Abonner
Poster
Kommentarer

Filmer i sommer

Jeg bor på landet og her er det ikke et bredt og variert utvalg av filmer til leie. Men den lokale kiosken har de fleste av de mest populære og vi har pløyd gjennom en del av dem. Her følger en kort oppsummering:

Up in the air

Dette er en romantisk komedie/drama og den er ganske så søt. En mann lever et liv uten ansvar og forpliktelser. Så forelsker han seg, men ingenting blir som han tror. George Clooney er jo en sjarmerende fyr og filmen er god underholdning. Den har fått god omtale i de fleste norske aviser, med mange femmere på terningen. Jeg gir fire.

Sherlock Holmes

Denne filmen begynte overraskende bra med mørk nekroestetikk og en kul Sherlock (Robert Downey Junior) og Dr. Watson (Jude Law). Lenge lover filmen noe mer enn det Hollywood som oftest byr på, men dessverre holder ikke manus og plottet viser seg å være alt for tynt og den siste halvtimen byr på de vanlige actionfylte og utrolig kjedelige slosskampene før den usannsynlig teite avsløringen til slutt. Filmen skal likevel ha for gode skuespillere og en stilig estetikk. Terningkast tre.

Alice in Wonderland

Tim Burton har jeg skrevet om før. Han lager magi med Alice in Wonderland. Dette er noe av det beste jeg har sett på lenge. Særlig er karakterene gode – hattemakeren, den røde dronningen, tvillingene, katten. Hvis man skulle laget et kunstverk som skulle fortelle hva fantasi er for noe, så har Tim Burton gjort det med denne filmen. Filmmusikken er i særklasse stemningsfull og alt er vakkert og gjennomført. Terningkast seks.

It’s complicated

Dere har sikkert hørt om denne eller sett den. Maryl Streep, Alec Baldwin og Steve Martin i trekantdrama om mannen som vi ha tilbake eks-kona si etter ti år. Alle tre spiller godt, men jeg kan ikke annet enn å si at jeg synes filmen var ganske så kjedelig. Den hadde absolutt noen lyspunkter, for eksempel svigersønnen som tar svigermor og svigerfar på fersken på hotell, men jeg synes at den er ganske seig – særlig siste halvdel. Terningkast….tja….tre. Kanskje fire.

(500) days of summer

Herr Knirk mener at det bare var fordi jeg var så trøtt den kvelden, men jeg synes denne filmen var ganske gørr kjedelig. Jeg synes hun jenta som han forelska seg i var så lite sympatisk, og da brøy jeg meg liksom ikke noe om resten av filmen heller.  Jeg sovnet på et tidspunkt, så føler jeg ikke helt kan si så mye mer.

Coco avant Chanel

 ..og her var det Herr Knirk sin tur til å sovne. Jeg synes filmen var ganske fin, selv om den var relativt handlingsløs.  Det er jo en veldig enkel formel som ligger til grunn: Fattig jente med stor drøm møter kjekk mann. Kjekk mann dør, og da får hun krefter til å sette drømmen ut i livet. Vel, jeg innbilder meg at virkeligheten rundt Chanels liv var noe mer komplekst. Det er noe forenklende og til tider utrolig teit med den narrative fortellingen. En komplisert virkelighet blir sugd ganske tom i dens grep. Men filmen byr på mange andre ting; personer og stemninger.

En helt vanlig dag på jobben

Denne filmen var noe helt annet enn jeg forventet. Det er historien om Se & Hør reporteren Håvard Melnæs og den turbulente tiden rundt Mette Marit og Haakons bryllup, med Sven O. Høiby i hovedrollen. I filmen er han mesterlig framstilt av Ingar Helge Gimle. Det er vanskelig materiale å jobbe med, men jeg synes filmskaperne kommer godt ut. Det er ikke for invaderende, det er gjort uten å tråkke på noens verdighet og det er interessant. Rammefortellingen (mens vi lager filmen «En helt vanlig dag på jobben» – Melnæs krangler med Loe) er unødvendig og følges ikke godt nok opp under filmen. Men alt i alt; en god film.

4 svar til “Filmer i sommer”

 1. Solgunn sier:

  Up i the air og its complicated har jeg lyst til å se, noen ganger er det helt greit med lett underholdning 🙂
  Sherloc Holmes, Alice in Wonderland og Coco Chanel har jeg sett, og er enig med dine terningkast, ihvertfall 6ern til Coco, er nok litt mer fornøyd enn deg med Sherloc. Den sommerdagfilmen har jeg ikke hørt om, og så har jeg før ihvertfall tenkt at Se og Hør filmen ikke er noe for meg, men det må kanskje revurderes.

 2. Groskro sier:

  Up in the air skal jeg se en gang også – om ikke annet så bare på grunn av George Clooney 🙂 It’s complicated og (500) days of Summer så jeg på kino. Likte Complicated filmen mye bedre enn Summer.filen som jeg syntes var kjedelig.

 3. Groskro sier:

  Beklager taste-feil, det skulle stå «Summer-filmen» 🙂

 4. Unge Dreierstad sier:

  Hey!
  Jeg er igrunn helt enig med deg i de filmene jeg også har sett.. Alice er fantastisk (til tross for at dinsyfilmen den er oppfølger til nesten får meg til å gråte), og Sherlock var en enorm skuffelse. Jeg har lest alle Holmes novellene, og synes ikke at hverken Jude Law eller Robert Downey Junior fanger karakterene (men det kan også komme av et dårlig skrevet manus, det er tross alt lite som kan måle seg med Doyle’s fantasi og finurlighet)

Post et svar