Abonner
Poster
Kommentarer

Duncan er fullstendig oppslukt av Tucker Crowe, en rockelegende som forsvant på mystisk vis 22 år tidligere. Han bruker mesteparten av livet sitt på en nettside som er viet Crowe,  og en mindre del av livet sitt på Annie, samboeren sin. Annie har vært sammen med Duncan i 15 år og lurer på om hun egentlig sløser bort livet på en mann som er halvveis interessert i en liten by som ingen har hørt om. En dag poster Annie et innlegg på nettsida om Crowe, og hun får svar på e-posten sin. Fra Crowe selv! Hun velger å ikke fortelle om det til Duncan, men går inn i en dialog med Crowe – og snart vet hun mer om Crowe enn noen andre, særlig mer enn Duncan selv, og det hun vet underbygger ikke legendestatusen Duncan og de andre Crowologene har gitt ham.

Dette er kort fortalt plottet i Nick Hornby sin siste roman Juliet, naked (2009). Det er et orginalt og snedig plott. Jeg ser for meg filmen allerede, men håper inderlig noen andre en Hugh Grant får hovedrollen denne gangen. Selv om han nok kunne passe som Duncan – han er passe teit og idiotisk. Nick Hornby vet å skrive, det er lett og han leker seg gjennom den egentlig litt klassisk oppbygde historien. Igjen er mennene taperne, og kvinnen den sterke. Eller, kanskje ikke sterk, men Annie kommer utrolig mye bedre ut av historien enn Duncan. Begge er litt bleike, men det er jo engelskmenn, og ingen av dem blir jeg særlig imponert over. Bokas kuleste karakter er definitivt Tucker Crowe som virkelig har rotet det til for seg i løpet av de 22 årene han har vært borte fra rampelyset. Av en eller annen grunn minner karakteren meg om rollefiguren til Bill Nighy i Love Actually. Det er her den morsomste delen av historien ligger, og det er bra det rykker til litt, for boka tenderer av og til mot å være litt trått.

Jeg likte boka, god underholdning, litt vel mye musikknerdsnakk, men absolutt verdt lesinga. God bok!

8 svar til “Juliet, naked – Nick Hornby”

 1. anita sier:

  Åh, disse Hugh Grant. Jeg elsker det!

 2. Solgunn sier:

  Jeg er en anelse mer begeistret enn deg, la ut anmeldelsen på bloggen nå 🙂 Men jeg er mye enig med deg også, det er ikke det. Filmen må jo lages – og den skal jeg se!

 3. Groskro sier:

  Med to gode anmeldelser av samme bok på en og samme dag, da får jeg veldig lyst til å lese boka! God omtale 🙂

 4. Ingalill sier:

  Hornbyjomfrudommen synger nå på siste verset 🙂

 5. knirk sier:

  Ha ha, Hornbyjomfrudommen, den var god. Jeg har ikke lest så mye av Hornby tidligere, kanskje et par titler. High Fidelity leste jeg vet jeg. Husker ikke hva jeg syntes om den.

 6. […] meg at boka er morsommere for folk som liker og kjenner musikken. Jeg leste jo nettopp Nick Hornbys Juliet Naked, og da tenkte jeg likt om den samme […]

 7. Arja Papaya sier:

  Utrolig morsom bok! Jeg har ledd meg fillete av den 🙂

 8. […] likt den eller ikke. Kommafeil var skuffet, og mente at dette er enda en av Hornbys mellomromaner. Knirk var mer positiv, og fikk frem latteren hos meg med følgende utsagn: “Jeg ser for meg filmen […]

Post et svar