Abonner
Poster
Kommentarer

Det er nå offentlig hvilke bøker som er nominert til Nordisk Råds litteraturpris. Har du lest noen av dem? Det har ikke jeg. Har jeg tenkt til å gjøre noe med det? Tja…vi har jo fram til april, har vi ikke? Kanskje vi skal lese noen av bøkene? Blir du med? Vi kan jo lese sammen. Blogge om det samtidig? Jeg har litt lyst. Har du?

De nominerte er:

* Norge: Beate Grimsrud «En dåre fri» (roman) og Carl Frode Tiller «Innsirkling 2» (roman)

* Sverige: Beate Grimsrud «En dåre fri» (roman) og Anna Hallberg «Colosseum, Kolosseum» (diktsamling)

* Danmark: Josefine Klougart «Stigninger og fald» (roman) og Harald Voetmann «Vågen» (roman)

* Finland: Erik Wahlström «Flugtämjaren» (roman) og Kristina Carlson «Herra Darwinin puutarhuri (Herr Darwins trädgårdsmästare)» (roman)

* Island: Gyrðir Elíasson «Milli trjánna (Bland träden)» (noveller) og Isak Harðarson «Rennur upp um nótt (Stiger upp om natten)» (dikt)

* Færøyene: Tóroddur Poulsen «Útsýni (Utsikt)» (diktsamling)

* Grønland: Kristian Olsen Aaju «Kakiorneqaqatigiit (Det tatoverede budskab)» (roman)

* Åland: Sonja Nordenswan «Blues från ett krossat världshus» (roman)

* Det samiske språkområde: Kerttu Vuolab «Bárbmoáirras (Paradisets stjerne)» (roman)

17 svar til “Nordisk Råds litteraturpris – skal vi lese sammen?”

 1. Ingalill sier:

  Ingen leste her eller, men Tiller og Grimsrud har jeg ihvertfall hørt om, ingen bjeller ringer for de andre – og det er jo dumt, sikkert på at det er strålende bøker.

  Innsirkling2 og Grimsrud er allerede på leselista, men jeg tar gjerne imot tips om resten.

 2. ellikken sier:

  Jeg har En dåre fri stående ulest i bokhylla, og slenger meg mer enn gjerne med!

 3. labben sier:

  Jeg er med! Tiller sine bøker står i hyllen, En Dåre Fri er ikke vanskelig å få tak i og jeg prøver meg gjerne på litteratur fra andre land enn Norge, forutsatt at jeg forstår språket eller det finnes en oversettelse. Jeg har ikke lest på svensk før, men jeg innbiller meg at det burde være mulig, og dansk går fint (så lenge jeg klarer å la være å irritere meg over danskenes merkelige kommabruk).

  Fin ide =)

  P.S.: Noen må komme med forslag til når vi skal begynne og hvilken bok vi skal begynne med. Jeg leser forresten Innsirkling så snart som mulig, slik at jeg blir klar til å lese nr. 2.

 4. knirk sier:

  Så fint! Jeg kan lage en slags plan, men først må jeg vite hvor mange vi blir, så vi gir det et par dager før jeg poster et forslag som vi kan diskutere videre.

 5. Elisabeth sier:

  God ide, jeg er med!

 6. Eirin sier:

  Hei Knirk! Takk for at du la igjen hilsen hos meg! jeg er veldig glad i å få kontakt med andre fortellere i dette langstrakte land, ettersom jeg er ganske ene og alene om det i mitt distrikt.

  Siden du er med i Fabelakt så har du jobbet endel sammen med Ylva? Vi har studert drama sammen engang på 90 tallet, og jobbet sammen også. Jeg husker navnet ditt fra nettet om både Fortellerscenen og fabelAkt. vi «høres»!

  Eirin

 7. Karin sier:

  Jeg vil også være med:-) God ide!

  Jeg har ikke lest noen, hadde vært morsomt å prøve seg på noen som ikke er norske. Jeg leser svensk, og sannsynligvis dansk også:-)

  For eksempel «Blues från ett krossat världshus» ser ut som kan kjøpes på capris, det kan sikkert andre også, jeg bare sjekket den.

 8. Groskro sier:

  God idé!! Jeg tror jeg må se «reglene» før jeg er med, men lysta er der 🙂

 9. Maria sier:

  Har ikke noe blogg selv, men gjerne med på å lese en/noen av bøkene på listen. Har alltid vært mest opptatt av utenlandske forfattere, men føler tiden er inne for å snuse litt nærmere hjemmet så er vel nesten ikke et bedre sted å begynne enn med Nordisk Råds Litteraturpris? Post litt før så boken kan bli kjøpt først bare!

 10. Bokdama sier:

  Dette blir jeg gjerne med på. Har jukset litt ved at jeg allerde har lest Beate Grimsrud, men resten har jeg til gode. Fint om du lager et opplegg Knirk:-).

 11. knirk sier:

  Eirin – ja jeg kjenner Ylva. Vi er på turné sammen i disse dager med forestillingen Sigurd Fåvnesbane for videregående skole. Jeg skal hilse henne. :o)

 12. […] for innspill på forrige innlegg. Det er hyggelig at flere vil være med. Samlesning er bra. Her er mitt forslag til hvordan vi […]

 13. Sesselja sier:

  Jeg skulle gjerne vært med, men med en 6 uker gammel baby i hus går det temmelig trått med lesingen om dagen. Jeg får heller orientere meg i listen gjennom bloggeinnleggene deres. 🙂

 14. drengen sier:

  Åh, kan jeg få være med? Jeg har hørt om Tiller men ingen av de andre.

 15. knirk sier:

  Bokdama – jeg bare lenker til innlegget du har skrevet om Grimsrud sin bok, så er du med!
  Drengen – klart du er med.

 16. Anonym sier:

  Jeg har nettopp avsluttet Tiller1 og er i gang med 2-eren. Er det for sent å melde seg på dette prosjektet? Høres spennende ut 😀

 17. guiritana sier:

  Har nettopp avsluttet Tiller1, og er så vidt i gang med 2-eren. Dette prosjektet høres spennende ut, og innen april burde være overkommelig. Er det for sent å melde seg på?

Post et svar