Abonner
Poster
Kommentarer

LastChanceHarveyPosterFor det første; hvordan skriver du feel-good/feelgood/feel good film?

Det er mørkt, kaldt og jeg er trøtt og lengter konstant etter tepper, kakao og gode filmer. Gode, lette, filmer. Ikke tunge tåreperser. I går så vi Last chance Harvey. Den var fin! Emma Thompson og Dustin Hoffman må jo bli bra.

Jeg elsker romantiske filmer. Men det må som sagt være feelgood. Det må ende godt.

Her er noen favoritter jeg kommer på i farta: 

Little women, Bridget Jones filmene, alt som smaker Jane Austen, Brightshead revisisted (okei, det er en serie), Twilight, Ladyhawk, Jean de Florette (kanskje ikke akkurat feel good), Brokeback mountain, Stor ståhei for ingenting, «Den svenske filmen om hun lærern som forelsker seg i eleven sin – gammel – åhhh, hva heter den igjen det er jo en favoritt», Love actually, You’ve got mail, Finding Neverland, Walk the line, Il postino, Dirty dancing (seriøst: JA!), Breakfast club…hm….kommer ikke på flere…..men det er jo mange fler.

Jeg vil se mer!! Kom med tips! Mange! Men det må være filmer som du liker. Den må ha en lykkelig slutt. Og filmen må være renset for Ben Affleck og Adam Sandler.

Ellers er alt greit!

34 svar til “Romantisk feelgood film – kom med tips!”

 1. Maria sier:

  Har du sett Honey? Med Jessica Alba? Den er utrolig fin. Det er en dansefilm, men når jeg så den synes jeg ikke dansing var hovedtemaet i filmen. Jeg begynte å gråte på slutten. Det er yndlingsfilm nr. 1! Anbefaler deg å se den.

 2. Solgunn sier:

  Stekte grønne tomater!
  Sammen er vi mindre alene!
  Så som i himmelen!
  Volver
  Beat the drum!
  Bienes hemmelige liv
  Karamell

 3. Mannen og jeg likte «The Station Agent», «Juno» og «Big Fish». Alle disse er dog mer feel good enn rom-kom, selv om det er noen romantiske elementer i dem alle. Liker du franske filmer, er «La fille sur le pont» vakker, og vi kommer ikke utenom «Amelie» heller. Og «Little Miss Sunshine» er full av feel good humor, men ikke romantikk, mens «Stranger than fiction» har humor, men ikke så mye feel good. Og hvis du liker Dustin Hoffman, må du også få med deg den herlige filmen «I Heart Huckabees».

 4. akeleiedamen sier:

  Jeg elsker jo «Notting Hill» og «Fire bryllup og en gravferd»….
  Kanskje jeg har en hang-up på Hugh Grant? Men jeg blir jo litt ekstra varm om hjertet av gode norske filmer, jeg da…
  Filmen «371/2» med Helen Wickstvedt i hovedrollen syns jeg var ganske så herlig. Og «Salto, salmiakk og kaffi». Den svenske filmen med hun lærern tror jeg heter «Å leve det er å elske.» Jeg og mannen i mitt liv så endelig «Mannen som elsket Yngve» sist helg. vi koste oss.
  80-tallet:
  Andie Mc Dowell og Gerard Depardieu i «Grønt kort adgang USA» – definitivt romantisk og feelgood! Depardieu gjør jo alle filmer bra. «En ny dag truer» er en gammel gjenganger hos meg også. Jeg har visst litt hang-up på Andie Mc Dowell også. Kos deg videre i filmens verden

 5. knirk sier:

  Å så utrolig mange bra tips! Så som i himmelen er jo et MØST, den hadde jeg glemt. Jeg har sett en del av de som anbefales, men mange har jeg ikke sett – de skal jeg kaste meg over. Mannen som elsket Yngve var fin. Bienens hemmelige liv gleder jeg meg til å se – jeg likte boka.

 6. Unge Dreierstad sier:

  Juno
  Meet Bill
  What women wants
  The bridge to Terabithia
  Harry Potter (de to første)
  Heathers (ikke feelgood, men et must)
  Across the universe (finetse filmen noen sinne!! musikal med bare beatles låter)
  Ladies in violet
  Kaptein Corellis mandolin
  Bambi
  Pocahontas
  Dumbo
  Sverdet i stenen
  Lady og Landstryker’n
  Ringer’n i Notre Dame
  (ingenting er som disney romanser)
  Tornerose
  Snehvit
  Askepott
  Nå tror jeg at jeg er tom! (inntil videre)

 7. Migrind sier:

  Chocolate med Juliette Binoche og Johnny Depp
  Love Actually m/Hugh Grant m.fl.
  Den fabelaktige Amelie fra Montmartre m/Audrey Tautou
  Sideways m/Sandra Oh m.fl.
  Så som i himmelen
  Sammen er vi mindre alene (Audrey Tautou her også)

  Dette er filmer som jeg koser meg med, og som jeg kan se om igjen og om igjen…

 8. Groskro sier:

  Åja, «Love Actually» er en super feel-good film!! Og «Music and Lyrics» med Hugh Grant (selvsagt) og Drew Barrymore er også en søt film 🙂

 9. knirk sier:

  Ha ha – Disney hadde jeg glemt, men JA!
  Ellers er jeg av de få som ikke likte Amalie fra Monmartre. Husker ikke lenger hvorfor.
  Sammen er vi mindre alene har jeg både lest og sett, liker veldig godt.

