Abonner
Poster
Kommentarer

Vel. Hva kan man si, hva kan man skrive, når man leser denne boka ett år etter alle andre? Ikke mye. Planen var å lese Knausgård da første boka ble utgitt, men så kom jeg aldri så langt, så da bestemte jeg meg for å droppe hele serien. Ikke fordi jeg ikke vil lese ham, men fordi det er så mye, så stort, så komplekst å gå inn i. Men så dukket Knausgård opp på Skavlan, og han sa mye bra og….okei da…jeg skal være ærlig; og så var han så dritsexy at jeg tenkte jeg kanskje burde lese ham likevel.

Så nå har jeg lest første bok, og er ganske begeistra. Det er mye å si om boka, kanskje ikke så mye om teksten, men om prosjektet, men jeg lar være. Jeg lar virkelig være, for det er så mange der ute som har sagt mye av det jeg kommer til å si. 

Derfor dette korte innlegg, kun for å konstantere at jeg har lest første bok. Kan hende jeg hopper på en diskusjon i en annen blogg som omhandler bøkene.

Det finnes mange bloggere som har skrevet godt om Knausgård. Et lite utvalg: Mitt snitt, Jeg leser, Verden sett fra Sofienberg, bokmerker.org.

Jeg avrunder innlegget med å hedre ungdomsidolene til Knausgård, nemlig Echo & the Bunnymen. Killing moon er den jeg husker best selv:

17 svar til “Min Kamp 1 – Karl Ove Knausgård”

 1. Janke sier:

  Bra at du likte den! Gled deg til resten! Takk for videoen!!

 2. Solgunn sier:

  Så nå er bok 1 lest 🙂 og likt, flotte greier! Jeg vet jeg burde lese den, men akkurat derfor blir det bare tull med meg og knausern. Vi får ha det til gode……

 3. astridterese sier:

  Jeg har ikke lest Knausgård, og føler meg ganske ensom 🙂 Det var noe med hele greia som ikke tente meg. Kanskje det var for stort/for mye, eller jeg ble «put off» av kommentarene jeg hørte.
  Kanskje jeg leser bøkene om en stund, og kanskje ikke.
  Det er så mye å lese og så liten tid!

 4. Rose-Marie sier:

  Moro at du også lar deg begeistre av Knausgårds prosjekt! Gled deg til bok nr. 2! Den er enda bedre enn den første! 😉

 5. Vibeke sier:

  Jeg synes du har en superbra blogg og gode bokomtaler, jeg benytter derfor anledningen til å gi deg en award: http://trostitaklampa.blogspot.com/2010/11/cherry-on-top-award-tusen-takk-ladybug.html

  Og jeg registrerer at Knausgård er lest..hehe, tror jeg snart er den eneste som ikke har lest noe av han enda. Men har kjøpt «En tid for alt» som skal leses så fort jeg får tid. Men om jeg leser «Min Kamp» det vet jeg sannelig ikke.

  Ha en fin mandag!

 6. Norunn sier:

  …Og plutselig oppdaget at jeg at vi hadde samme utgangspunktet i vårt siste blogginnlegg. Bortsett fra at du nå har fått begynt da.

 7. Så hvis K ikke hadde vært fulllt så sexy som han i dine øyne var på Skavland ville du fortsatt ikke ha lest han!? Interessant, som det også er at ingen av de tidligere kommentarene er inne på dette.

  Når du har lest bind to kan du jo se på miin vinkling http://thauke2read.blogspot.com/2010/01/knausgard-2.html. Er fortsatt ganske fornøyd med den!

 8. landsbyjenta sier:

  Hei!
  Jeg simpelthen elsker Knausgård bøkene, og er enig i at han er ganske så sexy *fnis*
  Jeg måtte lese bok to før jeg ble hektet, så du bør lese den også:)
  Har gitt deg en award inne på bloggen min:)

 9. knirk sier:

  Hei Torbjørn.
  Jeg stusset også på at ingen har kommentert det jeg skrev. De tror vel det er fleip. Og det er selvsagt litt flåsete sagt, for det er jo noe mer sammensatt enn som så. Samtidig, så hadde jeg nok ikke lest Min Kamp hvis jeg ikke hadde sett ham på Skavlan. Nå er det ikke ene og alene fordi han var sexy, men fordi han framsto som interessant og det var en av faktorene. Så innrømmer man jo sjeldent sånt…men jeg fikk lyst til å gjøre det. Vi trenger ikke alltid å framstå så korrekte.

