Abonner
Poster
Kommentarer

YES! YES! Sandra Bullock!

Ja! Endelig! Endelig en annerkjennelse av Sandra Bullock som noe annet enn en pen, men talentløs, B-skuespiller på linje med ‘alle de andre’.  Endelig en annerkjennelse av Sandra Bullock som en god karakterskuespiller og ikke minst en komiker av verdensklasse. Jeg har ikke sett ‘The blind side’ som hun fikk prisen for, men jeg tror den går for å være drama/komedie. For meg er hun en av Hollywoods største komikere. Hun tør å gå linja ut. Hun tør å ta risiko for å utikle seg som den kunstneren hun er. Og hun har tålt mye dritt, for å si det mildt. Og hun fortjener også noen kalkunpriser (blant annet fikk hun jo Razzieprisen for Årets verste filmpar i ‘All about Steve’ denne helgen). Men det irriterer meg hvor fort folk stemplet Bullock for å være en både annen og tredjerangs skuespiller, og det er svært sjeldent skuespillerprestasjonenen hennes blir vurdert. Et unntak er Dagsavisens Espen Rambøl som gir henne god anmeldelser for filmen ‘The proposal’.  Han gir filmen fire på terningen (og det er sjelden vare: En mann i en ‘seriøs’ avis gir en romantisk komedie fra Hollywood terningkast fire.)

Og selv nå; på selveste Oscarnatten kommenteres det live fra NRK:  «Vet ikke om jeg synes den var fortjent». Og hva er begrunnelsen? Jeg blir Raging bull woman, men puster selvsagt flere ganger dypt og er er glad, glad, glad for Sandra Bullock i dag – Endelig!

Jeg kunne skrevet mye om genre, Sandra Bullock, populærkultur, begrepet folkelig, romantisk komedie som genre, komediens (og kanskje ikke minst; kvinnelige komikeres) endeløse kamp for å bli tatt seriøst osv – men det får bli en annen dag. Men det opptar meg – helt klart.

6 svar til “YES! YES! Sandra Bullock!”

 1. Lena sier:

  Og attpåtil trengte hun ikke å spille en rolle hvor hun ble sminket stygg og ugjenkjennelig for å få Oscar. Go Sandra!

 2. Beate sier:

  Jeg digger Sandra og synes hun har utviklet seg til å bli en solid og svært humoristisk skuespiller. Er da helt enig med deg i at denne Oscaren var velfortjent! Har heller ikke sett filmen, men alle de andre filmene jeg har sett med henne har jeg likt veldig godt.

 3. Natalie sier:

  Helt enig! Jeg er stor fan av Sandra Bullock og gleder meg til hver eneste film.

 4. Cathrine^^ sier:

  Jeg har alltid vært fan av Bullock, og jeg må si meg enig med deg. Hun får aldri nok annerkjennelse for filmene hun spiller i. Go Bullock!

 5. Tenkewenke sier:

  Helt enig. Jeg håpet både på pris til Sandra og til the blind side som beste film. Men da fikk i alle fall hun en velfortjent pris. Takketalen hennes var veldig sterk og rørende, og 100% Sandra – utrolig festlig innimellom !!!

 6. madeleine :] sier:

  Sandra Bullock er utrolig fantastisk! Har sett filmen The blind side å den er utrolig bra! Den har en fin handling.. Å hun kommer med morsomheter innimellom i tillegg til å være alvorlig og seriøs.. Ingen andre skuespillere hadde klart den rollen så bra som henne :]

Post et svar