Abonner
Poster
Kommentarer

Phenomena – brettspill

Jeg er glad i å spille brettspill. Ofte spiller vi Carcassonne og Settlers, men nå har vi fått et nytt spill, nemlig Phenomena – slaget om Aldra. Spillet er utgitt på Gyldendal (2007) og baseres på Ruben Eliassens populære bokserie med samme navn. Spillet er utviklet av Kristian Østby.

Dette er et overraskende bra spill. Det krever litt innsats å sette seg inn i, for oss gikk det greit fordi vi har spilt mye spill.

Spillet anbefales fra 12 år. Det gikk veldig greit med 10 åringen vår, men det ble for komplisert for han på snart 8 år. Hver gang jeg spiller brettspill så tenker jeg at dette må jeg gjøre mer!  Det er så moro og så er det veldig sosialt. Vi har noen naboer som vi spiller ‘Settlers’ med. Da er det bare voksne som spiller. Av og til spiller vi ‘Risk’. Men det er slitsomt for da blir jeg så engasjert og det varer i så mange timer at det er som om vi er med i kamp og krig på ordentlig. Jeg blir helt utmattet av å tenke strategi og teknikk – derfor kvier jeg meg litt for Risk.

Ett svar til “Phenomena – brettspill”

  1. Kristian Østby sier:

    Hei, Lise –
    Morsomt at dere likte Phenomena-spillet 🙂

    Litt snikreklame; Jeg kommer ut med et nytt spill nå i februar; «Hotel Samoa», der spillerne driver hotell på en eksotisk ferieøy. Spillet er raskere og enklere enn Phenomena. Det utgis på et nederlandsk forlag, og vil derfor i første omgang kun bli tilgjengelig i norske nettbutikker (www.brettspill.no) og i spesialforretninger (feks Outland), men fra høsten av skal det etter planen få full distribusjon også i generelle bokhandlere.

Post et svar