Abonner
Poster
Kommentarer

Dette er den tredje boka til forfatteren, men første krimbok. Jeg har ikke lest noe av henne tidligere.

Vi følger et visst antall personer i løpet av fire dager hvor fem mord utspiller seg i en liten by et sted i Norge. Boka er lettlest og underholdende. Det jeg liker best med Moen Rustens stil er hennes stadige perspektivskifter og tidvis gode språk. Det gir assosiasjoner til engelske landsbyserier hvor presten sykler forbi kona i vinduet som rusler ut til katten i bakgården som hopper over til naboen som sysler med noe i kjelleren som snakker i mobilen til dattera osv. Det liker jeg.

Det er noen fine karakterer i boka, men Rustens valg om å håndtere over 20 hovedpersoner i løpet av 250 sider, gjør at det blir veldig overflatisk. Og det er synd. Litt for mange personer, litt for mange mord og tidvis litt for dårlig psykologisk feeling (f.eks venninneforholdet til Laura og Susanne er utrolig overflatisk behandlet – blant annet Lauras (manglende) reaksjon når Susanna forteller om svulsten, eller at de elskende fremdeles ønsker å flykte dagen etter hans kone er funnet myrdet, eller at stemningen i bygda ikke forandrer seg nevneverdig ettersom det ene etter det andre grusomme mordet blir rullet opp; jeg finner det lite troverdig.) Jeg tror boka kunne vært et større grøss hvis forfatteren hadde jobbet mer med stemningen etterhvert som handlingen skrider fram. Men – jeg liker mye av det hun gjør, det er ujålete og spenstig – så det er ikke usannsynlig at jeg leser mer av Solveig Moen Rusten.

 

4 svar til “Se min kjole – Solveig Moen Rusten”

  1. Over 20 hovedpersoner på 250 sider, jeg blir overveldet bare av å se at du skriver det her. At du kan føle en assosiasjon til engelske landsbyserier høres veldig positivt ut men jeg tror nok ikke dette er en krim for meg.

  2. Siljeblomst sier:

    20 hovedpersoner??!? 250 sider?!? Jeg fikk lyst til å lese denne bare for å se hvordan det er mulig 🙂

  3. Metaingrid sier:

    Jeg har lest den første boka til Moen Rusten og den likte jeg veldig godt! Gi henne en ny sjanse, for debutromanen hennes «Lyden av de andre som bor her» er veldig fin og godt skrevet!

  4. knirk sier:

    Hei Ingrid – takk for tips – det har jeg lyst til.

Post et svar