Abonner
Poster
Kommentarer

De beste tv-seriene

Vi har fullstendig dilla på tv-serier for tiden; det siste året har vi vært gjennom en hel haug. Noen har vi sett alle sesonger av, andre har vi sett bare en. Her er en liten oversikt over de vi har sett, i prioritert rekkefølge:

 1. Firefly
 2. Deadwood (første sesong – sesong to er ikke like god)
 3. Mad Men
 4. West Wing
 5. Trueblood
 6. Weeds

I tillegg har vi begynt på sesong en av Buffy, fra 1997. Det er mer en kultsak, så det er vanskelig å sette den inn på lista, hvert fall forløpig.

Hvilke er dine favoritter? Tar gjerne imot tips til regntunge sommerkvelder.

30 svar til “De beste tv-seriene”

 1. Ingalill sier:

  Queer as Folk, uten tvil.

 2. Silje sier:

  Jeg har kun sett True Blood av disse og er stor fan av den. Mine favoritter:

  1. True Blood
  2. Dexter
  3. My so-called life (finnes kun en sesong)
  4. Glee
  5. Forbrytelsen
  6. Sopranos
  7. The Big Bang theory (favoritten for tiden)

  Nå for tiden holder vi på med Game of Thrones som går på Canal +, og den virker veldig lovende.

 3. knirk sier:

  Queer as Folk. Hva er det?
  Dexter har jeg jo hørt veldig mye om – kan hende jeg skal teste ut den. Og My so-called life…hm…har heller ikke hørt om…

 4. Mad Men står høyt på listen over serier som skal sees, det samme med True Blood. Firefly og West Wing er en av favorittene til min samboer. Kanskje du også vil like Babylon 5, siden du har sansen for den.

 5. Firefly og West Wing er noen av favorittene til min samboer. Kanskje du også vil like Babylon 5, siden du har sansen for Firefly, skulle det stå.

  Selv er jeg veldig på krimbølgen, favoritten min er Criminal Minds. Og jeg liker veldig godt The Tudors, selv om jeg henger litt etter i tittingen.

 6. Ingalill sier:

  Queer er brilliang om homogutter i Pittsburgh
  Teaser, se videoen, i slutten av innlegget,

  http://moshonista.blogspot.com/2009/06/hva-hendte-med-eva.html
  (mitt Brian Kinney crush er neverending
  , jeg og alle andre på youtube -))

 7. siljeblomst sier:

  Jeg er stor fan av TV – serier på DVD.
  Blant mine favoritter finner du:
  – Buffy (alltid nummer en)
  – Dexter
  – Carnivale (finnes bare 2 sesonger)
  – TrueBlood
  – Mad Men
  – Battlestar Galactica
  – Angel
  – CSI (Las Vegas – når Grissom er med).

  Akkuratt nå ser vi Fringe, og den er et spennende bekjentskap. Ellers er jeg veldig nysgjerrig på Firefly, da jeg synes Joss Whedon er en genial mann 🙂 Har sett første sesong av Dollhouse, og likte den godt.

 8. labben sier:

  De store favorittene er gamle, men gode:

  – M*A*S*H
  – Blackadder (spesielt serie 3 og 4)
  – Higher Ground

  Men jeg følger med på mange nyere, hvor noen er avsluttet:

  – Gilmore Girls
  – Everwood
  – McLeod’s Daughters
  – Veronica Mars
  – Criminal Minds
  – Two and a Half Men
  – The Big Bang Theory
  – Merlin
  – Life on Mars (se for all del den britiske, IKKE den amerikanske)
  – Fringe
  – Leverage
  – NCIS
  – Supernatural
  – Top Gear
  – The Vampire Diaries

  Jeg ser sjelden filmer, men elsker serier.

 9. Blir veldig forundret over at ‘The Wire’ ikke er nevnt, en suveren serie!

 10. Beate sier:

  Flere av mine favoritter er allerede nevnt: Dexter (den MÅ du bare se!), Fringe, Babylon 5. Ellers er jeg fan av klassikere som sex og singelliv, seinfeld og six feet under 🙂

 11. Beate sier:

  Ja…også ser hele familien på en annen gammel klassiker: The X-files! Hehe, den er bra!

