Abonner
Poster
Kommentarer

9788252181609Jeg er alltid på leting etter gode kjærlighetsromaner, og synes ikke alltid jeg finner dem. Men her – midt blant mye rask og rusk, så finner jeg en liten bit konfekt. Lest på en kveld, umulig å legge fra seg. Enkel, men likevel med noen grep som overrasker.

Det er ikke lett tror jeg. Å skrive fram en flørt, en forelskelse, et begjær mellom to mennesker. Det er så utrolig kort vei til klisjeene, og det er så vanskelig å finne de ordene som gjør at det blir troverdig og fint. Jeg synes Røssland klarer det så bra her.

Boka handler om Cathrine som bor i Hardanger med mann og en tenåringsdatter. Det har gått litt i stå. Det er trått, det er hverdag og litt kaldt rundt henne. Bare Besta på sjukehjemmet forstår henne.

Men så møter hun Axel, den svenske dyrlegen, med pannelugg som ramler ned i øynene, og hvit t-skjorte som strammer over brystkassa. Ha ha, det er så morsomt at hun har valgt å gjøre han litt klisjepen. Og det funker.

Hele boka handler egentlig om hvorvidt hun skal ledes inn i fristelsen, eller om hun skal stå i mot. Korte kapitler, vakkert språk. Jeg likte veldig godt hovedpersonen og jeg likte Besta. Begge trer fram som troverdige personer og relasjonen mellom dem to er nydelig. Jeg synes kanskje noen av bipersonene blir for enkle, for karikerte, f.eks. Jenny som er tenåringsdattera – når mora besvimer på gulvet helt plutselig bare himler hun med øynene. Broren, Gunnar, som er så kald og uten forståelse. Tingene de sier til hverandre, som er så utrolig rett fram og brutalt (jeg har aldri opplevd folk som er så direkte). Boka er kort og lita, og man har ikke tid til å gi bipersoner dybde, og de skal gi kontrast til hovedpersonen, men likevel skurret det litt av og til for meg.

Det er mange andre som har blogget om boka:  Les mye, Beathes bokhylle, Kasiopeiias bøker, Så rart, Pervoluto, Bibliotekaren din, Forfatterfruen.

Jeg anbefaler denne boka varmt!

Jeg likte et par ting til, men da kommer det en SPOILERADVARSEL, så hvis du har tenkt å lese boka, så trenger du ikke lese under bildet av valpene våre (tre uker på bildet).

valper

Jeg var veldig spent på hvordan slutten skulle bli. Det hadde ikke funket hvis hun trakk seg og gikk tilbake til Tom Ove. Det ville blitt for kjedelig slutt på boka rett og slett. Så da hun trekker seg i Baroniet i Rosendal, ble jeg først litt skuffa, men så kommer resten og da ble jeg så fornøyd. Jeg likte også veldig godt at historien om svigerinna Joy ikke blir ferdigfortalt. Det at hun skal be om unnskyldning for bunadgreia (ha ha) – at det blir borte i historien – det var fornøyelig bra og kledte Cathrine godt.

12 svar til “Kirsebærsnø – Ingelin Røssland”

 1. Mettemor sier:

  Denne har eg lyst å lese. Takk, Lise, for fin omtale. Og fint kvalpebilete, sjølvsagt. Til å ete opp dei der …

 2. Støvkorn sier:

  Hmmm, jeg er ikke noe fan av kjærlighetshistorier som kommer av utroskap, det blir for enkelt å skissere ekspartneren på en negativ måte syns jeg, noe som ofte skjer i slike historier. Men for all del, boka er sikkert fornøyelig 😉

 3. Marianne sier:

  Åååhhh… snuppene små :o)
  Når det gjelder romantiske historier så har jeg vært veldig uheldig med valg av bøker i mitt tidligere liv. Sjelden jeg leser romantikk nå. Kanskje denne er unntaket? Jeg kjenner ikke forfatteren, men skal sjekke opp linkene til de andre bloggerne som har skrevet om boka. Takk for tips! Og nydelig valpebilde 😀

 4. Ingalill sier:

  Det geniale med å sette inn bilder av slike konfektbiter, og da mener jeg de søte små – ikke boka – er at uansett hva du sier, negativt, positvt, godt dårlig osv – blir man i godt humør av bildet – og som følger i strålende humør av omtalen din.
  Fantastisk.
  (nå må jeg lese en gang til for å finne ut hva du egentlig sa)

  Ah, kjærlighet og utroskap.
  Jeg elsker kjærlighetsromaner, men ender alltid opp med utroskapen. Det betyr vel at jeg er størst fan av utroskapsromaner (så lenge de får hverandre til slutt). En av de bedre jeg har lest de siste årene er Anne Enrights Forgotten Waltz. Den var i en klasse for seg – og man forstår til slutt ikke hvorfor hun gidder være utro.
  Kjærleiken er så komplisert.

  Kirsebærsnøen har jeg ikke lest, men noterer meg at den er kort og godt likt, også liker jeg menn med t-skjorter som strammer over brystet. Hører kjærlighetsroman på lydboka fortiden. Silke. Kun 5 kapilter inn – men lovende.
  Der ser du, man blir både talatrengt og i godt humør av valper.
  (du skal vel beholde alle selv?)

 5. Åslaug sier:

  En nydelig bok som også jeg falt for. Fint å finne sånne godbiter når du går og søker etter noe nytt på biblioteket.
  Og valpene er bare skjønne!

 6. knirk sier:

  Jeg har lest alt for få utroskapsromaner. Har aldri tenkt over at man kan sette sammen de to ordene en gang. Utroskap og roman. Sterkt!!! Takk for tips om flere romaner.

 7. Melusine sier:

  Jeg satte boken på leselisten for så lenge siden at jeg ikke husker hvorfor, men nå kom jeg på det: en kjærlighetshistorie med vakkert språk 🙂

 8. karinleser sier:

  Denne skal jeg også lese, fikk tips om den på bloggen min for ei stund siden. Du har forøvrig helt rett, det er få gode kjærlighetsromaner der ute. Hm….

 9. Akeleiedamen sier:

  jippi og takk for spoilervarsel. Denne skal jeg lese:)

 10. mittsnitt sier:

  Takk for tips! En kjærlighetsroman som ikke bikker over i klisjé er høyst velkommen. Og fine bikkjer!

 11. […] Så når eg ikkje bloggar sjølv så kan eg på det varmaste ambefale to blogginnlegg som veldig bra oppsummerer det eg syntest om bøkene. Når det gjeld ‘Ho tok av seg blusen og sa ho var bibliotekar‘ (Bjørn Sortland) gir eg ordet til venninne (og bibliotekar) Eva (klikk, då vel). Glimrande omtale, fornøyeleg bok! Den andre romanen som fell i kategorien ‘nynorskkjærleik med forviklingar’ er ‘Kirsebærsnø‘ (Ingelin Røssland). Noko varare, framleis fornøyeleg. Heller ikkje den får eg skrive noko om, så då anbefalar eg denne omtalen, som eg kom over på Twitter (here be spoilers, men den som ikkje vil ha dei, kan stop…. […]

 12. Solgunn sier:

  Leste den nå – 90 minutter fra start til mål. Helt perfekt. Men jeg vil ha mer!

Post et svar