Abonner
Poster
Kommentarer

harounNok kaniner! For nå har jeg lest en fin bok!

Jeg har aldri lest Rushdie før jeg fikk anbefalt denne lille boka av Leselykke.

Haroun er sønnen til en historieforteller, Rashid Khalifa, eller som han også kalles: The Shah of Blah (jeg elsker det navnet!). Rashid er en etterspurt og populær historieforteller, men en dag skjer det katastrofale: Han entrer scenen, åpner munnen, men så……..tomt! Han klarer ikke å fortelle en eneste historie, ikke et ord klarer han å ytre til sine tilhørere.

Dette er starten på en vanvittig og eventyrlig historie om Haroun som vil gi sin far historiene tilbake.

Rusdie leker seg med språket, og han er selv en skrøner, en løgner og en historieforteller. Lealaust, lekende, lattermildt – det er stor skrivekunst når man ikke tøyles av hvordan en historie burde skrives, men at historien skrives av en med talent, selvtillit og fortellerglede. Dette liker jeg utrolig godt. Jeg hadde noen sitater jeg skulle vise dere, men jeg har allerede gitt boka videre til en kollega. Gode leseopplevelser bør deles!

5 svar til “Haroun and the Sea of stories”

 1. Solgunn sier:

  Takk for tipset, har ikke lest noe av Rusdie, men snart, når jeg bare får tid!

 2. Solgunn sier:

  Rushdie mente jeg jo 🙂 – dårlige taster på denne maskinen (noe må man jo ha å skylde på)

 3. heklehatt sier:

  å, jeg har heller ikke lest noe av Rushdie, men har en sterk følelse av at man burde gjøre nettopp det. Takk for anbefalingen!
  (den passet kanskje ekstra godt til deg som selv er forteller…?)

 4. knirk sier:

  Jeg har ingen umiddelbare planer om å lese mer Rushdie, men denne var utrolig fin!

 5. […] Salman Rushdie: Haroun and the sea of stories […]

Post et svar