Abonner
Poster
Kommentarer

Jeffrey Eugenides ble nominert til Pulitzerprisen for denne boka. Jeg har ikke hørt forfatteren før, men da jeg så han hadde skrevet The Virgin Suicides og Middlesex, så visste jeg jo at jeg har hørt om han tidligere.

Denne boka er en slags intellektuell chic-lit. Vi er i USA på -80 tallet og Madeleine har to beundrere å velge mellom. Mitchell, den religiøst søkende vennen eller den langt mer spennende Leonard, som viser seg å slite med litt mer mental bagasje enn Madeleine søker. Selv har hun en hang-up på romantiske plott som f.eks. hos Jane Austen – ganske politisk ukorrekt i en tid da Derrida og dekonstruktivismen er det som gjelder.

Eugenides skriver godt og jeg liker veldig den ironiske distansen og (selv)ironien han viser når det gjelder USA sitt forhold til resten av verden. Det er mye humor, selv om handlingen også er trist.

Jeg synes boka var litt kjedelig jeg. Den er lang, over 500 sider, og jeg synes Euginedes er litt plaprete. Han skal hele tiden tilbake i tid, eller han skal fortelle små anekdoter, så den faktiske handlingen går sakte av sted. Så selv om det er både morsomt og godt skrevet, når det ikke helt opp hos meg. Les heller Janke sin omtale eller hos Har du lest. Begge elsket boka og har skrevet grundige og gode omtaler. Jeg tror den fungerer bedre hvis du har nok referanser ifht amerikansk kultur.

4 svar til “The Marriage Plot – Jeffrey Eugenides”

 1. Ingalill sier:

  Det var Clementines gode omtale som loset meg i retning av denne.
  Som deg synes jeg den var ujevn, men moret meg kostelig over skolebiten og teoriparodiene – etterpå ble det vanskeligere – også likte jeg ikke Leonard -)
  (den kommer vel på norsk nå straksens?)

 2. Christina sier:

  Denne har jeg i engelsk pocket, men har ikke begynt på den enda da jeg synes den ser litt tung ut å lese på engelsk… Synes du den var det?

 3. knirk sier:

  Nei, jeg likte heller ikke Leonard så godt. Men heller ikke han andre fyren.
  Christina, ja – når du sier det, så var den litt tung, synes jeg å huske. Leste den i juni, har vært innom noen bøker siden da. :o)

 4. Marte P.S. sier:

  Eg er veldig nyfiken på denne boka. 500 sider er litt uoverkommeleg akkurat no, men eg trur eg må lese ho ein vakker dag. Likte i alle fall The Virgin Suicides veldig godt! Ho er òg veldig trist samstundes som der er mykje humor. Det er ein interessant måte å fortelje ei historie på 🙂

Post et svar