Abonner
Poster
Kommentarer

Barnebøker del 5

Vi fortsetter jakten på bøker til gutta på 10 og 8 år. Poenget er å finne bøker som de kan lese selv.

Den største overraskelsen var boka Dragetreneren av engelske Cressida Cowell . Ti åringen som ikke er den største lesehesten akkurat, fikk denne av mormor. Han slukte den rått. Tror det er første boka han leser selv med bare skrift og ikke bilder. Det var morsomt. Nå venter han på neste bok i serien, Piratøya, som kommer primo april, altså om ganske snart. Vi så filmen etter boka var lest, jeg skal blogge om det seinere. Nå prates det om drager i huset her tidlig og seint.

 

8-åringen har lest serien Lillys øy av Frank Ekinci og Fabien Lomousin. Bøkene er oversatt fra fransk og utgitt på Gyldendal. Forløpig har det kommet fire bøker. Bøkene er lettleste, med stor skrift og de er morsomt illustrerte. 8-åringen sluker alle og synes det er morsomt at han leser ‘en serie’. Det er han litt opptatt av. Den første boka het Den grønne baron.

 

 

8-åringen har også lest Reven som slukte bøker av Franziska Biermann, og da hørte jeg at han humret litt for seg selv i sofaen. Han gjenfortalte boka til meg etterpå, og den hørtes veldig søt ut.

7 svar til “Barnebøker del 5”

 1. bai sier:

  Denne innleggsserien blei plutseleg veldig interessant å lese for norsklærarvikaren. Eg har ikkje oversikt over bøker til denne aldersgruppa i den heile tatt, så det er jo kjekt å få litt tips og råd.

 2. Ladybug sier:

  Flotte tips! Skal prøve å huske noen av disse bøkene når fireåringen er på den alderen.

  Jeg har veldig lyst til å lese Dragetreneren(og se filmen) selv må jeg innrømme. Har lest et par av Cressida Cowells barnebøker(om Emily Brown og hennes kanin) for poden og de har han likt veldig godt.

 3. stine sier:

  Flotte omtaler 🙂
  Nå har jeg ikke fulgte med fra starten, men har du hatt med «Drageherren» av Josefine Ottesen? Også ganske bra bøker som i tillegg er lettleste og rike på illustrasjoner 🙂

 4. Lena sier:

  Kjekt når dei små finn noko dei likar:)

 5. Eli Frisvold sier:

  Har du prøvd Du er en fæl mann, herr Grim!av Andy Stanton? det har kommet ut tre i serien hvis jeg ikke husker feil. Samme humoren. Gyl 2009.

 6. Bjørn Veen sier:

  Reven som slukte bøker er kjempeflott. Min samboer og meg laget lydbok av den. Jeg leste (og all ære til å lese inn lydbøker, det er krevende) og min kjære la inn lydeffekter. Gave til nevø og niese.

  Beastly Boys sine bøker er også fengende. En varulvgutt som blir med i et hemmelig selskap som redder og beskytter truede fabeldyrarter.

 7. […] 18, 2010 av knirk Jeg har laget en lang tråd som kan følges bakover som handler om å finne gode bøker til mine gutter på nå 8 og 10 år. Det har vært en vei å […]

Post et svar