Abonner
Poster
Kommentarer

En gammel hane

normalDet er allehelgensaften, og i morgen allehelgensdag, så vi får dele en historie som passer anledningen:

En gammel mager hane var alt en meksikansk bonde eide. Han var så sulten at han slaktet den og kokte suppe på den. For en gangs skyld ville han vite hvordan det var å spise seg mett, og bestemte seg for at han ikke ville dele med noen. Men han fikk ikke spise i fred. St. Peter kom og ville smake, men bonden sendte ham rasende av sted.  «Du får ingenting. Noen sjeler gir du himmelsk salighet og andre helvetes pine. »  Så kom Jomfru Maria. Hun fikk heller ikke noe. «Du overøser noen med dine velsignelser og gaver, mens andre må leve hele sitt liv i elendighet.»

Nå kom Vårherre selv. Også han måtte gå uten suppe.  «Noen mennesker gjør du sterke og sunne, mens andre blir rammet av de forferdeligste sykdommer. »  Til slutt hørte han en forsiktig banking. Han åpnet døren irritert på gløtt, så åpnet han den på vidt gap og sa: «Kom inn! Deg vil jeg dele min suppe med. Du behandler alle likt. Både sterke og svake, kloke og dumme, rike og fattige, gode og onde.»

Så satte bonden seg ned og spiste suppe sammen med Døden.

En gammel hane, ukjent opprinnelse (gjenfortalt av Benedicte Hambro og Hilde Eskild i boka Livet er som et banantre og andre fortellinger).

Ett svar til “En gammel hane”

  1. akeleiedamen sier:

    tusen takk for fin fortelling, Knirk! 🙂

Post et svar