Abonner
Poster
Kommentarer

fe6m7034sJ-scNpqmaxOZAJ4SPcEBiI9EYwJT3c_ptUQFine fine boka!

Linn Strømsborgs andre roman er en varm, velskrevet, nydelig og bra bok om de beste folka ever. Forfatteren har skapt et univers hvor man har lyst til å være mye mer. Jeg ser på boka nå etter at jeg er ferdig med å lese den, og jeg har lyst til å gå inn der en gang til. Boka handler om Eva som er ferdig med mastergraden sin og flytter hjem til mor og far på Furuset og begynner å jobbe i videosjappe mens livet står litt stille. Hun tar opp igjen kontakten med gamle venner, blant annet bestekompisen Jo. Og Jo dere – Jo er en så fin fyr! Så er det sagt. Det skjer på en måte ikke så mye i boka, det er mye hverdag, men likevel så er sidene helt fylt. Jeg liker jo ikke stillestående bøker så godt, men denne boka er ikke sånn  stillestående, den flyter av gårde på sin sjarmerende måte. Strømsborg er sykt god på karakterer, lurer på om jeg noensinne har lest en bok med så troverdige karakterer? De er liksom helt nedpå og likevel så fullstendige og fine. Det er fint å lese en bok om østkanten som gir et så stemningsfullt og presist innblikk. Jeg vil lese mer om Eva – NÅ! Så Linn Strømsborg må skrive mer om de samme folka for da lever de videre nemlig.

Anbefales veldig!

Rose-Marie har også skrevet om boka, og boka har eget soundtrack laget av forfatteren.

15 svar til “Furuset – Linn Strømsborg”

 1. Elisabeth sier:

  Har tenkt å lese denne, og blir sikrere på at det er rett valg av å lese det du skriver.

  Leste Roskilde for noen år siden. Likte skrivestilen, men for meg som ikke er så inmari opptatt av musikk og konserter ble innholdet ikke engasjerende nok. Men har tenkt at med denne vil det bli helt annerledes.

 2. Støvkorn sier:

  Hørtes søt ut 🙂

 3. Désirée sier:

  Hørte om boken for ikke så lenge siden og ble veldig nysgjerrig på den. Har bodd i nærheten av Furuset tidligere og kjenner den strekningen godt, hvilket gjør den desto mer interessant. Når jeg nå leste ditt innlegg, har jeg lyst til å lese den så snart som mulig : )))

 4. Rose-Marie sier:

  Å, for et herlig innlegg! Og så glad jeg ble for at du også likte denne boka!

  Link til mitt innlegg er selvsagt! 😉

 5. knirk sier:

  Furuset fortjener mange lesere. Og Elisabeth – det er en del musikkreferanser her også, og jeg er ikke inne i den verden i det hele tatt, men det gjorde ingenting her. Hørte litt på spillista på Spotify etterpå. Det var fint.

 6. Kasiopeiia sier:

  Denne hørtes hverdagslig fin ut – lyst til å lese! Særlig med entusiasmen, selvfølgelig.

 7. bjorgmi sier:

  Eg har ikkje lese Strømsborg ennå, men det skal eg jammen sjå til å få gjort! Eg leita faktisk etter denne, då eg prøvde ut ebokløysinga til Deichmanske, men eg ende opp med Linn Rottem i staden for Linn Strømsborg.

 8. Bokofilia sier:

  Denne boka frister mer og mer etter å ha lest slike strålende omtaler. Det virker som om boka treffer en nerve hos leserne. Jeg vil kaste Hamsuns «Mysterier» ut av vinduet og heller lese denne. Hva er vel Hamsun mot mimring fra livet som (ferdig) student? Nei, nå går jeg og hører på litt KENT 🙂

 9. knirk sier:

  Gleder meg til å lese hva dere andre synes om boka. Og ut med Hamsun – inn med Strømsborg – den likte jeg.

 10. ellikken sier:

  Enkelte bokomtaler får deg til å sukke henført, lete etter ord og i mangel av noe bedre knote ned et unnseelig: «Denne MÅ jeg få tak i». Takk for overbevisningen, jeg gleder meg allerede!

 11. Ingalill sier:

  Aldri hørt om denne Linn før jeg, skjønner jo at jeg må gjøre noe med det.
  Furuset forbinder jeg bare med Ikea.

 12. Karete sier:

  Ser at jeg ikke har kommentert omtalen din?
  Har ikke så mye mer å tilføye enn at jeg er enig enig ENIG.
  Ja også at folk bør lese denne boka! 🙂

 13. […] bloggere om boka: Knirk Bok-Karete Regndrope Sukkerrør Akershus leser Kirstipirsti og tusen gode grunner til å stå […]

 14. […] har jeg sett mange bloggere være begeistret for, så den nappet jeg fort til meg. Både Julie, Knirk, Rose-Marie og Elisabeth (Bokstavelig talt) har lest og likt boka, og den har et gjennomsnittlig […]

 15. […] Det er vanskelig å velge The One Book, for de beste står ikke alene. Av norske forfattere står Furuset av Linn Strømsborg i en særstilling sammen med Kristine Tofte sitt andre bind fra Eirabu. Av […]

Post et svar