Abonner
Poster
Kommentarer

lop_rabbit_easterNår jeg først er inne på å ikke lese, så kom jeg til å tenke på noe.

Jeg har bokhyller stappfulle av bøker.

Når jeg leter gjennom bokhyllene mine så dukker de uleste bøkene opp. Bøkene jeg har eid i en årrekke og som jeg aldri har lest. Av en eller annen grunn. Bøker jeg egentlig har lyst til å lese, men som jeg aldri har begynt på. Av uante grunner. Her er noen eksempler fra min hylle:

 •  Orhan Pamuk: Svart bok
 • Mario Vargas Llosa: The storyteller
 • Marguerite Duras: Demning mot Stillehavet
 • John Steinbeck: Dagdrivergjengen
 • Orhan Pamuk: Det nye livet
 • Rohinton Mistry: En hårfin balanse (jada Solgunn!)
 • Ahmet Altan: Som et sverdsår
 • Michael Konupek: I sin tid
 • Kerstin Ekman: Røverne i Skuleskogen
 • Michel Faber: Rosenrød og Liljehvit

Hvilke bøker har du hatt i hylla i årevis og aldri lest?

(hvis du mener det ikke er samsvar mellom bilde og tekst, så ikke tenk på det – tenk heller ikke på at kaninunge mot rosa bakgrunn sprenger alle skalaer for hva som er anstendig søtt. Det er bare det at jeg har lyst til å klappe kaniner i dag.)

16 svar til “Bøkene som aldri blir lest”

 1. heklehatt sier:

  he-he – det er sant. Man kjøper faktisk flere bøker enn man får lest. Jeg tenker at det egentlig er litt fint. Tenk om du en gang snør inne eller blir plutselig syk eller bare er hjemme en kveld og får lyst til å bla i noe? Er ikke ved bokhyllene akkurat nå, men je ghar faktisk en hel haug bøker jeg ikke har lest. Jeg tenker fortsatt at det kommer en dag. Kanskje jeg bare er litt vel optimistisk…?

 2. Heidi sier:

  Jeg vil også klappe kaniner!

  Nå er det ikke så lenge siden jeg faktisk kvittet meg med de fleste av bøkene jeg har tvunget meg til å innrømme at jeg aldri vil lese, så det uleste i mine bokhyller er for det meste faglitteratur (religion og filosofi).

 3. Sesselja sier:

  Zappfes «Om det tragiske» har stått urørt i godt over 10 år. «Hundehode» av Ramsland og «Et hus til Mr. Buswas» av Naipaul er heller ikke blitt lest, men de har ‘bare’ stått der et par år. I tillegg står det mange bøker som mannen leser, men som nok blir stående urørte av meg: «Don Quixote», «Odyssen», «Illiaden, «Herodotus The Histories» osv.

 4. «Dagdrivergjengen» av Steinbeck burde du lese! Velskrevet, lettlest og morsom.
  «Rosenrød og liljehvit» angrer jeg på at jeg kjøpte. Men jeg kommer vel til å lese den en vakker dag jeg ikke har annet å foreta meg.

 5. Groskro sier:

  To bøker jeg har begynt på og bare lagt fra meg er «Iskald bedrag» av Dan Brown. Da jeg oppdaget at plottet var nesten identisk i denne som på de tre andre jeg hadde lest, da la jeg den fra meg tidlig. I tillegg har jeg begynt på Magaret Skjelbreds «Gulldronning Peredronning», men også den la jeg fra meg etter noen sider. Og selv om jeg har lest noen sider (10-20), så er det i mine øyne uleste bøker (men egentlig er dette mer en kommentar på ditt forrige innlegg…) 🙂

 6. Bente sier:

  Kaninen ser jo så lækker ud, at jeg også får en uimodståelig lyst til kaninklap 😀 . Nå, jeg må nøjes med et par katte …

  Og jo, jeg har også masser af den slags bøger i min bogreol! Det, der sker hos mig, er, at der kommer nye bøger, som ‘overhaler’ dem, jeg allerede har. Og da der er grænser for, hvor mange bøger man kan nå at læse, ja, så forbliver nogle altså ulæste 😉 .

  Fortsat god weekend!

 7. Karin sier:

  Jeg likte Rosenrød og Liljehvit, jeg, men det er en annen historie.

