Abonner
Poster
Kommentarer

Fy f… for en ekkel bok!
Jeg trodde jeg skulle lese en uskyldig ungdomsbok, og ble tatt på senga av hvor uhyggelig og pulserende jævlig den er. Jeg har ikke lest Rosenløw Eeg før, og jeg må si han skriver svært godt. Det er lenge siden jeg har blitt så oppslukt av en bok, og det er lenge siden ….. veeeeldig lenge siden… jeg har følt uhyggen krype nedover ryggen når jeg leser. Da jeg var ferdig med boka var jeg skjelven. Ikke oppbyggelig ungdomslitteratur akkurat, men helt innafor. Paranoid, psykologisk thriller. Heldigvis synes jeg løsningen var litt søkt og rotete, så da ble det litt lettere å bære uhyggen.

Lese noe hyggelig nå. Ole Brumm eller noe sånt…

Presentasjonen av boka (2008) fra Aschehoug:
Klaus og moren hans flytter til Oslo, der begge skal begynne på samme skole – han som elev, hun som sosiallærer. For Klaus er det bare én ting som betyr noe: at han skal bli likt. Men allerede før han rekker å møte den nye klassen sin, begynner underlige ting å skje. En gutt dør i en t-baneulykke, og når Klaus kommer over den elektroniske dagboka hans, begynner han å tvile på om dødsfallet egentlig var et uhell. Etter hvert som han graver etter sannheten, vikler han seg inn i et farlig spill, der ingenting er som det ser ut til. Et spill der Klaus ikke kan stole på noen.
Ikke engang seg selv.

 Jeg anbefaler boka til de som er lesesugne på handlingsmetta ungdomsromaner.

8 svar til “Alt annet enn pensum – Harald Rosenløw Eeg”

 1. Bare en digresjon (jeg har aldri lest noe av Eeg):
  Jeg husker en episode, antagelig rundt 1995/1996, som utspilte seg på det for lengst nedlagte utestedet Jazzå i Tønsberg. Rosenlöv Eeg, Kim Ljung (fra rockebandet Seigmen), min venn (la oss kalle ham … Stian) og undertegnede møttes over noen flasker. Jeg skal gjøre historien kort. Det var rølpefyll, håndbak og unge menns brunst i relativ fri dressur. Min oppfattelse av Eeg etter den fuktige aftenen, var at han var en pompøs fjott. Et råttent Eeg så å si. Jeg er sikker på at følelsene var gjensidig.
  En liten stund senere ramlet jeg tilfeldigvis innom biblioteket, hvor det var høytlesning.
  Der satt fjotten, og leste. Jaha? Han er forfatter! Og han svarte på spørsmål fra ungdom. En sympatisk mann, tenkte jeg. Noe tørrvittig, opplyst og rett og slett hyggelig.
  Vel, det var min lille historie. Den er kanskje ikke av betydning, men det er slik jeg tenker på ham. En eventuell moral kan du selv lese inn i historien.
  For ut av hønas fjott spratt et Eeg – og ut av Eegget tittet … kong Harald.
  Eders ærbødigst, Svidd svane. Ridder av St. Olavs Ro og Orden.

 2. knirk sier:

  Takk Sorte svaner, jeg samler jo på historier så denne likte jeg godt!
  En Eeggende historie tatt rett ut fra livet. Duggfriskt!

 3. Elin sier:

  Definitivt ei av de bedre ungdomsbøkene. Eeg sine bøker er sjeldent uskyldige. 😉

 4. Synne sier:

  Lenge siden jeg leste denne, tror jeg må ta den opp igjen! Kan være noe å anbefale ungdomsskoleelevene!

 5. Njaa.. jeg er litt skeptisk kjenner jeg, selv om du får boken til å høre god ut. Ekkelt, bøker og meg passer liksom ikke så godt sammen.

 6. Jeg fikk i hvertfall veldig lyst til å lese boken 🙂

 7. Silje sier:

  Jeg har flere av hans bøker på biblioteket, men trodde også at de var av det uskyldige slaget og kanskje litt banslige for både meg og videregående skole. Jeg ble ganske nysgjerrig på disse nå:-)

 8. Yngvill sier:

  Dette høres ut som en bok jeg kunne tenke meg å lese, selv om jeg i utgangspunktet er skeptisk.
  For jeg har lest en bok av Eeg(Løp hare løp), og den var heller ikke uskyldig. Men utrolig kjedelig, selv om han skriver lett og godt.
  Så kanskje et forsøk til er verdt det

Post et svar