Abonner
Poster
Kommentarer

Sommeren er over. Jeg har ikke lest en bok på lenge. Bøkene jeg har blogget om den siste måneden er stort sett bøker jeg leste i sommer. Nå er jeg inne i en periode hvor jeg er en litt rastløs og irritert leser. Det kan ha sammenheng med at jeg jobber veldig mye og egentlig har liten tid til å sette meg ned i ro og fred. Jeg leser, men legger boka vekk etter en stund. Klarer ikke å finne pulsen og rytmen. To bøker jeg har sluttet å lese:

moskeKader Abdolah: Huset ved moskeen

Denne begynte jeg på, og jeg tror egentlig jeg liker den. Men så klarer jeg ikke å fortsette. Jeg legger den bort, og nå vet jeg at jeg ikke kommer til å ta den opp igjen. Jeg leste cirka 100 sider.

 

 

 

popcoScarlett Thomas: PopCo

Denne skal visst være morsomt, lettlest og bra. Jeg leste 50 sider. Det ble mye markedsføring av leker. Jeg gadd ikke mer. Jeg innrømmer det; jeg ga ikke boka en sjanse en gang.

 

Tja….så hva skal jeg lese? En kollega jobber med Hamsun fortiden og hun sier jeg må lese Pan. Jeg har ikke lest Pan. Kanskje skal jeg lese Pan? Hm..

15 svar til “Bøker jeg sluttet å lese…”

 1. Solgunn sier:

  Kader Abdolah har skrevet en av mine favorittbøker: Spikerskrift, eller som den heter ved 2. gangs utgivelse : Min fars notatbok.

  Huset ved moskeen har jeg også lest, den er ikke like god som Spikerskrift, så du må altså gi Spikerskrift en sjanse en gang du
  har god leselyst!

  Ellers skjønner jeg godt hvordan du har det. Heldigvis er det en tilstand som går over. Jeg har ikke lest på 2 uker, men det er ikke fordi jeg ikke vil, men fordi jeg ikke klarer å knø ferdig bokanmeldelsene. Har fått ferdig 1 av 3, de andre to er 90 % ferdig, kanskje jeg bare må levere og håpe at ingen legger merke til at de ikke er ferdige. Jeg har nemlig mange bøker som ligger på vent, og som jeg har lyst til å kaste meg over. Rådyret av Magda Szabo øverst, den skal jeg anmelde, og så en helt ny historisk roman fra Italia; Glassblåseren fra Murana. Dessuten har jeg fri i dag, og nå er det vindstille, blå himmel, masse sol på verandaen min, jeg må bare ut og nyte dagen.

 2. Silje sier:

  Jeg kjenner meg litt igjen her, har også noen påbegynte bøker liggende rundt omkring. Jeg har egentlig tid, men har vanskelig for å finne roen nå når jobben er i full gang igjen. Jeg synes ofte det hjelper å lese noe som er litt kjent, en forfatter man har lest før, eller noe som virker lettlest og fengende. Jeg har lest Harlan Coben som jeg vet er spennende og som oftest bra, og nå leser jeg bok nummer 2 i Hunger Games-serien som jeg kjenner fra før. Da klarer jeg å lese selv om jeg er trøtt og sliten.

 3. janne sier:

  Jeg hadde det på samme måte med Siderhusreglene av John Irving. Kom liksom aldri igang, men tvang meg gjennom til slutt (tror jeg holdt på over et halvt år for å lese hele…) 😛

  Jeg har dessverre ikke lest Pan, men Markens Grøde syntes jeg var helt fantastisk. Også har jeg blitt veldig fascinert av russisk litteratur – men da må man ha god tid 😉

 4. Janke sier:

  Markens grøde! Vidunderlig!

 5. Solgunn sier:

  Enig, Markens grøde, en av verdens beste bøker!

 6. Jorid sier:

  Les Hamsuns «Victoria». Så vakker, så vakker (sukk hjerte, men brist ikke…)

 7. knirk sier:

  Victoria er den eneste boka jeg har lest av Hamsun. Den var fin.

 8. bai sier:

  Pan er nydeleg. Eg får lyst til å lese ho ein gong til, kvar gong nokon snakkar om henne. Du burde høyre på kollegaen din.

 9. akeleiedamen sier:

  min liste over bøker jeg slutter å lese blir nok veldig lang….og den listen kommer i perioder,Behøver ikke ha noe med boka å gjøre, men hvor en er selv. For 20 år siden ba en venn av meg instendig om å lese «Mysterier» av Hamsun. Jeg prøvde en gang, og glapp, han ble indignert og oppgitt og ga meg en praktutgave av boken slik at jeg skulle bli litt mer inspirert og forpliktet. Det hjalp ikke. Kanskje tiden er inne for å prøve på nytt. til ære for Hamsun-året;-)

 10. Anita sier:

  Prøvde blant annet å lese «Halvbroren» av Lars Saabye Christensen og «Trist som faen» av Ari Behn. Måtte slutte – ca 20 sider av hver var mer enn nok.

 11. knirk sier:

  Halvbroren har jeg også prøvd meg på og lagt bort.

 12. bai sier:

  Eg tvinga meg gjennom Halvbroren, men eg har gitt opp Beatles. To gonger. Godt å sjå at det er fleire som ikkje er så glade i Saabye Christensen.

 13. Anita sier:

  Syntes «Beatles» var veldig bra jeg da… Men må innrømme at jeg ikke har likt så mye annet av det Saabye Christenseen har skrevet.

 14. Silje sier:

  Jeg har gitt opp både Constance Ring av Amalie Skram og Lillelord av Johan Borgen. Den sisnevnte har jeg vel ikke gitt opp ennå, den ligger fortsatt på nattbordet og jeg skal snart prøve meg igjen… Har ikke lest noe Knut Hamsun foreløpig, men ble fristet til å prøve med på Victoria.

 15. KariE sier:

  Så synd at du gav opp Huset ved Moskeen. Den er jo veldig aktuelle for tiden. Fordi jeg selv likte den så godt ønsker jeg at andre skal gjøre det også. Litt barnslig? 🙂
  Men du har kanskje lest /sett Persepolis i stedet? Den er jo fantastisk bra, synes jeg.
  Ellers har jeg også fått anbefalt Spikerskrift/ Min fars notatbok og har absolutt tenkte å lese den.
  Jeg slet også med Halvboren en god stund – bortimot halvveis. Men jeg var fortvilet når den var ferdig. Beatles har jeg lest. Christensen opererer i grenseland av hva jeg liker. Det kan bli vel dystert for min smak.
  Jeg har det ofte sånn at slitet lønner seg. Hvis bøkene kjeder meg, da burde jeg bare melde pass. Men jeg er ikke så god til det.

Post et svar