Abonner
Poster
Kommentarer

Joe Abercrombie og Terry Pratchett! To velkjente navn innenfor fantasysjangeren. Jeg har ikke lest noen av dem, men broren min leser Abercrombie nå og roser han opp i skyene. Migrating Coconuts har lyst til å lese disse forfatterne, så etter en liten ordveksling med henne ble vi enige om å lese den første boka i seriene The First Law og Discworld sammen. Et minisamlesningsprosjekt! Den første i Abercrombie sin trilogi heter The Blade Itself (2007) og den første i Pratchett sin serie (på 39 bøker!) heter The Colour of Magic (1983). Dette er en god anledning for deg som har vurdert å prøve deg på fantasy. Disse to forfatterene plasserer seg på helt ulike steder innenfor sjangeren.

Jeg bestilte bøkene i går, sleng deg på da vel! Du rekker å kjøpe og lese før bloggdatoene som er: Joe Abercrombie 12. juni og Terry Pratchett 20.  juni. Meld fra hvis du blir med – det er morsomt å være flere. God bok!

Ps. Samlesning betyr at vi blogger om boka på samme dato. Hvis du ikke har egen blogg kan du poste din mening i kommentarfeltet hos Migrating Coconuts eller her hos Knirk den aktuelle bloggdatoen.

 

16 svar til “Samlesning – fantasy, bli med!”

 1. Ingalill sier:

  Hmm
  , tror ikke disse bøkene har nok supernatural «intimitet» til å interessere meg – ))?

 2. Kjempemorsomt! Jeg har begge disse seriene på leselista mi, men jeg veit ikke helt om jeg egentlig har tid. Det frister å bli med, men tror jeg må drøye litt med å eventuelt melde meg på.

 3. knirk sier:

  Det er i grunnen ingen påmelding, venstregærning, men hvis du kjøper bøkene nå, så kommer du i havn. Du kan evt. bare være med på en av bøkene også.

 4. Ladybug sier:

  Endelig en utfordring jeg kunne tenkt meg å være med på men det passer litt dårlig nå 🙁 Forsommeren er som vanlig travel. Skal følge når dere kommer med anmeldelsene deres.

 5. Camilla sier:

  Oooo! Har veldig lyst å bli med, takk for tipset! Men eksamen og ferie kan gjøre ting vanskelig. Må tenke litt på om jeg faktisk har tid og mulighet. Men se ikke bort ifra at jeg plutselig hiver meg med.

 6. astridterese sier:

  Jeg har lest Magiens farge og elsker Terry Pratchett! Han har en nydelig humor.
  Joe Abercrombie var helt ukjent for meg men det var et godt tips om hva jeg skal gi meg i kast med (Jeg ser at vi har den på jobb, jeg har bare ikke sett den :-))

  Dette var min type samlesing, dessverre passet det ikke akkurat nå – men fantasy kan en ikke lese for mye av 🙂

 7. Julie sier:

  Mulig jeg hiver meg på Terry Pratchett, den skal jeg lese allikevel. Må se om jeg rekker det i forhold til eksamen. Kan bli litt trangt mellom siste eksamen og bloggedatoen 🙂

 8. knirk sier:

  Julie, jeg fikk Pratchett akkurat i posten – det er ikke en tjukk bok, så vet du det. Morsomt om du blir med. :o)

 9. fjord sier:

  Artig!

  Jeg leser min første Pratchett nå, faktisk, men jeg begynte med Guards, guards, siden jeg fikk avbefalt de første bøkene i Discworld-serien. Gleder meg til å lese hva dere synes.

 10. Det ble til at jeg bestilte begge to, så kommer til å prøve å få lest dem til de aktuelle datoene. 🙂 Den første datoen er litt tett inntil eksamen, så spørs om jeg får til den, men Pratchett går fint.

 11. Camilla sier:

  Ser ut til at jeg blir med på den ene. Altfor fristende dette! Har ihvertfall bestillt «The Blade Itself» i dag og satser på at eksamen ikke blir så hektisk. Gleder meg!

 12. Ciuva sier:

  Jeg blir temmelig sikkert også med 🙂 Kjøpte tilfeldigvis The Blade Itself nå nettopp, så det kunne knapt passet bedre. Colour of Magic har jeg allerede lest, men dette er jo en god grunn til å lese den om igjen (enda en gang). Blir spennende å se hva andre synes om den.

 13. Legger igjen enda en kommentar her også jeg, så er jeg sikker på at du ser den. 😛 Jeg prøver i alle fall å bli ferdig med Abercrombie til søndag.

 14. knirk sier:

  Venstregærining – så BRA!

 15. […] dag er vi flere som blogger om Joe Abercrombie sin kritikerroste debut fra 2006. Boka er første i en trilogi som […]

 16. Vib sier:

  «The Colour of Magic» har stått ulest i bokhylla mi i et par år nå, så tror jeg skal benytte muligheten til å lese den sammen med dere! JA til mer samlesning 🙂

Post et svar