Abonner
Poster
Kommentarer

Lene Kaaberbøl er en av Danmarks mest solgte og anerkjente barneboksforfattere. Kaaberbøl debuterte som 15 åringer,  har gitt ut mer enn 30 bøker, men i Norge er hun mest kjent for serien om Skammarens Datter. Jeg er stor superfan av Lene Kaaberbøl og tror at hvis hun hadde skrevet da jeg var liten, så hadde jeg sluuuuuuukt alle bøkene hennes multimange ganger.

Nå har hun kommet med en ny serie, Villheks. Første bok heter Eldprøva og den er veldig fin. Clara er 12 år og får vite av sin sære tante at hun egentlig er en villheks. Clara kan ingenting om magi, men kastes ut i mysterier og mye spenning i det heksa Kimæra tar opp jakten på Clara. Samtidig må hun bevise at hun virkelig er en villheks – hun må gjennom ildprøven.

Det jeg liker så utrolig godt med Kaaberbøl er at hun tar barnet på alvor. Hun skriver bøker som råker rett inn i et lesende hjerte. Hun er en mester i spenningsoppbygging og å skape kule universer og plott, så får det heller være så som så med originaliteten. Bøkene er mesterlig oversatt av Øystein Rosse (som også oversatte Skammaren-bøkene).

Bøkene er ganske skumle, men jeg tror de passer fint for barn fra 8-9 år og opp til rundt 14.

8 svar til “Villheks – Lene Kaaberbøl”

 1. Jeg har en omtale underveis av Villheksen også, fin var den 🙂 Det skal bli fint å få følge unge Clara videre. Oppskriften er vel ganske standard, men det ferdige produktet er ganske så fengende allikevel. Noen evner å ta noe uoriginal og gjøre det underholdende og det er en fin egenskap det også(det kunne jo blitt bare kjedelig).

  Skammerens datter har jeg bare lest første bok, men den var veldig god så jeg har tenkt til å få med meg fortsettelsen.

  Fin omtale, knirk!

 2. Isabella sier:

  Har sett noen leser på denne og hvert nysgjerrig på den:) Høres ut som en flott barnebok, så den skal jeg se etter på biblioteket:) Ha en flott dag:)

 3. Nå gleder jeg meg til å lese den. Syntes det hørtes spennende ut å lese noe av Kaaberbøl som er myntet på barn og har denne stående på vent i hyllen 🙂 Når både du og Mari anbefaler må jo boken være bra.

 4. Melusine sier:

  Jeg leste Skammaren-bøkene for min datter og vi likte dem veldig godt begge to, nå er hun blitt så stor at hun leser alt selv og jeg tenker hun er for stor til denne nye serien (hun blir 16), men jeg skal sannelig nevne disse for henne 🙂

 5. Solgunn sier:

  Jeg er også stor superfan av Lene Kaaberbøl – så denne skal jeg lese. Retten og sletten.

 6. Dez sier:

  Takk for spennende boktips – må følge opp denne danske forfatteren ytterligere : )

 7. The Quill sier:

  Enig – jeg hadde nok også slukt alle bøkene hennes. Jeg er en stor fan av Skammarens Datter, og av stilen hennes.

Post et svar