 12. HPL sier:

  «The Singing Detective» punktum Ingen over komma ingen ved siden punktum
  (jepp, det er en intern spøk hvis man har sett den)

 13. Lena sier:

  Mine favoritter (ja, du ser hva jeg mener):
  -Grey`s Anatomy
  -Private Practice

  Våre favoritter:
  – Seinfeld
  -Arrested Development
  -Shameless (nyeste favoritt. Fantastisk!!!)
  -How I Met Your Mother
  -The Mentalist
  – Modern Family
  – Breaking Bad

  Og nå kommer jeg ikke på flere. Jeg er gal gal gal etter tv-serier, og vi er stadig på utkikk etter en å kose oss med på kveldstid. Nå har vi sett ferdig Shameless (amerikansk versjon, splitter ny, men den engelske har mange flere – men vi tenker å holde oss til den amerikanske når vi først har begynt på den) og trenger sårt en ny. Jeg skal jammen suge til meg tips her, så får vi se om ikke tv-kvelden blir reddet:)

 14. May Brit sier:

  Jeg liker:

  Dexter – Denne er så vanvittig bra at du aner ikke. Den har liksom alt, og det er umulig å se bare en episode om gangen. Har du ikke sett den, har du utrolig mye underholdning foran deg. Heldiggris:D
  Gilmore girls – Dette var en serie jeg ikke trodde jeg kom til å like, fordi jeg kun hadde sett usammenhengende bruddstykker på TV. Men lånte alle 6 sesongene av ei venninne, og storkoste meg. Kjempekos til høsten:)
  Supernatural – Jeg er veldig glad i grøss/thriller, og koste meg stort med denne. De første sesongene er best, og så sklir det kanskje ut litt. Men utrolig spennende om du liker denne sjangeren.
  Prison Break – Har du ikke sett den? Gjør det! Vi var to venninner som så første sesong sammen på hybelen, og vi satt og hylte av spenning:D Var helt skjelven etter endt episode, og måtte bare se en til!

  Ellers; Lost, True Blood, Greys Anatomy, Frustrerte fruer, Californication, Being human

 15. Hermia sier:

  Håller med Torbjörn här ovanför om The Wire – fantastiskt bra!
  En äldre serie jag gillar och som håller idag är The House of Eliott.

 16. knirk sier:

  Takk for utrolig mange gode tips!

 17. Vib sier:

  «Sopranos» er tidenes beste tv-serie! Ihvertfall synes jeg det!

  Jeg lagde en liste tidligere i år på bloggen min: http://trostitaklampa.blogspot.com/2011/02/hekta-pa-tv-serier.html.

  Kos deg med seriene! 🙂

 18. Elisabeth sier:

  Jeg hadde tenkt å svare på denne posten forrige dagen, men har irritert meg grønn over at jeg ikke husket navnet på en serie jeg likte som jeg ville nevne. Men nå kom jeg endelig på det (for en befriende følelse): «Coupling.» En britisk humor serie om en gjeng venner og deres hverdagsliv som jeg tidvis lo meg fillete av. «Black Books» også forresten, men likte ikke den like bra, på tross av at den foregår i en bokhandel.

  Ellers er mange av mine favoritter nevnt. Firefly, True Blood, The Tudors, Rome, Game of Thrones nå nylig, Supernatural, M*A*S*H, How I Met Your Mother, Big Bang Theory, Buffy og Angel (ihvertfall de første sesongene).
  Gossip Girl som er min guilty pleasure som jeg egentlig ikke vil innrømme at jeg ser hver uke, og One Tree Hill en periode før det.

  For ikke å glemme Red Dwarf! Ah… Sær, engelsk science fiction på lavbudsjett. Det blir knapt bedre enn det 😉

  Tror alle TV-seriene er grunnen til at jeg ikke leser krim lenger. Når jeg bare vil underholdes, bytter jeg rett og slett medium. Og har ingen tålmodighet, så vil aller helst ha det på DVD så jeg kan se hele sesonger i løpet av få dager.

 19. Kathleen sier:

  Californication er min favoritt! Jeg er litt forelsket i Hank Moody (hovedrollen), og så skjer alt i California (og jeg elsker California), også handler den litt om bokbransjen, for Hank er jo bestselgerforfatter.

 20. labben sier:

  Se «Life on Mars». Phillip Glennister som Gene Hunt er en karakter du aldri kommer til å glemme. Det er kun to sesonger på 8 episoder hver, så det går raskt å se den.

