Abonner
Poster
Kommentarer

Så er nominasjonene til Nordisk Råds Litteraturpris 2012 offentliggjort. Fra Norge er Øyvind Rimbereid og Merethe Lindstrøm nominert. Begge er ukjente for meg. Jeg har tenkt mye fram og tilbake, men det blir dessverre ikke noe samlesning initiert fra meg i år. Det er dumt – for vi hadde det så fint sammen i fjor! Det skyldes at jeg ikke har kapasitet denne vinteren. Det er mange og tunge bøker, blant annet den danske nominasjonen på nærmere 700 sider som tar for seg dansk bondekulturs utvikling. Kanskje noen andre der ute har lyst til å organisere en samlesning? Det hadde vært fint, for jeg har veldig lyst til å være med på noen bøker. Jeg skal begynne med Merethe Lindstrøm – den er jeg nysgjerrig på.

Her er lista over nominasjonene – god lesning!

Danmark

Vibeke Grønfeldt
Livliner
Roman, Samleren, 2011

Janina Katz
Skrevet på polsk
Digte, Rosinante, 2011

Finland

Gösta Ågren
I det stora hela
Diktsamling, Söderströms, 2011

Saila Susiluoto
Carmen
Dikter, Otava, 2010

Island

Bergsveinn Birgisson
Svar við bréfi Helgu (Svar på brev frå Helga)
Roman, Bjartur, 2010 (Norsk oversettelse Johannes Gjerdåker)

Gerður Kristný
Blóðhófnir (Blodhov)
Dikter, Mál og menning, 2010 (Svensk oversettelse John Swedenmark)

Norge

Øyvind Rimbereid
Jimmen
Et dikt, Gyldendal Norsk Forlag, 2011

Merethe Lindstrøm
Dager i stillhetens historie
Roman, Aschehoug forlag, 2011

Sverige

Katarina Frostenson
Flodtid
Diktsamling, Wahlström & Widstrand, 2011

Eva-Marie Liffner
Lacrimosa
Roman, Natur & Kultur, 2011

Færøyene

Hanus Kamban
Gullgentan (Guldpigen)
Noveller, Mentunargrunnur Studentafelagsins, 2010
(Dansk oversettelse, Kirsten Brix)

Det samiske språkområdet

Rawdna Carita Eira
ruohta muzetbeallji ruohta (løp svartøre løp)
Poesi, Gyldendal Norsk Forlag, 2011

Grønland

Tungutaq Larsen
Nittaallatut
Digtsamling, Forlaget Atuagkat, 2011

Åland

Leo Löthman
Transportflotte Speer
Roman, PQR-kultur, 2011

8 svar til “Nordisk Råds Litteraturpris 2012”

 1. Janicke sier:

  Merete Lindstrøm er knallbra! Jeg så på min egen blogg at jeg ikke har blogget om henne – det betyr at det er noen år siden jeg leste henne sist. Hun er verdt et bekjentskap – jeg har lest nesten alt av henne og har digget bøkene!

 2. Siljeblomst sier:

  Jeg har lest mye av Merete Lindstrøm før, mest noveller, og hun skriver veldig, veldig godt 🙂

 3. Kathleen sier:

  Å du og du, jeg vet ikke noe om noen av disse bøkene. Jeg har tydeligvis levd i en boble.

 4. Elida sier:

  Spennande! Veit du når prisen blir delt ut? Tenker på å lese nokre av bøkene.

 5. Ingalill sier:

  Ja, her er det ei til i boble.
  Merete Lindstrøm settes umiddelbart opp på leselista.
  Veldig, veldig synd at du ikke hoster Nordisksirkel i år, det var storveis moro ifjor og en gylden inngang til mange sære forfattere vi sannsynligvis aldri kommer til å lese igjen – noe som selvfølgelig får forventningene til å stige, spesielt når det gjelder bidragene fra Grønnland -).

  (håper du ombestemmer deg -)

 6. Også en mann (meg!) vil gjerne skryte av Lindstrøm både som novelle- og romanforfatter. Jeg har også blogget om en av bøkene hennes.

 7. knirk sier:

  Hm….nå ble jeg enda mer nysgjerrig på Lindstrøm. Og, Ingalill – du overtaler meg nesten – takk for fine ord. Jeg er helt enig at det hadde vært supermoro – det kunne jo blitt en tradisjon. Hm. Tenke.

 8. Bentebing sier:

  Samlesingen i vår var en opptur synes jeg. Veldig morsomt å lese andres vurdering av boka jeg selv nettopp hadde lest. Det hadde vært morsomt med en ny samlesing – kanskje bare lese noen av de nominerte og ikke alle… ?
  Jeg skal absolutt lese Lindstrøm for henne er jeg helt blank på og Rimbereid fortjener å bli lest!

Post et svar