Abonner
Poster
Kommentarer

Jeg hadde mitt første møte med Alice Hoffman i fjor da jeg leste White Horses. Det var en fin opplevelse som ga mersmak. Vi har nettopp vært i Frankrike og i leiligheten vi lånte var det mange bøker i bokhyllene. De fleste var franskspråklige og min fransk er dessverre ikke så god at jeg kan lese skjønnlitteratur. Midt blant de franske titlene fant jeg et par engelskspråklige pocketer, blant annet Local Girls av Alice Hoffman. Jeg tok den med meg ut på kafè, det er en egen greie å lese bøker man finner utenfor sin egen bokhylle – jeg liker det – og leste den ut på en dag. 

Jeg kjenner igjen stemningen fra White Horses. Det er noe med den intense heten i juli som forsterker stemningen i boka. Det er insektene og lydene, det er varmen som aldri gir seg, det er litt ’white trash’ stemning, selv om jeg er usikker på om det er der vi er. Historien dreier seg om unge Gretel og venninnen Jill. Vi følger dem fra de er 11 år til de er voksne. Veien gjennom ungdommen er bratt og kronglete. Jeg liker jentene hun skriver om. De er sterke og usminkede. Alice Hoffman har en fin skrivestil, den er intens. Av og til vipper hun nesten over i klisjeer. Jeg tror jeg hadde likt henne enda bedre for ti år siden. Men hun er enkel å lese på en god måte som gjør at jeg gjerne leser mer. Det merkelige med denne boka er at hun skriver om samme personer, men kapitlene veksler mellom å være fortalt i første person og i tredje person. Dette er litt pussig, men jeg lurer på om jeg leste foran i forordet at boka var klippet sammen av små historier og noveller som har blitt publisert separat? Litt usikker på det, og jeg kan ikke sjekke, for boka står i en bokhylle i en leilighet i Sør Frankrike. Men fin var den!

5 svar til “Local Girls – Alice Hoffman”

 1. Janke sier:

  Jeg elsker bøkene hennes. Men rett skal være rett, det begynner å bli noen år siden jeg leste henne sist. Denne likte jeg også godt. Helt enig med deg om den stemningen hun beskriver. Varmen, naturen og ja, white trash.

 2. Sesselja sier:

  Jeg leste White Horses etter å ha lest dere skrive om AH, så kanskje jeg skal la meg friste av denne også.

 3. Ingalill sier:

  Local Girls er ikke en av mine Hoffman favoritter, men den er nå uansett fin.

  Jeg har lest flere bøker av henne i år og sliter litt med å finne igjen godfølelsen jeg hadde da jeg leste henne som yngre. Litt usikker på om det er alderdommen som har tatt meg eller om det bøkene har kvalitetsforskjell
  – men uansett vridning er hun en yndling!

 4. knirk sier:

  Det er rart det der hvordan bøker oppleves forskjellig, på forskjellige steder i livet.
  Jeg leser Illumination Night av Hoffman nå – den liker jeg enda bedre.

 5. […] er litt på Alice Hoffman om dagen, og Illumination Night er så langt den beste jeg har lest! Jeg liker at hun skriver om forholdet […]

Post et svar