Abonner
Poster
Kommentarer

Endelig!

Canavan fans har ventet noen år på oppfølgeren av den fantastiske Black Magician trilogien. Nå er første bind i The Traitor Spy Trilogy her – jeg kastet meg over den i bokhandleren i Sveits – fersk så det nesten røyk av den.

Litt skrekkslagen var jeg også fordi Canavan i fjor ga ut den katastrofalt dårlige The Magician’s Apprentice, en enkeltstående roman fra samme univers som både Black Magician og Traitor Spy. Det var 600 sider med søppel.

Hvor plasserer oppfølgeren seg? Magi eller søppel?

Tja…..sånn midt i mellom kanskje? Først ble ganske skuffa. Starten er rotete og det er tydelig at Canavan maler et bakteppe for plottet, men det er ikke spesielt godt gjort. Hvor er redakøren hennes som kan kutte vekk halvparten av informasjonen som Canavan trøkker ned i sidene? Denne gangen er det politiske intriger (det er Canavan IKKE god på), dop og brutte løfter det handler om. Hemmelige søsterskap, forelskelse (både homofil og heterofil), tyvenes underverden, en mystisk tyv som bruker magi – familer som blir drept, forbud som brytes. Det er stort potensiale og sakte men sikkert begynner handlingen å gripe mer tak. Det er helt tydelig hvor Canavan er god; det er i de scenene hvor personene handler – hun er god på action – og hvor hun greier å vri plottet i uventet retning ved å overraske leseren. Det er skikkelig kult og det river i fantasysjela mi. Mmm….deilig. I denne boka legger hun ut noen røde tråder som kan bli kule når vi nøster videre. Hun har en del stilige scener på slutten av boka og det ligger noen løfter i lufta om at dette kan blir bra. Men jeg er ikke overbevist enda. Det er ikke satt noen utgivelsesdato for neste bok i serien, The Rogue, men jeg skal absolutt lese den når tiden kommer.

2 svar til “The Ambassador’s mission – Trudi Canavan”

  1. Karin sier:

    Hmm, jeg leste Black Magician trilogien for et par år siden og likte den, men hva menes med oppfølger i dette tilfellet? Møter vi de samme personene/univers etc?

  2. knirk sier:

    Hei Karin.
    Serien handler om sønnen som Sonea og Akkarin fikk. Så det er mange av de samme personene og Sonea er fremdeles en hovedperson. Dannyl også.

Post et svar