Abonner
Poster
Kommentarer

Trust me…

…er de siste ordene Dumbledore sier til Harry Potter før Snape avslutter det hele med Ava Kadavra. Det er en mektig scene. Ikke for overlesset; egentlig ganske enkel og stilren- men likevel så dramatisk.Snape-Death-Eaters-severus-snape-6915483-1280-1024

Det er ikke å kimse av å se Harry Potter and the Half-Bloodprince på kino. Det er alvor for en nerd som meg. Dagene har gått så fort, ukene har løpt – plutselig ble jeg nesten panisk fordi jeg ikke har sett Halvblodsprinsen på kino. Harry Potter ses på kinolerret. I går løp jeg av gårde i det pene høstværet og så filmen på formiddagskino på Lillestrøm.

Så: Tilbake til Dumbledore og Snape. (Spoiler advarsel hvis du ikke har lest de to siste bøkene i serien).

snape24Sluttscenen framstår som spesiell når du kjenner handlingen i neste bok/film – i selve finalen. Når du hører ordene til Dumbledore; ‘trust me’ og du vet hvor langt de ordene egentlig strekker. Men Harry vet ikke og blindes totalt av sviket han tror han begår mot Dumbledore. Det er stort å se. Og ganske vondt når man vet hva Snape ofrer i denne boka/filmen. Det er et vanvittig offer.

Jeg elsker Snape. Så er det sagt.

Filmen er ujevn. Noen av de aller beste scenene fra alle filmene er i denne filmen. Spesielt scener som involverer the deatheaters, i tillegg til den allerede omtalte sluttscenen. Det er blant annet en scene filmet i en kornåker som framstår som et visuelt mesterverk. I det hele tatt; det er det visuelle som er det aller beste i denne filmen. Kameravinkler, farger, scenografi. Det er fantastisk flott og dystert. For denne filmen er mørk.

HP Draco MalfoyEn annen positiv ting er Draco Malfoy. Filmskaperne velger å gi Malfoy mer emosjonell dybde enn det Rowling har gjort (etter min mening). Det er veldig veldig fint. Jeg gråter en gang i løpet av filmen som varer i to og en halv time. Jeg gråter for Draco Malfoy.

Ellers har filmen en del klare svakheter. Handlingsmessig så er det lite fokus; vi drives fra enkeltscene til enkeltscene og noen av de er totalt malplassert og ganske kjedelige (begravelsen til den edderkoppen, Harry som ber ut en muggle jente på kafè). Jeg savner også noen scener og personer fra bøkene (Neville!)

Som før nevnt er dette en dyster film. Det blir av og til litt for monotont; litt for mange lange stirrende blikk hvor ‘mening henger i luften’ etter at ting har blitt sagt. Jeg har aldri vært veldig begeistret for Daniel Radcliffe, og han er ikke noe bedre her (men det veies opp av så mange andre fantastiske karakterer f.eks. Snape, Malfoy, Ron, Hermione og Luna). Det er, som det har vært omtalt i avisene, lagt mye vekt på kjærester og gryende kjærlighet. Jeg synes stort sett det funker bra, men noen ganger tipper det til litt vel klisjefyllt suppe.

Ellers kan vel også denne filmen ses på som et gigantisk springbrett for The Grand Finale som kommer i 2010 og 2011. Det blir stort!

18 svar til “Trust me…”

 1. Karin sier:

  Nei, det blir ikke stort, det blir kjempestort:-)

  Jeg elsker Snape og Luna. Ved siden av de tre (Harry, Ron og H.) så er de mine favoritter. De kommer altfor lite frem i filmen, og man blir ikke like godt kjent med de som i boka.

  Selv syntes jeg at filmen manglet litt, for de som ikke har lest bøkene så vil det kanskje bli litt rart med de to siste filmene, for mye av grunnlaget ble lagt inn i denne boken (altså bok seks), men som ikke kommer i frem i filmen. Men de har kanskje en mening med det.

  Jeg gruer meg til de to siste filmene, for da er det over. Samtidig gleder jeg meg… Sukk…

 2. heklehatt sier:

  Oi, jeg henger langt etter i HP-verden! Jeg fikk bare med meg de første bøkene og den første filmen – og nå vil jeg ikke se de siste filmene uten å ha sett de første… Jeg tror nesten jeg får begynne forfra, med bok 1 igjen, og bare henge etter dere andre. Men det er jo fint å ha noe å glede seg til!

 3. Solgunn sier:

  Jeg elsker også Snape!

 4. Jeg savnet Neville Longbottom i denne filmen! Og jeg slutter meg til at Snape er super. Og Luna.

 5. bai sier:

  Det slår meg akkurat nå som eg les dette at bifigurane i Harry Potter nesten er meir spennande som karakterar enn hovudpersonane. Kanskje dette er noko av bakgrunnen til den enorme suksessen serien har hatt?