  Coupling, som nevnes av Elisabeth, er også verdt å se =)

  Jeg har forresten begynt å se The West Wing på anbefaling fra Elida, og det er kanskje en av de beste seriene jeg har sett. Etter første episoden var jeg hektet, og nå er jeg snart ferdig med sesong 1. Jeg aner virkelig ikke hvorfor jeg trodde at den serien var kjedelig – den har jo alt.

 21. Unge Dreierstad sier:

  Jeg han kun sett Buffy og True blood av de du nevnte, men begge var fantastiske tidsfordriv i sykeperioden min. Serier jeg er veldig fan av er:

  The Big Bang Theory (den må du bare se, den er helt hysterisk)
  Criminal Minds (du kommer til å leske karakterene)
  Glee (koselig, morsomt, enkelt og med fin musikk)
  MASH (gammel og god)
  The Mentalist (semi-Criminal Minds)
  Angel (spin off fra Buffy)
  True Blood (dårlige bøker, artig serie)
  House (tidenes værste, beste, dumme, geniale karakter)

 22. Artig liste. Ser vi deler noen favoritter. Vil ikke rangere dem, men de jeg liker best er vel noe sånt som:

  – Firefly
  – Buffy the Vampire Slayer
  – House M.D.
  – Skins
  – Twin Peaks
  – True Blood
  – Carnivàle

  Dessuten må jeg nevne Smallville. Ikke den beste serien som finnes, men jeg har nærmest vokst opp med den, og den har vært med på å danne grunnlaget for science fiction-interessen min, så jeg har naturlig nok endt opp med et ganske spesielt forhold til den.

 23. Julie sier:

  Doctor Who! Oooog Twin Peaks, Dexter, Six Feet Under, Big Bang Theory, the IT-Crowd… 🙂

 24. Ble veldig glad da jeg så Firefly øverst på lista di 🙂 Har akkurat sett den på nytt, og avsluttet selvsagt med Serenity.

  Noen andre favoritter er:
  – Sons of Anarchy (som jeg overraskende nok ikke kan se at er blitt nevnt tidligere!)
  – Fringe
  – Game of Thrones
  – Torchwood
  – Sherlock
  – Black Books
  – Bones
  – The big bang theory
  +
  – The simpsons
  – American Dad
  – Family Gay
  – Futurama

 25. Isabell sier:

  Mine favoritter er (noe nytt og noe gammelt):

  Shameless (2011) (ny – må ses)
  Game of Thrones
  True Blood
  The Wampire Diaries
  Bones
  Queer as Folk (2000)
  «Weeds» (2005)
  Greys Anatomy

 26. Rufsetufsa sier:

  Kos dere med Buffy. Selv var jeg helt hekta på den serien på ungdomskolen da det gikk på lørdager. Måtte få med meg alle episodene. Har noen sesonger på dvd som jeg tar frem nå og da. Det var den tiden da vampyrer faktisk var tøffee 🙂

 27. Litt seint ute her, men må bare rette på en ting: Queer As Folk er en kongeserie, men den foregår strengt tatt ikke egentlig i Pittsburg. Det er bare den amerikanske remaken, som begynte bra, men selvfølgelig ble tværet ut så lenge annonseinntektene holdt mål. Veldig kul serie, men det som virkelig må sees er originalen. Britisk, samme tittel, foregår i Manchester og er überbra … særlig fordi folkene bak serien faktisk ga seg når de syntes de var ferdige, og ikke bare kjørte på i all evighet slik amerikanerne foretrekker. Og fordi tittelen faktisk gir mening på britisk engelsk, men bare er vås på amerikansk engelsk. o_O

  Min yndlingsscene: Tenåringen Nathan har blitt forført av Manchesters superstud Stuart, og faren hans har fått vill homopanikk ved oppdagelsen av dette. Da han tilfeldigvis kjører bak Stuart en dag kræsjer han bilen sin inn i Stuarts bil bakfra i raseri, og hopper så ut av bilen mens han skriker «He’s fifteen, he’s fifteen, he’s only fifteen years old!!» Stuart (snart 30) svarer «Well, the jeep’s only eight months, but you’ve still buggered it!» Blir ikke bedre enn detta. 😀

 28. Merethe Schei sier:

  Ville bare nevne at sesong 3 av Deadwood er tilbake på samme nivå som sesong 1, men dessverre er det også siste sesong og den hadde ikke den dramatiske finalen jeg hadde håpet på.

 29. […] har skrevet om noen jeg har likt tidligere, men i vinter har jeg sett noen nye og veldig forskjellige. Our Mutual […]

Post et svar