Abonner
Poster
Kommentarer

Alt-mulig-oteren Olli

Ny favoritt: Alt-mulig-oteren Olli fra Ingvar Ambjørnsens Fjordgløttmysteriene (2002). For en fantastisk karakter! Jeg kjenner jeg begeistres så jeg blir varm i magen av den snatrende energibomba.

Et lite sitat kan være på sin plass:

De fant Olli oppe i bekken der hun bodde. Hun hadde laget en sklie i gressbakken ned mot vannet, og nå akte hun ned i bekken så spruten sto. Ikke før hadde hun dukket under, så løp hun opp og akte en gang til. Og hele tiden sang hun og snakket høyt med seg selv: – Å, Olli! sa hun. – Det er så morsomt å leke med deg. Jeg er fryktelig, fryktelig glad i deg! Da hun fikk se Samson og Roberto, ble hun sittende i bekken og klappe begeigstret med de små labbene sine. – Er noe gått i stykker? ropte hun glad. – Har pipa falt ned og knust verandaen? Å, si hva det er da! Jeg er så spent!» (s. 108)

Vel, det var bare det jeg ville si i dag.
Så får vi alle ta en tur innom en bokhandel og kjenne på og bla i bind seks fra Knausgård. Jeg har bare lest den første, og har forløpig ingen ambisjoner om å begi meg ut på resten, men klart det er en spesiell dag når siste boka endelig slippes. Må bivånes.
Jeg har så vidt registrert at mottagelsen i dagens aviser er blandet.

Ha en fin dag der ute i verden.

2 svar til “Alt-mulig-oteren Olli”

  1. Mettemor sier:

    Ja, Olli er kul og utrolig effektiv og positiv. Lenge siden vi leste denne vi nå, høytlesning. Vi hadde det veldig moro. Har dere lest Rune Belsviks Dustefjerten, da? Morsom den også.

  2. knirk sier:

    Nei, faktisk ikke Mettemor – takk for tips!

Post et svar