Abonner
Poster
Kommentarer

Knirk 4 år

Så ble jeg borte en liten stund, men det er jo en bagatell. Jeg er jo her, og den 26. januar ble jaggu bloggen min fire år. Fire år! Tenk det – jevnlig blogging, flere dager i uka, i fire år! Jeg hadde nok aldri noensinne trodd at jeg skulle holde på så lenge. Jeg går jo ikke lei. Hvorfor ikke? Først og fremst fordi at det å lese bøker er så utrolig fint, og at ved å blogge blir leseopplevelsen større. Tjukkere. Hvis en bok er melk så blir den sjokolademelk ved å blogge om den. Og så husker jeg alt jeg har lest mye bedre, og jeg treffer bra folk og jeg kan klage over kjedelige bøker og forbauses over at akkurat du likte den boka jeg hater, eller omvendt.

Så det blir nok mer blogging. Nå leser jeg Kjersti Annesdatter Skomsvold, men jeg leser så mange andre bøker mens jeg leser henne. Små bøker som borer seg vei inn i monsterboka. Så skal de skrives om – bøkene jeg leser – og noen ganger så tenker jeg at jeg må skrive fint og bra, men det må jeg ikke tenke for mye, for da blir det pes å skrive. Jeg kan ikke tenke for mye på hvordan jeg skal skrive om bøker, for da blir det plutselig en jobb og bloggen min er ikke en jobb. I så fall må noen gi meg et par millioner i året. Da kan det bli jobb.

Ellers da? Joa – det blir bokbloggtreff til høsten. Lørdag 14. september i Oslo. Det er stas. Da skal vi forenes igjen. Glede oss. Krangle litt etterpå. Og denne gangen skal jeg ha litt bedre tid til å snakke med alle. Det blir bra. Og en ting til: Ungdomsbøker.no skal ha sitt første arrangement torsdag 7. februar klokka 18 på Litteraturhuset. Det er skal lansere sine nye sider Ubok. Det er for ungdom. Og voksne kanskje? Det er jeg litt usikker på. Og veit du hva? Kristine Tofte kommer. Det er veldig kult og skulle ønske jeg kunne komme. Men du kan jo gå dit og fortelle meg etterpå hvordan det var. Lurt.

510x388_Don_PasqualeJeg var forresten på Don Pasquale på Operaen. Det var på tide. Å være på opera altså. Da jeg var barn og ungdom var jeg i operaen støtt og stadig. Nå går det mer i ballett. Jeg kan aldri se nok dans. Men så er det noe med opera. Det er så STORT. Det gir innhold til det gammeldagse ordet «festaften». Det var virkelig en festaften. Neste gang skal jeg ta på kjole. Og operaen var morsom, men best var Martin Hasselgren. Han sang ikke, men spilte en hovmester. Leste han er utdannet innen fysisk teater, og i det er han en mester. Han er en slags Tim Burton figur, skjelvende, blek – jeg tror han er laget av spindelvev. Fantastisk!

Og når jeg først snakker om andre ting: Det er den første episoden av Halvbroren som er den beste. Jeg ble så fanget av Mariann Hole, Marianne Nielsen og Ghita Nørby i den leiligheten. Kunne fulgt bare de videre. Synes det er rart at så få anmeldere tok tak i Mariann Hole sin skuespillerprestasjon.

Noe mer? Jo, jeg bestilte plutselig to eksemplarer av Joe Abercrombies Best Served Cold. Jeg trenger ikke to. Noen som vil ha den ene?

God helg!

25 svar til “Knirk 4 år”

 1. ellikken sier:

  Gratulerer med dagen! Jeg er veldig glad for at du bokblogger 🙂

 2. Marianne sier:

  Gratulerer så mye !!! 4 år står det jammen respekt av, og jeg forstår drivkraften! Lesegleden blir dobbelt så stor – så ja til sjokkomelk! Herlig! 😀 Jeg har tilgode å gå på både opera og ballett, selv om jeg har sett begge deler på TV. Det blir helst kino eller teater med en musical i ny og ne. Ha en flotters jubileumshelg!

 3. Bokofilia sier:

  Gratulere så mye med jubileumet! 4 år er jo steike meg bra! 🙂 Jeg misunner deg opera-opplevelsen! Jeg elsker nemlig opera, men det er flere år siden jeg sist så en forestilling. Det er storslagent! Og jeg gråter hver alltid! Jeg skal kose meg videre med bloggen din!