 10. knirk sier:

  Big Fish var forresten knall! Den anbefaler jeg også.

 11. lesehest sier:

  the hangover, viss du ikkje har sett den, kanskje meir en komedie då, men det er absolutt en film verdt å sjå!!

  marley and me, kjempe bra film, men litt trist slutt da, har skreve om den på bloggen min…

  eller kanskje Princess witnessprogram, hihi:P må ha tid til litt sånne filma, det er Selena Gomez og ho jente i camp rock, men filmen er jo ganske søt då:)

 12. Mettemor sier:

  Feel good-film skriver jeg. I engelsk bruker man særskriving – i motsetning til i norsk …

  Den fabelaktige Amélie fra Montmartre
  Fire bryllup og en gravferd
  Moulin Rouge
  Paris – je t’aime
  Änglagård (den første er best, syns jeg)
  Min nabo Totoro
  A fish called Wanda

  😀

 13. Janke sier:

  Jeg har nettopp sett Marley and me – sammen med ungene. Det ble både snørr og tårer. Koselig familiefilm, spesielt for hundegærne småjenter/gutter.
  Ellers har jeg bestilt In treatment – en HBO-serie som visstnok gikk i sommer. Den skal være veldig bra – litt Woody Allen-aktig. Rapport kommer.
  Jeg er svak for danske filmer, og Den eneste ene er ordentlig feel.good. Etter bryllupet er også litt feelgood og litt annet. Så har du selvsagt fornuft og følelser og stolthet og fordom (snufs)

 14. Silje sier:

  Jeg er også på jakt etter denne typen filmer for tiden, så her er det mange gode tips. Blant mine favorittkomedier er Little Miss Sunshine og Adams epler (dansk). Ingen av de er særlig romantiske, men gode filmer.

  Andre som er over middels:
  Hairspray, Juno, Chocolate, Vin i vrangstrupen, The Jane Austen Book Club, Fanboys, Vicky Christina Barcelona, Hvordan bli dumpet på 10 dager, Han er faktisk ikke interessert, Knocked up.

  Å leve, det er å elske heter den svenske filmen

 15. Ladybug sier:

  Denne siden skal jeg lagre og finne filmer fra når jeg trenger litt påfyll 🙂

  Lurer forresten også på hvordan man skriver feel-good!

 16. Rullerusk sier:

  Mye bra nevnt her. Noen av mine favoritter i romantisk feelgood-sjangeren som hittil ikke er nevnt er Sliding Doors, Moonsoon Wedding, og Pretty in Pink.
  Kan også nevne Woody Allen som jo har morsomme romantiske filmer av det mer eksentriske slaget, fx Annie Hall, Manhattan, Hannah and her sisters og Mighty Afrodite.

 17. knirk sier:

  Takk for mange fine anmeldelser. Det er hyggelig å se at de blir til glede for flere i mørke høstkvelder. Vi så Bienes hemmelige liv i går – veldig fin, akkurat som boka.

 18. KariE sier:

  Så utrolig mange filmtips. Måtte du være så grei at du legger en lenke i margen til dette innlegget, slik at det er lett å finne tilbake.

  You’ve got mail tok jeg opp en gang, men opptaket var kutta 5-10 minutter før slutt så jeg fikk jo aldri vite hvordan det endte. Lørdag dukket den opp på Tv igjen og nå vet jeg også hvordan slutten er 🙂

  Ser at du har fått tips om noen av mine favoritter, f.eks sjokolade. Den ønsker jeg meg!

  Jeg har noen filmer jeg liker godt, Men romantisk feel- food er det kanskje ikke. Likevel – jeg tar sjansen – Down by Law, Hair, Tre nøtter for Akspott, Nothing Hill, O Brother, Where Art Thou? – Stand by me(roman av stephen King – om vennskap)

 19. knirk sier:

  KariE, skal prøve å se om jeg får det til…!

 20. KariE sier:

  Og hvis den ikke allerede er nevnt . ps. I love you med Gerard Butler. Husk lommetørkle!

 21. Jorid sier:

  Så mange bra tips det var å få her 🙂
  Kan ellers anbefale Italiensk for begynnere – veldig nydelig og sjarmerende dansk film!

 22. knirk sier:

  Ja! Italiensk for begynnere er veldig fin! Den må med.

 23. KariE sier:

  Innom – på kort visitt. Nå trenger jeg det ypperste av feel good.

