Abonner
Poster
Kommentarer

Den var det ja!

‘Luer til salgs’ av Esphyr Slobodkina – det var den boka jeg etterlyste i går! Du kjenner kanskje igjen bildet? Når jeg googlet forfatteren med det fantastiske navnet, Esphyr Slobodkina, så finner jeg den dama! Født i Sibir – emmigrerte til Kina under revolusjonen i 1917 – og videre til USA i 1929. Hun studerte kunst og arkitektur og ble en kontroversiell talskvinne for abstrakt kunst. Hun illustrerte og skrev 24 barnebøker, hvor ‘Caps for sale’ som er fra 1940 – ble den mest kjente. Solgt i over to millioner eksemplarer over hele verden. Blant annet til Lille Lise (meg) på Bogerud på -70tallet. Norsk utgivelse i 1969. Fantastisk!

Slobodkina døde i 2002, men har etterlatt seg The Slobodkina Foundation som jobber stort i forhold til kunst, opplevelser og formidling. Takk til alle som hjalp meg med å finne riktig bok!

Ett svar til “Den var det ja!”

Post et svar