Abonner
Poster
Kommentarer

Denne boka er det sagt mye om, og jeg har tenkt til å si lite fordi jeg synes den var så utrolig teit. Jeg klarte ikke å ta den på alvor, så jeg satt og lo litt og kjedet meg, og sluttet å lese halvveis. Det jeg kan si, er at jeg er veldig veldig lei av den type menn i underholdningslitteraturen – jeg har hatt min (over)dose av Edwarder og kontrollfreaks. Som så mye annen litteratur jeg har slitt med (f.eks. Stephenie Meyer, PC og Kristin Cast og Deborah Harkness) handler det om materielle verdier og om hovedpersoner som er løftet over alle oss andre; det er individualisme, elitisme og overkonsumering. Oppkast fra min side.
Du får mye sex på kjøpet. Det kan man jo bli litt flau av. Derfor skal dere få kose dere veldig med en favoritt hos meg; Ellen DeGeneres leser fra Fifty Shades – det er moro!

 

26 svar til “Fifty Shades of Grey – EL James”

 1. ellikken sier:

  Skal lytte til fabelaktige Ellen straks jeg kommer hjem, tror ikke åpent kontorlandskap er riktig setting for en sådan lytteopplevelse. Du skal ha kred for å ha orket å lese (litt), jeg er milevis unna det stadiet. Jeg får tåkramper og kvelningsfornemmelser bare ved tanken.

 2. Ha ha ha, herlige Ellen! Siden jeg satt alene på kontoret så tok jeg sjansen, håper bare ikke de hørte Ellen stønne nede i frisørsalongen i etasjen under meg. Neida, lyden stod ikke høyt på, men det er rart med hvordan det føles når du vet andre ville tolket lydene som noe helt annet.

  ’50 Shades’ tar jeg et realt stavhopp over, jeg føler jeg har kommet et langt skritt siden mine Twilight-dager. Når det er sagt så hyller jeg fortsatt Meyer for å ha hjulpet meg med å finne tilbake til bøkenes verden.

 3. knirk sier:

  Hei dere kontorfolk. Fint å ha noe å gjøre i pausene.
  Mari – det minner oss om at å lese er situasjonsavhenging. Alt til sin tid. Da jeg leste første Twilight-bok, var jeg superbegeistra. Og så kom de andre, både i serien, men også uttallige rip-offs, og så blir man så metta og så ser man ting man ikke så første gang, og så blir man kvalm. Men den første opplevelsen med den første Twilight-boka kan ingen ta fra en. Har det på samme måte med Margit Sandemos Isfolket. Det har nok vært helt banebrytende i livet mitt, men skulle jeg lest det nå så hadde det vært ganske annerledes.

 4. bentebing sier:

  Jeg har ikke lest og heller ikke tenkt å lese Fifty shades og særlig ikke når flinke bokbloggere nesten samstemmig slakter boka. Ellens opplesing var en ren opptur! Takk for at du fant den!

 5. Unge Dreierstad sier:

  Du skal ha masse creds for i det hele tatt å ta i boka… Jeg pleier å setter andre bøker foran dem i bokhandler så folk ikke skal få øye på dem!
  Visste du at serien beggynte som en twilight-fanfic? Men forfatteren bestemte seg for å bytte om på navnene og lage sin egen serie, jeg har sett en del youtube-videoer av folk som leser høyt fra boka… Og så vidt jeg kan se så er det soccermom-porno med den litterære kvaliteten til en 14-åring.

 6. Unge Dreierstad: Kjenner jeg ble litt fornærmet nå, som fotballmamma og fotballmosjonist altså… Den merkelappen vil vi ikke ha! 😉

 7. knirk sier:

  Ha ha, Mari – ta igjen! Det er bra.
  UDreierstad – ja, jeg leste den med Twilight fanfiction et sted. Derfor ser jeg parallellene til Edward hele tida. Er veldig lei de vampyrene kjenner jeg.

 8. Unge Dreierstad sier:

  Det er forskjell på fotballmamma og hjemmeverende suburbia mamma fra america 🙂 Så ikke ta dere nær!

 9. Artemisia sier:

  ed så mye snakk om denne boka, blir jeg virkelig fristet til å lese den—all PR er god Pr er det noe som heter, så får man heller delta i debatten om hvor dårlig den virkelig er, haha..

  Twilightbøkene leste jeg ikke, men jeg synes filmene var søte. Selv om jeg nok synes vampyrserier som True Blood er mye bedre.