 10. Akeleiedamen sier:

  jeg stusset positivt på det…det med sex-appealen. En av mine grunner: at han er nøyaktig like gammel som meg. fint å få sin egen ungdom så grundig beskrevet.. vel, jeg har lest første…og det ble med den- enn så lenge. men jeg kjenner en sterk dragning, det må sies. Til bøkene, altså!!! hehe

 11. mittsnitt sier:

  Det er kanskje det som er mitt problem: Jeg har aldri sett Knausgård live og har dermed gått glipp av mulig sexappeal! Hmm… Det kunne jo vært en gyldig grunn til å ta en fornyet titt på prosjektet 🙂 Spennende at du likte boka. Jeg lurte på hva du kom til å synes.

 12. StineMa sier:

  Du har fått en award hos meg fordi jeg liker bloggen din så godt 🙂

 13. Jeg synes det er bra med ærlighet, men jeg stusset unektelig over at seksuell utstråling skulle ha betydning for hvilke forfattere en måtte lese. Slik du moderer deg nå kan jeg forstå deg og ser det om et godt eksempel på tv-mediets påvirkningskraft. Samtidig innbiller jeg meg at jeg hadde fått mye pepper om jeg forkynte at jeg leste bøkene til en kvinne fordi jeg synes hun er sexy, uavhengig av om det var fleip eller alvor!

 14. knirk sier:

  Hei Torbjørn.
  Jeg tenker at Knausgård sitt litterære prosjekt handler om ham selv som person. En forfatter som skriver fiksjon hadde neppe vekket min interesse som skribent ut fra hvorvidt jeg oppfatter personen i seg selv som spennende, interessant, sexy o.a. Men nettopp fordi knausgård skriver om seg selv, er det unektelig en link til at han framstår som en interessant person. Sexy er forøvrig, for meg, et begrep som dekker mye mer enn fysisk seksuell utstråling. Det handler om at han interesserte meg.
  Så må du også huske at jeg skriver denne bloggen som en privatperson. Derfor kan jeg skrive på en annen måte enn om jeg skulle ha skrevet i en mer formell sammenheng, eller som en del av noe større enn meg selv (f.eks. i jobb, som anmelder i en avis osv).
  Jeg tror for øvrig at du har rett i at du som mann lettere hadde fått pepper hvis du hadde brukt samme ordvalg som meg.

 15. Hei igjen Knirk,
  Nå begynner jeg å tro at dette dreier seg mest om ord, ikke minst hva ‘sexy’ rommer, jeg har nok en mer tradisjonell, kanskje i overveiende grad mannsdefinert oppfatning av dette begrepet. For meg kan en kvinne utvilsomt kunne være sexy uten at hun trenger framstå interessant ellers – jeg vil heller bruke ‘sensuell’ om det som inkluderer f.eks personligheten…
  Ellers er ikke jeg opptatt av at noen skal eller bør begrense seg mht hva de skriver på bloggen sin, det er fullstendig opp til dem selv selvsagt, jeg var bare genuint overrasket over det du oppga som motivasjon for lesingen – ogg føler denne tankeutvekslingen har vært oppklarende for min del!

 16. Amanda sier:

  Jeg har enda ikke lest Knausgård. Det har ikke fristet. I tillegg har jeg både sett og hørt mye om både forfatteren og bøkene/prosjektet, mesteparten har vært i negative ordlag. Jeg har altfor mange tanker knyttet til både han og bøkene som jeg dessverre ikke har tenkt frem selv, men derimot blitt presentert for gjennom diverse medier før jeg fikk lest noe av han. Derfor føler jeg ikke at jeg akkurat nå kan gi bøkene hans en «fair» sjanse, og da tenker jeg som så at jeg like godt kan vente til alle andres meninger er som et fjernt minne og jeg selv kan starte med blanke ark og vurdere ut ifra mine egne kriterier og forutsetninger. Men interessant virker både forfatteren og bøkene hans, og selvfølgelig også debatten som har startet rundt det hele.

Post et svar