 4. Elisabeth sier:

  Hurra for fire år med Knirk! Gleder meg til å lese flere omtaler her hos deg, til bokbloggertreff (som er kjempeleeeeenge til) og kanskje det til og med kan bli en reise til nabolandet for fantasy/SF con? (Det blir for øvrig norsk utgave av det samme i høst, uten at noe særlig mer enn det er bestemt enda tror jeg.)

  Opera har jeg aldri vært på, men kanskje det burde inn på «prøve nye ting» lista mi. Og for en fantastisk karakteristikk av en mann: «Jeg tror han er laget av spindelvev.»

  Hilsen Knirk-fan

 5. Tone sier:

  Gratulerer med fire år med blogging! Og «Hvis en bok er melk så blir den sjokolademelk ved å blogge om den», sier jeg meg helt enig i.
  Om ingen andre melder seg, så tar jeg gjerne Best Served Cold. Jeg leser veldig gjerne mer av Abercrombie!

 6. knirk sier:

  Du var først ute Tone, så bare send meg adressen din på lise @ snirkelsnakk.no så sender jeg den i posten.

 7. Désirée sier:

  Gratulerer så masse med bloggens 4-årsdag!!!
  Smilte mens jeg leste innlegget ditt – det var så deilig jordnært, drømmende, tankefullt og fint : )

  Supert at det blir bokbloggertreff igjen til høsten – gleder meg allerede : )

  Kjenner meg igjen i det du skriver om opera – tankene gikk iallfall tilbake til da jeg var liten og satt klistret foran TV’n gjennom en hel operaforestilling. Husker mamma til slutt slo av lyden, for hun orket ikke å høre på opera. Jeg satt stadig foran TV’n og forundret lurte hun på hvorfor jeg fortsatt satt og så på, og til det svarte jeg at «jeg bare ser på kostymene».

  Ha en finfin weekend og nok en gang: GRATULERER MED 4-årsdagen!!

 8. siljeblomst sier:

  Hipp hipp hurra for skjønne deg og den flotte bloggen din, Lise! Gleder meg til mange flotte, tankevekkende og morsomme innlegg de neste årene også! Klem

 9. knirk sier:

  Jamen så mange hyggelige hilsner. Nesten som bursdag dette. Er jo bursdag også da på en måte. Takk takk!

 10. Marit sier:

  Gratulerer med fireåringen!

 11. Akeleiedamen sier:

  Takk for inspirasjon og deling av leseerfaringer. Lesing har blitt gøyere og mer intenst etter at jeg begynte å lese bokblogger, ikke minst din! Har vært lite blogging for min del, det går i bølger…Uansett; hurra for Knirk!!

 12. Gratulerer med de fire første i din supre blogg!!

 13. Melusine sier:

  Gratulerer på etterskudd med fireårsdagen!
  Håper du blogger i mange år til 🙂

 14. Groskro sier:

  Jeg sier som Silje, hipp hurra for skjønne deg og din supre blogg!! Jeg har også blogget i fire år, og du er en av mine absolutte favorittbloggere 🙂 Ha en fin lørdag! Klem 🙂

 15. BeritMA sier:

  Hei og gratulerer.Har med glede fulgt KNIRK en tid og ser fram til hvert innlegg.

 16. knirk sier:

  Igjen tusen takk for mange hilsner – blir helt varm jeg. Og takk til deg Berit. :o) Håper vi ses om ikke for lenge.

 17. Lille søster sier:

  Hei, og gratulerer med 4-årsdagen! Har du virkelig drevet på så lenge?
  Selv er jeg tilbake i bokbloggsfæren etter en lengre pause.

 18. Ann Kristin sier:

  Hipp, hipp hurra og gratulerer! Ser fram til mange år til med spennende innlegg. 🙂

 19. Rose-Marie sier:

  Gratulerer med fireårsjubileumet! Du har en fantastisk blogg, som jeg elsker å følge!

 20. Mettemor sier:

  Gratulerer, du favorittknirker i bloggeverden for min del. 😀

 21. Anja sier:

  Du er super flink Lise :))

 22. Synne sier:

  Gratulerer masse med 4-årsdagen, Lise – gleder meg til flere år med bra bokblogging!

 23. Avil sier:

  Gratulerer!

 24. beroene sier:

  «Hvis en bok er melk så blir den sjokolademelk ved å blogge om den.» Fantastisk!! Gratulerer med overstått 🙂

Post et svar