Abonner
Poster
Kommentarer

innbundet_fullbokFørste kvinne ut i mitt prosjekt: Debutant Kjersti Annesdatter Skomsvold fra Lutvann. Boka heter Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg (Oktober forlag). Skomsvold skriver om en gammel dame som er redd. Hun er redd for å dø, hun er redd for å gå ut, hun er redd for å snakke med folk, hun er redd for…tja..det meste.

Det kan jo fort bli en trist og kjedelig bok.

Men:

Den er genial. Virkelig. Jeg blir så begeistra inne i meg. Først tenker jeg at dette er jo litt sånn hyggelig plapring – å fortelle om denne gamle dama. Litt småmorsomt og bra skrevet. Men så begynner jeg å tenke at dette er jo bedre enn bra. Det er skikkelig veldig ordentlig bra. Det er bra fordi jeg får på følelsen av at Skomsvold ikke tenker så mye på setninger som skal bygges opp riktig og at komma og punktum skal stå på originale steder i teksten. Nei – jeg mener at Kjersti Annesdatter Skomsvold sitt geniale talent ligger i de ordene hun velger. Hun velger ord med kraft. Og hun sier ikke for mye. Ikke for lite heller. Og så er hun faktisk også veldig morsom – reint språklig.

Det er ikke ofte jeg spruter ut i latter når jeg leser. Nei, det er omtrent aldri, men her lo jeg plutselig og mye. Ofte med gråten i halsen.

Dette er en god fortelling, ikke noe tull med språk og form, og med en vanvittig bra karakterskildring av en utrolig dame, Mathea.

Det er også en fantastisk kjærlighetshistorie mellom to mennesker. Jeg blir tjukk i halsen når jeg leser.

Her ble det mange superlativer, men jeg kan ikke annet.

Når jeg er ferdig med boka merker jeg at jeg har blitt fan. Skikkelig fan av av Kjersti Annesdatter Skomsvold. Anbefales!

Biblioteket i Stavanger har også skrevet om boka.

15 svar til “Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg”

 1. Midifila sier:

  Det er alltid godt å lese entusiastiske blogginnlegg.
  Kjersti har fått eseløyre i minnet.

  God helg!

 2. bai sier:

  Bare tittelen er jo heilt fantastisk jo. Eg la merke til han i haustkatalogen.

 3. Elizabeth sier:

  Denne fikk jeg veldig lyst til å lese 🙂 Jeg har vært så dårlig til å ta meg ordentlig tid til skjønnlitteratur innimellom pensum, leselysten strekker liksom ikke til, men nå dukket den plutselig opp igjen og forlangte oppmerksomhet! 😀 Hoi.

 4. heklehatt sier:

  ja – jeg mener jeg leste en god anmeldelse av denne en gang. Så gøy at det stemte for deg også! Skal jammen se om je gkommer over denne:-)

 5. Hilde sier:

  En bokelsker går aldri til sengs alene heter det i et kjent sitat. Jeg håper at du har lyst til å bli bokelskere og besøke et nytt norsk nettsted som heter nettopp bokelskere.no
  Nettstedet er i slutten av testfasen, og innspill fra lidenskaplige lesere som deg er kjærkomne.
  Dersom du er nysgjerrig og har lyst til å bli med, kan du sende en e-post til hilde.nesse@gmail.com så skal jeg sende deg en link som gir dere adgang!

  Inspirert hilsen fra
  Hilde B. Nesse

 6. knirk sier:

  Hei Hilde.
  Jeg er ikke så glad i lukkede rom, jeg liker meg best i det fri som bokblogger! Men lykke til med nettstedet deres.

 7. Så morsomt å lese! Jeg har lånt med boka hennes hjem, og håper jeg skal få lest den om ikke så lenge!

 8. gojohannes sier:

  Denne boka fikk jeg lyst til å lese fordi du skriver så morsomt om den! Det med punktum og komma som ikke behøver å stå på originale steder i teksten lo jeg godt av;-)

 9. knirk sier:

  GØRIL! Jeg saaaaaaaaaaavner deg! Skal vi møtes snart? Ja ja ja ja ja ja ja.

 10. […] Kjersti Annesdatter Skomsvold: Jo fortere jeg går, jo mindre blir jeg […]

 11. […] jeg går, jo mindre er jeg var fjorårets store norske leseropplevelse hos meg. Det kan du lese om her. […]

 12. mittsnitt sier:

  Jeg falt for denne boka med en gang jeg hørte om den: Den tittelen gir gode vibber. Har ikke lest den ennå, men gleder meg enda mer nå 🙂

 13. ET sier:

  Ja, boka er nesten like fantastisk som Kjersti. Anbefales på det varmeste! Veldig fin bok-blogg forresten, du skriver ærlig og godt 🙂

 14. […] boka med nest flest treff i bloggen min. Deretter følger Din næstes hus, Barsakh, Barnepiken og Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg. Dette er altså de seks bøkene med flest treff, av totalt 113 […]

 15. Vestfoldgirl sier:

  Helt enig, det er en god fortelling. Den er søt, men også ganske trist til tider. Men jeg lo flere ganger, noe jeg ikke ofte gjør når jeg leser bøker! Det er en bok man bør lese og en bok til ettertanke!

Post et svar