Abonner
Poster
Kommentarer

Edward Psychostalker Cullen

Da jeg leste første Twilight bok ble jeg fascinert. Andre bok var okei, tredje og fjerde bok var mest irriterende.

Første Twilight film var morsom å se. Andre ga meg litt kløe og den tredje som jeg har nå har sett? Eclipse? Det er dårlige greier. Jeg har fått nok av Stephenie Meyer sitt univers. Av hennes kvalmende moralsyn, Edwards overbeskyttende klamme hånd, varme varulver med sixpack mager, lange blikk, lenger blikk, laaaaaange blikk, individualistiske egovampyrer, overmennskelige idealer, trekantdrama ut av proporsjoner.

Jeg skrev om Tolkiens «secondary world» for noen dager siden da jeg skrev om den siste Harry Potter filmen. Om hvordan man må skape en illusjon som holder fortellingen oppe. At hvis illusjonen brister, så er man plutselig ikke lenger en del av historien, men en observatør som sitter utenfor. Vel, etter bok 2 og film 2 i Twilight så skvises jeg ut av universet og blir sittende utenfor å observere. Og jeg synes det blir teit. End of story.

11 svar til “Twilight – Eclipse, filmen”

 1. Mari sier:

  Ha ha! Ha ha ha ha ha! SOM jeg kjenner meg igjen. 😀

 2. Lena sier:

  Enig! Etter Bella og Edward blir sammen, er spenningen over for min del.

 3. Elin sier:

  Jeg liker Twilight, men er nok mer fan av bøkene enn filmene. Første filmen var ok, men jeg synes de andre filmene er kanskje litt overdrevet men fine er de:)

 4. Lo sier:

  Haha! 😀 Jeg hater Twilight! Men det er jeg tydeligvis alene om i min vennegjeng 😉

 5. Ladybug sier:

  Jeg likte de tre første bøkene, den fjerde var en pine å komme seg igjennom. Har vanskelig for å forstå hvordan den kunne bli utgitt i det hele tatt.

  Den første filmen var så utrolig dårlig at jeg ikke har tatt meg bryet med å se de to andre..

 6. Lo sier:

  Enig. Jeg har bare lest og sett første film/bok, men synes begge deler var grusomt. Kanskje spesielt filmen. Utrolig dårlig skuespillere! Blandt annet…

  Jeg kommer nok ikke til å kaste bort mer av tiden min på Stephenie Meyer 🙂

 7. Elin sier:

  Jeg likte alle bøkene, og slukte dem. Filmene, derimot, er pinlig dårlige…

 8. Silje sier:

  Åh…! Som om jeg skulle ha sagt det selv. Jeg leste alle bøkene, og har sett de tre filmene som har kommet til nå, og kommer sikkert til å se de to siste også.
  Men jeg falt av lasset jeg også. Jeg var merkelig fascinert en stund, men så brast boblen, og den siste boka kjøpte jeg mest for å se om Meyer kanskje, mot formodning, hadde en fantastisk redningsaksjon planlagt. Det kan man definitivt si at hun _ikke_ hadde.

  Jeg synes forøvrig at den første filmen var…vakker. Jeg likte filmatiseringen og scenene. Den hadde noe litt..Twin Peaks-aktig over seg. Og siden den gang har vel det meste vært i fritt fall…

 9. astridterese sier:

  Så flott at det er noen som er enig med meg! Føler meg ganske alene med mine meninger i mitt univers 🙂

 10. bai sier:

  Eg likte også bok 1 og 2 godt, men eg brukte urimeleg lang tid på å lese Eclipse. Og Breaking Dawn trur eg ikkje eg kjem til å lese. Men det var moro så lenge det varte.

 11. […] (over)dose av Edwarder og kontrollfreaks. Som så mye annen litteratur jeg har slitt med (f.eks. Stephenie Meyer, PC og Kristin Cast og Deborah Harkness) handler det om materielle verdier og om hovedpersoner som […]

Post et svar