Abonner
Poster
Kommentarer

HURRA!

Jeg har funnet Katharine Kerr, og det var jamen på tide. Forfatteren er en klassiker i fantasymiljøet, og denne boka, Daggerspell, kom i 1986. Det er den første boka i en lang serie som kalles Deverry. Det er superbra og bekrefter at den beste litteraturen er den fantastiske litteraturen (for meg).

Å gli inn i denne verden er å gli inn i eventyrenes, mytenes og legendenes verden. Det er skikkelig skikkelig klassisk, episk fantasy, men med et originalt plott og fantastiske karakterer. Vi er en i en verden som gir assosiasjoner til ridderballader, Kong Arthur, irsk og walisisk sagntradisjon og keltiske vibber generelt. Vi hopper en del i tid, men likevel heter hovedpersonen vår Jill. Hun vokser opp i skogene med sin far som er en «silver dagger», en leiesoldat. Hun lærer alle knepene og vandrer videre i livet, uten å vite at The Wyrd (sjebnen) har andre ting i vente for henne. Hele tema for serien er reinkarnasjon – det høres kanskje litt plingpling ut, men det er bunn solid. Gjennom tiden er det tre sjebner som er urokkelig bundet tilhverandre gjennom kjærlighet, hat og skam. De lever og dør, og lever igjen – dras mot hverandre, infiltreres, utløser nye beveggrunner osv. Nevyn, magikeren, står på den måte utenfor det hele, kjenner historien fra bunnen og representerer således den røde tråden i fortellingen. Han forsøker å legge til rette for en best mulig utvikling, men hele tiden snur hendelsene seg, og verden blir annerledes enn han hadde håpet.

Det er skoger, slott, elver og hav. Det er store følelser og tungt sjebnedrama, nedtegnet i Kerr sin poetiske, men samtidig nøkterne penn. Hun mestrer fortellingens kunst til fingerspissene. Det er FANTASTISK bra og jeg har selvsagt bestilt neste bok. Til glede for mange kan jeg si at bøkene også er oversatt til norsk, og den første heter Sølvdolkens skygge, utgitt på Tiden i 1997.

Tone har også lest boka, og likte den godt, men var ikke like begeistret som meg.

10 svar til “Daggerspell – Katharine Kerr”

 1. Hallgjerd sier:

  Fekk lyst til å lese denne,- og komme med eit lesetips:) Viss ikkje du har lese Duncton Wood bøkene, av William Horwood, så har du noko å gle deg til. Må legge til at eg synest bloggen din er bra. Du skriv gode bokomtalar, som eg stadig må innom og sjekke.

 2. Isabella sier:

  Så bra den fins på norsk!:) Skal sjekkes ut, hørtes spennende ut:) Ha en god helg:)

 3. Marianne sier:

  Åhh.. Takk for tipset !!! Sambo’en har hele serien i hyllene våre – og de skal jeg bare lese!!! Hørtes ut til å være helt i min gate 🙂

 4. astridterese sier:

  Denne boken, eller forfatteren, hadde jeg ikke hørt om. Så bra å bli tipset om god fantasy! Jeg ser at de har bøkene på «et bibliotek nær meg», så de skal jeg låne så snart jeg har rom for en lang fantasy serie 🙂 Takk for tips!

 5. knirk sier:

  Mmm…gleder meg veldig til å høre hva dere andre mener om denne boka.

 6. Marte P.S. sier:

  Oj, denne høyres svært interessant ut. Trur eg må prøve ho om ikkje lenge! 🙂

 7. Unge Dreierstad sier:

  Denne gikk unna fort, du fortalte meg om den på lørdag! Tror jammen meg jeg må ta en tur borti veien en dag og låne litt bøker (låne bort noen bøker også kanskje?)

  Og du har tilbydt deg å lære meg D&D, så jeg håper du har litt ledig tid i sommer 😉

 8. Siljeblomst sier:

  Takk for i går 🙂

  » – dette høres kanskje litt plingpling ut…» He he. Dette høres ut som en serie som jeg bør sjekke ut, er i en high fantasystim nå, og denne høres perfekt ut. Jeg fikk forresten The Magician’s Guild i dag, den har et helt annet cover enn den du har bilde av, litt mer retrofantasy – look.

 9. Anette sier:

  Heisann og tusen takk for titten hos meg! Ja, jammen er det godt at man har forskjellig smak, nå har jeg lest bokomtalen din og jeg setter pris på en ærlig mening 🙂 Og nå gleder jeg meg enda mere til å lese forfatterens første bok, for alle sier jo at den er bedre enn nummer to 🙂 Ha en super dag, klem fra Anette 🙂

 10. […] off I love you av Lars Mæhle, Alfred & Emily av Doris Lessing, Villheks av Lene Kaaberbøl, Daggerspell av Katharine Kerr, Tilfeldigvis av Fretheim & Vada, The Sense of an ending av Julian Barnes og […]

Post et svar