 24. Lena sier:

  Åh, jeg elsker slike filmer!!! Bortsett fra Lindgren-filmer ser jeg ikke annet enn slike filmer, og de må helst være fra «gamle dager» (men Love Actually er bra allikevel). Har to til som ingen har nevnt (tror jeg): «Miss Potter» (litt snufsing midt i, men det ender bra) og «A room with a view» 🙂

 25. knirk sier:

  Miss Potter er en av mine favoritter også. Super fin.

 26. Sophie sier:

  Snakker vi om finne filmer ?
  Da må dere alle se the notebook ! <3
  Den er den beste, eller a walk to remember, Den er nesten enda bedre. Så dem med min bestevenn, og vi strigråt begge to, hehe

 27. movieelsker sier:

  her er min liste over 100 gode filmer:
  – titanic
  – a walk to remember
  – the biggest fan
  – glitter
  – 10 things i hate about you
  – p.s i love you
  – the notebook
  – bridget jones diary
  – cold mountains
  – the last song
  – dear john
  – atonement (på norsk: om forlatelse)
  – she´s all that
  – the lion king
  – city of angels
  – the lake house
  – dirty dancing
  – music and lyrics
  – notthing hill
  – love wrecked
  – 50 first dates
  – maid in manhattan
  – just my luck
  – just like heaven
  – my big fat greek wedding
  – the prince and me
  – the prince and me 2
  – coyote ugly
  – chaising liberty
  – serendipity
  – if only
  – the perfect man
  – crazy beautiful
  – a cinderella story
  – another cinderella story
  – along came polly
  – 500 days of summer
  – bride wars
  – pride and prejudice
  – wedding crashers
  – 17. again
  – my sassy girl
  – 27 dresses
  – the day after tomorrow
  – the proposial
  – the wedding planner
  – monster-in-law
  – keith
  – raise your voice
  – save the last dance
  – forrest gump
  – pretty women
  – wish upon a star
  – the patriot
  – the blue lagoon
  – the blue lagoon 2
  – jerry maguire
  – pay it forward
  – romeo and juliet
  – the terminal
  – while you were sleeping
  – gohst of a girlfriends past
  – legally blond
  – sleepless in seattle
  – escape from sobibor
  – atumn in new york
  – sweet november
  – picture this
  – twilight
  – new moon
  – prinsess diaries
  – Princess protecting program
  – the devil wears prada
  – first daughter
  – mean girls
  – the nanny diaries
  – john ticker must die
  – ice princess
  – 13 going on 30
  – my best friends wedding
  – because i said so
  – american dreamz
  – just married
  – a lot like love
  – valentines day
  – wimbledon
  – becoming jane
  – never been kissed
  – definitely, maybe
  – fool´s of gold
  – you´ve got mail
  – wild child
  – a knight´s tale
  – what happens in vegas
  – grease
  – tristan and isdole
  – i will never be your woman
  – mom at sixteen
  – the break up
  – shall we dance

 28. Jennukka sier:

  AV romantiske feel-goodfilmer (som jeg ikke så på lista) må jeg bare anbefale engelske Beautiful Thing: http://www.youtube.com/watch?v=_r3e_vMwH8s
  Vanvittig fin, og morsom!

 29. […] slår vampyrene. Deretter kommer i rekkefølge ‘Om Knirk’ (presentasjonen av meg), ‘Romatiske feelgood-filmer’ og ‘Jodhaa Akbar’ (en indisk film, får sikkert mange treff fra […]

 30. ziarah sier:

  Skal vi se, la meg bare hente ut korrekturleserbrillene fra innerlomma 😀 Ja, sånn var det ja: Når utenlandske ord og uttrykk brukes på norsk, er regelen at man skal bruke bindestrek mellom det utenlanske ordet og det norske, så «feel good» beholdes slik det er (med mellomrom mellom ordene), og bindes sammen med «film» med bindestrek: feel good-film. Du kan evt sette feel good i kursiv (feel good-film), slik noen gjør når engelske ord brukes på norsk, men det er ikke noe man nødvendigvis må gjøre.

  Ser ellers at jeg må bokmerke dette innlegget, her var det mange gode forslag til film! 😀 Reagerte litt på at Brokeback Mountain var foreslått som feel good-film, jeg syns personlig den er forferdelig trist og med en ikke så oppløftende slutt, selv om det absolutt er en svært god film 🙂

 31. knirk sier:

  Mmmm…. takk Ziarah. Der lærte jeg noe nytt. Bindestrek mellom engelsk og norsk.
  Er forøvrig enig ang Brokeback, samtidig er det er en film som ikke kan nevnes nok ganger. Men den er håpløst trist.

 32. Kjellrun sier:

  En av mine favoritter er filmen Sjokolade.. Johnny Depp er med og bare det gjør den verdt å se..

 33. Lisa sier:

  Grabben i graven brevid (2002..?). .. kongebra!

Post et svar