Abonner
Poster
Kommentarer

Den store nisseboken

Visste du at en voksen nissemann veier 300 g, mens nissekvinnen veier 250-275 g? Eller at nissen er sju ganger sterkere enn mennesket og har nitten ganger bedre luktesans?

Jeg er ikke så god på julebøker, men Den store nisseboken er en klassiker som jeg alltid har likt. Da jeg var sånn rundt 16 år så ELSKET jeg den boka. Det var som en slags liten bibel for meg. Jeg bar den med meg over alt og leste i den hver dag. Først og fremst var det illustrasjonene til  Rien Poortvliet jeg likte. Men også teksten, f.eks. forordet. Der står det noe sånt som at «til vår store forundring har vi forstått at det finnes mennesker som aldri har sett en nisse. De kan vi ikke annet enn å synes fryktelig synd på.» Noe sånt. Husker ikke ordrett…orker ikke å lete etter boka akkurat nå.

Boka er en faktabok om nisser. Der kan du lære alt det du trenger å vite om nissenes liv og hva slags nisser som finnes i verden.

Etter å ha lest boka har jeg aldri vært i tvil om at nisser finnes.

6 svar til “Den store nisseboken”

 1. Bente sier:

  De illustrationer, kan jeg godt forstå, at du er faldet for! Smukt!

  P.S. Jeg er altså ikke sikker på nissernes eksistens 😀 .

  P.P.S. Ha’ en dejlig weekend!

 2. Lille søster sier:

  Jeg har bare sett boka på biblioteket, aldri lest i den. Det skal jeg gjøre. Jeg blir alltid glad når noen skriver om en bok de virkelig elsker eller har elsket på den måte du beskriver. Det er så fint.

 3. knirk sier:

  Ja – se på den Lille Søster.

  Bente – dere dansker må jo virkelig tro på nisser – de er jo til og med i de fleste hager hos dere!

 4. mostraum sier:

  Ja, den er utruleg søt. Eg og falt første gongen eg las den, og har igrunnen aldri slutta å falle 🙂

 5. […] Magisk realisme? Fantasy light? Eller realisme hvis du bare tror litt (underveis kom jeg på Den Store Nisseboken av Will Huygen og Rien Poortvliet som har et innledende sitat som handler om at de synes det er […]

 6. […] tar jeg opp Den Store Nisseboken, som er en av mine «knuge-hardt-inntil-og-aldri-slippe» […]

Post et svar