Abonner
Poster
Kommentarer

Den forrige boka til Katherine Webb, The legacy, likte jeg veldig godt. Derfor var forventningene ganske store til den nye boka hennes, The Unseen.

Den handler om ekteparet Hester og Albert Canning som lever i England rundt århundreskiftet (1911). To mennesker flytter inn i deres hus og med det skjer store forandringer. Først er det tjenestejenta Cat, en villkatt som kjemper for kvinners rettigheter og med sterk vilje. Deretter Robert Durrant som en karismatisk ekspert på det okkulte, og da særlig knyttet til magiske vesner knyttet til elementene. Albert blir så fascinert i denne mannen og hans arbeid, at han sakte men sikkert mister grepet både på virkeligheten og på sin kone, den lydige Hester.

Samtidig følger vi en historie fra vår tid, hvor en ung journalist følger sporet fra noen brev (fra Hester) som er funnet på liket av en død soldat som er gravet fram fra en myr.

Joda – i og for seg greit nok, men likevel holdt ikke boka helt mål. Den var lettlest og det var flere tilløp til noe fint, men svakhetene overskygget resten. For eksempel tilfører historien fra vår tid ikke noe nytt til fortellingen. Det er en platt historie, til tider lite troverdig skildret, særlig den «mystiske» mannen som skjuler seg i det gamle huset til The Cannings. Historien fra 1911 er bedre, men kanskje litt søkt? Men sletts ikke verst. En firer på terningen kan man si. Hvis du liker mystiske fortellinger, så kan det hende denne faller i smak. For meg nådde den ikke helt opp, men jeg leser gjerne Katherine Webb igjen.

Ett svar til “The Unseen – Katherine Webb”

  1. Jenny sier:

    Interessant. Den gamle historien ser spennende ut, tror jeg skal sjekke den ut. Det er selvfølgelig trist når rammehistorien ikke duger, jeg hadde lignende opplevelse med Saras nøkkel. Grusom rammehistorie, men resten var kjempebra. Men med denne skal jeg være forberedt, så kanskje den ikke blir like skuffende.

Post et svar