Abonner
Poster
Kommentarer

Denne boka plukket jeg med fordi jeg likte omslaget, og fordi jeg akkurat da hadde et stort behov for å bli underholdt. Jeg hadde ikke spesielt høye forventninger til boka må sies. Etter å ha lest den kan jeg si at David Safier byr på nettopp underholdning, og ikke så mye mer. Leseropplevelsen var dog ganske fornøyelig og plottet var både originalt og morsomt.

Kim Lange er kjent tv-stjerne og et ikke spesielt hyggelig menneske, ja til og med som kone og mor er hun distansert og kjølig.

Når hun plutselig dør, reinkarneres hun som maur. Hun forstår snart at hun må samle mer karma for å neste gang bli gjenfødt som noe bedre enn en maur. Sammen med Casanova (ja, den Casanova), legger de seg i selen for å samle nok karma for til slutt å få tilbake Kims ektemann som venninnen Nina har kastet seg over etter at hun døde.

Vi skal gjennom mange reinkarnasjoner før Kim kanskje kan få lov til å bli gjenfødt som menneske.

Søkt? Ja. Men morsomt, lettbeint, underholdende og til tider en tøtsj av finesse, men obs obs obs – ikke noe for litterater som får dårlig smak i munnen av lettbeint – den godeste Safier har for eksempel ikke gjort noe research på dyrene han skriver om; her spruter blodet til mauren, marsvinet blir dyvåt av svette osv. Boka minner egentlig om en tegnefilm fra Disney (den blir vel snart filmet – boka er visst braksuksess i mange land) – og slutten holdt på ingen måter mål, men ramlet ned i klisjeene. Men jeg var positivt overrasket og godt underholdt. Lest på en kveld!

6 svar til “Dårlig karma – David Safier”

 1. Anja sier:

  Jeg har også lyst til å lese denne, når behovet for ren underholdning melder seg…

 2. Mettemor sier:

  Haha, høres fornøyelig ut. Det er ikke noe i veien for ha noen fornøyelige timer med en bok!

 3. Rose-Marie sier:

  Denne boka har jeg hatt så lyst til å lese (coveret på boka er bare så morsomt), men jeg har vært skeptisk fordi jeg ikke har hørt så mye om den. Nå vet jeg i alle fall at jeg skal kjøpe den når den kommer på salg – evt. låne den på biblioteket! Takk for fin omtale!

 4. Nå er jeg veldig glad i å bli underholdt så jeg hadde sikkert syntes denne var morsom.

 5. elri sier:

  Haha! Du fikk meg i hvertfall til å le. Fantastisk plott! En MAUR!

 6. knirk sier:

  Det er ganske kult plott ja. Samle karma for å hevne seg – i utgangspunktet en litt kinkig situasjon. :o)

Post et svar