  Deborha Harkness` Alle Sjelers natt, likte jeg faktisk, den var mer voksen og sofistikert. Så jeg gleder meg til Nattens skygge.

 10. Takk for tipset om Ellen-videoen! Den var morsom. Boka suger (hvis det er lov å si det om en slik bok?!)

 11. bjorgmi sier:

  Åh, eg ler høgt av Ellen! Kjenner strengt tatt at eg ikkje har behov for å lese 50 Shades-bøkene. Samtidig er eg veldig nysgjerrig på fenomenet og lurer på kva det eigentleg er som gjer at dei sel slik dei gjer.

 12. Anita sier:

  Herlige Ellen..! Jeg har heller ikke tenkt å ta i de bøkene. Har ikke lest så mye positivt om dem, akkurat.

 13. rufsetufsa sier:

  Så dette klippet for flere uker siden og Ellen skulle ha lest inn boka som lydbok:) Da ville jeg ha hørt på i alle fall *glis*

 14. […] Bokbloggeren Knirk sliter med å finne ordene for å omtale boken. Denne boka er det sagt mye om, og jeg har tenkt til å si lite fordi jeg synes den var så utrolig teit. Jeg klarte ikke å ta den på alvor, så jeg satt og lo litt og kjedet meg… […]

 15. Lena sier:

  Jeg hadde ikke tenkt å lese Fifty shades, helt til mannen skulle bestille en bok fra amazon (Football manager stole my life – selvsagt, hva ellers?), og spurte om jeg skulle ha noe. Siden jeg ikke er superfan av å lese på engelsk, tok jeg like godt disse bøkene + Northanger Abbey (som ikke ser ut til å finnes på norsk). Fem bøker til den nette sum av 203 kr! Spørs om jeg ikke blir nødt til å lese mer på engelsk. (Jeg KAN engelsk altså, leste Harry Potter og Twilight på engelsk – måtte bare nevne det, en kan jo lure..).

 16. knirk sier:

  Ha ha! Den måtte jeg jo bare le av!

 17. knirk sier:

  Og den var til Ingrid.

 18. Rose-Marie sier:

  Fantastisk morsom opplesning av en bok jeg ikke kommer til å gidde å bruke tid på!

 19. knirk sier:

  Det gjør du rett i Rose-Marie!

 20. […] sitt KNIRK Bokelskerinnen Hverdag Del dette:ShareStumbleUponTwitterE-postFacebookDiggSkriv […]

 21. Elisabeth sier:

  Det er bra at smaken er som baken! Jeg leste alle bøkene (på engelsk da jeg hørte den norske versjonen var dårlig oversatt) på 4 dager og digget de!

 22. […] det har vært noen, og da kan jeg kort nevne Unless av Carol Shields, Sweet Tooth av Ian Mc Ewan, Fifty Shades of Grey av EL James, The Marriage Plot av Jeffrey Eeugenides, Jotnens hjemkomst av Andreas […]

 23. May Brit sier:

  Haha, utrolig morsomt!:D

 24. Eva sier:

  Jeg har ikke lest bøkene, men kommer ikke til å gjøre det heller tror jeg. Jeg skjønner ikke hvorfor så mange er blitt så begeistra, hvorfor er det så underholdene å lese en aktig-kopi av Twilight hvor det blir lagt vekt på noe jeg forstår som kvinneundertrykkelse. En KVINNE som blir UNDERTRYKT av en mann. Kvinneundertrykkelse. Jeg kan ikke skjønne hvorfor noen ser på det som underholdning at en mann skal sjefe over, straffe(slik jeg har forstått det så skader han henne? Skal ikke si noe, men har lest mange anmeldelser) og stalke en naiv og uerfaren ung kvinne? Fint med forklaring fra noen som liker boka:) Jeg har lest mange anmeldelser og har selv lest endel utdrag fra boka og selv synes jeg det er litt skummelt at noen ser på dette som en bra bok. (Igjen, har ikke lest boka, men forteller utfra min mening og de utdragene jeg har lest). Han stalker henne og bestemmer hva hun skal spise? Dessuten virker karakterene så flate og ikke så troverdige. Dette dømmer jeg utifra utdragene, unnskyld hvis dette er HELT feil, men dette er min mening utifra utdragene.
  Vil bare stille to spørsmål jeg håper vil bli besvart:
  1. Er selve boka bra skrevet, ser man bort fra selve innholdet? Er språkbruket setningsoppbygningen god?
  2. Til dere som liker boka, kan dere forklare hvorfor dere liker boka så godt og synes det er så god underholdning?

Post et svar