 6. Avil sier:

  Snape. Elskar.
  Oh.

  Eg syns filmen var passe, eg grip meg i å sjå den som fanfiction, på ein måte. Bøkene inneheld så mykje og i filmane har dei måtta velge mellom å «illustrere bøkene» eller skape sin eigen raude tråd. Eller burde ha valgt. For her blir det midt i mellom.

 7. knirk sier:

  Jeg tror vi må starte vår egen fanklubb for Snape. Jeg så en som hadde en t-skjorte hvor det sto «Mrs. Snape» – den vil jeg ha! Og ja, det er sant at det er mange utrolig bra bipersoner. Harry er den jeg egentlig bryr meg minst om. Men så vet jeg at det var viktig for Rowling at Harry skulle være veldig ordinær. Og det er jo fint.
  Det er sant at det blir litt midt i mellom, denne filmen mangler kanskje mer enn andre en rød tråd. Men så er det godt å bare være der – i det universet – sammen med alle folka liksom…

 8. Flopsy sier:

  Å ja, jeg elsker også Snape. Fantastisk figur, men kommer etter min mening for lite fram i filmene. Men han eier skjermen hver gang han dukker opp.

  Snape-T-skjorte? Kor??

 9. Unge Dreierstad sier:

  Hei 😀
  Jeg også likte filmen, men den hadde noen viktige mangler!
  Jeg savnet den siste sloss-scena noe utroilig! Jeg hadde gleda meg til å se alle de hærlige bipersonene sloss mot dødseterne, og når de bare droppa det ble jeg kjempeskuffa.
  Men Draco var bare utroilg, han er faktisk en av mine favoritter, sammen med Ron og Dean. Og jeg også gråt en tåre for Draco.
  Men personlig syns jeg perspektivet i filmen ble helt feil, de fokuserte alt for mye på kjærlighet, som bare er en liten bi-historie i boka i forhold til den egentlige handlingen, men jeg kan vel leve med det.
  Det jeg ikke kan leve med er at de droppa Dumbledores begravelse :O *sjokkert* det er et så fantastisk avsluttnignsøyeblikk at jeg ikke kan fatte hvorfor de droppa det, det ville hjulpet på helhetsinntrykket mitt av filmen.
  Og har jeg sagt det jeg hadde på hjertet 🙂

 10. knirk sier:

  Men Unge Dreierstad, jeg har liksom tenkt at de skal starte neste film med begravelsen. At det er litt lurt siden tryllestaven hans blir viktig osv. Da tenkte jeg det var lurt å starte neste film med det. Ellers kan jeg si at jeg veit jo at du har fullstendig kontroll på alle detaljer fra bøkene – det har ikke jeg! Lenge siden jeg leste boka, så jeg slipper å bekymre seg for detaljene. Men sant nok med sluttkampen ja…

  T-skjorta – så den på gata.

 11. knirk sier:

  Hvem er Dean igjen?

 12. Unge Dreierstad sier:

  Dean Thomas, en av romkammeratene til Harry, i bok 7 fik jeg intrykk av at han og Luna liker hverandre veldig godt 😀

 13. Spectatia sier:

  Si fra når dere starter Snapes fanklubb, da! Og trykker opp t-skjorter.

 14. Karin sier:

  Søkte litt på nettet og fant t-skjorter her:
  http://t-shirts.cafepress.com/item/mrs-snape-womens-vneck-tshirt/148198702

  og her:
  http://www.cafepress.com/hpff

  Jeg har en med Neville på. Svogeren min fikk den egentlig av moren sin, men jeg maste meg til den…

 15. knirk sier:

  MMmmmm…..takk for flotte tips! Dette blir julegave tenker jeg…

 16. Unge Dreierstad sier:

  Hey!

  Husker du jeg fortalte deg om harry potter fan fiction?
  Jeg har en favoritt historie der jeg tenkte jeg syns du burde lese 🙂 Den går utifra at Voldemort vant krigen og Hermione har gjemt seg de siste tre årene før hun får sjansen til å gjøre noe med det.

  http://www.harrypotterfanfiction.com/viewstory.php?psid=274190

  Det er bare å trykke på kapittel én, og når du er nederst kan du trykke på neste 😀

  Kos deg 🙂

 17. berfin cifci sier:

  hei jeg elsker drako han er so søt og kul
  han er den beste og filmene er brae

 18. Jennukka sier:

  Hei
  Har du fått sett den nye filmen ennå? Veldig bra filmatisering av Deathly Hallows første del. Må si at Snape (min favorittkarakter ved siden av Luna, Karkaroff og Lockhart) foreløpig er brukt for lite i filmene, men satser på at de løser det bra i siste del (hvis filmene skal være verdt noe). Har i hvert fall skreven en anmeldelse av filmen på min egen blogg (jennukka.wordpress.com), så morsomt å se noen andres tanker om saken.

Post et svar