Abonner
Poster
Kommentarer

Rab ne bana di Jodi

rab-ne-bana-di-jodi-topFør vi kaster oss ut i norsk samtidslitteratur, så tar vi en tur til India, og filmen Rab ne bana di Jodi. Filmen (2008) har den alltid tilstedeværende Shahrukh Khan i hovedrollen sammen med Anushka Sharma.

Kort fortalt handler filmen om sjenerte og ganske kjedelige A4 Surinder som forelsker seg i den livlige og søte Taani. De inngår et arrangert fornuftsekteskap. Taani gjengjelder ikke Surinder sine følelser, men gjør alt hun kan for å være en god hustru. Men Surinder drømmer om hennes kjærlighet.  Taani blir med i en dansekonkurranse, men mangler en dansepartner. Surinder lager da et alter-ego, Raj – som er motsatsen til alt Surinder er – han er tøff, kul, utadvendt og kjekk. Taani kjenner ikke igjen Surinder i ny framtoning (jaaa…den er drøy!) og hun forelsker seg i Raj. Det er duket for forviklinger.

Tøffingen Raj

Tøffingen Raj

Okei, det er dårlig story. Jeg innrømmer det. Og det er en del dårlige scener her. Men likevel; jeg er med. Det er romantisk. Det er morsomt. Bollywoods fantastiske visuelle stil slår aldri feil. Vakkert! Ikke den beste Bollywooden, men jeg liker den. Det gjorde ikke Herr Knirk – han forsvant fort. Hvis du ikke har sett Bollywood filmer før, så tror jeg ikke dette skal være det første møtet.

Det er også litt morsomt at handlingen tar utgangspunkt i et arrangert ekteskap. Og at det ender godt. 

Andre Bollywood filmer jeg har blogget om kan du lese om her og her.

Hvis du lurer på hvordan det ser ut når man i Bollywood plutselig, midt i filmen, bryter ut i sang og dans, så kan du se det her – fra filmen:

2 svar til “Rab ne bana di Jodi”

  1. heklehatt sier:

    okey – jeg må bare innrømme at jeg synes plottet hørtes litt kult ut egentlig – hvis det uansett er litt sånn feel-goodfilm… For det trigger jo den tanken om at vi alle egentlig er mye mer enn vi gir oss ut for, eller at vi har skjulte sider som trenger visse omstendigheter for å tre frem. Nå har jeg jo ikke sett filmen, men jeg digger den litt likevel…

  2. knirk sier:

    Bra Heklehatt!!

Post et svar