Abonner
Poster
Kommentarer

Hva heter den boka jeg leste og elsket da jeg var liten? En billedbok som handler om en mann som har mange mange hatter plassert oppe på hodet. Han forsøker å selge hattene, men ingen vil ha dem. Han sovner ved foten av et tre, og mens han sover stjeler apekattene alle hattene hans. Han blir sint når han våkner. Jeg husker ikke helt hvordan det endte. Noen som kan hjelpe meg? Sukk – nostalgia – det var virkelig en tid da bøker gjorde inntrykk!

12 svar til “Barnebok – etterlysning!”

 1. Janke sier:

  Denne høres fin ut! Litt sånn apen Nils aktig (er det ikke det den søte rampete apen heter).
  Jeg kan ikke hjelpe deg, desverre.
  Fant min favoritt for noen dager siden i en billighaug: de tre røverne. Sukk ja, det er nostalgia. OG boken er fremdeles like suverent god 🙂

 2. magnus sier:

  Dette minnet meg om min barndomsfavoritt, apen Peter Pedal og hans venn Mannen med den gule hatten. Men det er nok ikke dem du mener heller.

 3. SkyWize sier:

  Send inn spørsmålet til Norsk barnebokinstitutt eller til Biblioteksvar – de vet nok råd. 🙂

 4. Annelene sier:

  Så artig! Dette eventyret har jeg akkurat fortalt på eventyrstund på biblioteket. Fortellingen heter «Luer til salgs» og er skrevet av Esphyr Slobodkina. Jeg fant den i boka «Tøysebok», som er en del av Barnas Første-serien til Cappelen:)

  Hvordan det ender? Mannen prøver fortvilet å få apekattene til å gi fra seg luene, men det går ikke – alt de gjør er å herme etter ham. Tilslutt blir han så frustrert at han kaster sin egen lue i bakken – og da gjør apekattene det samme;)

 5. guiritana sier:

  Kan dessverre ikke hjelpe deg – det dukker opp et vagt minne om noe, men…

  Takk for hyggelig melding på bloggen min 🙂
  Har du hørt noe om når den islandske helten blir oversatt?

 6. Kathleen sier:

  Jeg leter også etter navnet på en bok, det er riktignok en billedbok da. Den handler om ei jente som besøker et kunstmuseum om vinteren, og så blir en (eller flere) av kjerubene på muséet levende og jeg tror han tar ham henne med gjennom kunstens verden.

 7. annebloggen sier:

  Wikipedia:

  Caps for Sale: A Tale of a Peddler, Some Monkeys and Their Monkey Business is a 1938 classic children’s book by Esphyr Slobodkina.

  Er det denne du mener?

 8. annebloggen sier:

  Den heter «luer til salgs» på norsk 🙂

 9. knirk sier:

  JAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! Tusen takk! Fantastisk! Jeg skal lage en bloggpost om den i morgen. Takk for hjelp. Og Kathleen, jeg kjenner ikke til den boka. Prøv på Bokelskere?

 10. bai sier:

  Den hugser eg også. Takk for påminninga!

 11. […] Kommentarer « Barnebok – etterlysning! […]

 12. Randi sier:

  Til Kathleen!

  Jeg tror boka du leter etter er: «Lulu og englebarna» av Posy Simmonds.
  Beskrivelse av handlingen funnet på nettet:
  «Det var lillebror Willys skyld at Lulu måtte gå på museum. Hun hadde ikke det spor lyst til å se på dinosauren eller alle de bildene – hun ville være ute og leke i snøen! Derfor sitter hun nå på en benk og snufser. «Din gris! Bruk lommetørkle!» sier plutselig en figur med vinger på. Og før Lulu vet ordet av det, blir hun løftet i været og flyet inn i en magisk verden av bilder. En ny sjarmerende tegneserie-billedbok av Posy Simmonds, en av Englands fremste tegneserietegnere, også kjent for boka om FRED.»

Post et svar