Abonner
Poster
Kommentarer

The buccaneers

Enda en serie fra BBC. The buccaneers (Lykkejegerne på norsk) gir nesten fem timer intriger, kjærlighet og forviklinger fra London på 1800-tallet.  Vi følger fire unge amerikanske jenter. De kommer fra såkalte ‘nyrike’ familier og har derfor vanskelig for å slå gjennom i sosieteten i New York. De reiser derfor til England hvor de introduseres for den engelske adel. Adelen i England var som vi vet fulle av pomp og prakt, men i en katastrofalt dårlig finansiell situasjon. Lordene rives mellom å synes at jentene fullstendig mangler tradisjon og dannelse, og at de er attraktive pga. penger og ikke minst utseende. Så jentene ramler inn i ekteskap en etter en, mer eller mindre vellykkede. Det er selvsagt også en som forelsker seg i en poet (det eneste kjekke mannfolket som er med i serien).

Filmen er fra 1995 og er basert på en bok av Edit Wharton (1862 – 1937) som også er forfatter av Uskyldens tid. Dette er bare namnam og virkelig å anbefale for seine vinter/vårkvelder.

En liten smakebit:

2 svar til “The buccaneers”

  1. Lena sier:

    Åå! Akkurat slikt jeg elsker!!

  2. Jorid sier:

    Du er farlig, du Knirk, med filmanbefalingene dine… 🙂

Post et svar