  Jeg har altfor mange bøker jeg ikke har lest, men jeg klarer ikke nå å tenke på noen jeg tror jeg aldri kommer til å lese. Jeg får nesten litt vondt av å tenke på avskrive bøker slik jeg.

  Jo, forresten. En roman som heter Waxwings av Jonathan Raban og en annen som heter North av Roger Hubank. Har prøvd de flere ganger får de ikke til. Av en eller annen grunn kjøpte jeg de samtidig også. Måtte ha vært i svime da.

  Og Faust. På tysk.

 8. Solgunn sier:

  Hmm, tenk at du la vekk Mistry-boka da frøken knirk 🙂
  Hmm, men en gang vil du vel lese den? Håpe håpe…….
  Jeg har også lagt vekk mange bøker, men akkurat nå klarer jeg ikke å huske en eneste tittel……

 9. knirk sier:

  Solgunn – jeg har ikke lagt bort Mistry – jeg har aldri begynt på den. Vet jo godt at du har anbefalt den, så jeg skal nok lese den. En gang.

 10. Solgunn sier:

  Nå ble jeg så glad at 🙂

 11. Bokdama sier:

  Rosenrød og Liljehvit syns jeg du skal ta deg tid til å lese. Den hadde jeg en skikkelig god opplevelse med. Så god at forlaget har trykket den i en pocketutgave som nesten ikke har solgt noenting…;-). Uansett: Den anbefales!
  Jeg har hatt Gert Nygårdshaugs Afrodites basseng liggende på hylla evig lenge. Men den ligger faktisk an til å bli neste bok jeg tar for meg. Digger Nygårdshaug, men har av en eller annen grunn ikke kommet meg igang med akkurat den.

 12. Mettemor sier:

  Røverne i Skuleskogen! Åh – fin tittel. Fikk Ronja Røverdatter-assosiasjoner, da. Morsomt.

  Jeg har en bok med flere av Hamsuns verker. Leste halve Landstrykere, før jeg «måtte» legge den til siden for Markens grøde, som var lekse i boksirkelen. Etter Markens grøde fikk jeg VELDIG nok av Hamsun.

  Sofies verden er en bok jeg aldri kom lenger enn en kvart del i. Den tar jeg ALDRI fram igjen. Men jeg har Appelsinpiken. Den er visst filmatisert nå og har fått gode kritikker.

  Ellers fikk jeg en hyllemeter bøker av en venninne forleden da hun hadde STOR RYDDESJAU. Av de skal jeg helt sikkert lese Levi Henriksens Snø som vil falle over snø som har falt. Puh! En kul, men snublete tittel!

 13. knirk sier:

  Det er morsomt og fint at forskjellige bøker fenger forskjellige folk. Da er det håp. Det hadde vært kjedelig om alle likte det samme!

 14. Midifila sier:

  Kvinnen som kledte seg naken for sin elskede av Jan Wiese.
  Eg har prøvd. Eg har verkeleg prøvd.

 15. Janke sier:

  Jeg vurderer å gi bort masse bøker som jeg aldri har lest. Og de som jeg leste og likte godt, men ikke kommer til å lese igjen. Samme med DVD’er. bestille sånne klistremerker hvor man kan ha tekst – feks: i år får du en gjenbruks-julegave. Lurt? Eller ikke lurt?

 16. KariE sier:

  Åh, jeg har også en del uleste bøker i hylla mi. Glassklokken av Sylvia Plath, et par bøker av Ragnar Hovland, Elskeren av Margeruite Duras, Veien til frihet av Mandela bare for å nevne noen få. Det er så mange jeg vil lese. Men jeg har inntrykk av at bøkene bestemmer over meg i stedet for motsatt. Nå f. eks hadde jeg tenkt å lese Misery av Stephen King. Hålogaland teater setter nemlig opp et teaterstykke basert på boka i høst. Det skal jeg se, men jeg vil lese først. Men så ankom jeg Gardemoen, boka i sekken var lest ut, flyet forsinket og der er Tanum. Plutselig lyste Pinnsvinets eleganse mot meg og vips har den bøllet i køen. Ikke rart det hoper seg opp i hylla.

  Jeg likte Balansekunst veldig bra. Det føles som om jeg har hørt og luktet India. Mannen min synes den er gørr kjedelig. Blir spennende å høre hva du finner ut.

  Janke: jeg synes gaveideen din er glimrende. Men jeg er helt sikker på at det er mange i min familie som ikke vil være enige. 🙁

Post et svar