Abonner
Poster
Kommentarer

hildeHilde Eskild har skrevet en fin, liten bok som jeg har lest høyt for gutta mine. Jeg tror de er midt i blinken i forhold til alder, 7 og 9 år.

Boka handler om Siri Sara som reiser på sommerferie til Onkel Jarle. Der møter hun mange rare personer som hver kveld møtes ved ’fortellersirkelen’ hvor det blir fortalt historier. Boka er en blanding av Siri Sara sitt liv hos Onkel Jarle og historiene hun får høre hver kveld i fortellersirkelen. Det er fortellinger hentet fra all verdens mytologi og folklore, men alle handler om himmelen (altså ikke i kristen forstand, men mytologisk; hvordan sol, måne og stjere blir forklart gjennom eventyr og myter.) Denne delen er absolutt den beste delen av boka. Det er mange fine og kloke fortellinger. Rammefortellingen om Siri Sara er også fin, men noe mer intetsigende og med et til tider noe forvirrende persongalleri.

Jeg anbefaler boka som høytlesningsbok. Gutta mine syntes den var kjempe fin!

3 svar til “Onkel Jarles himmelske frokoster”

 1. heklehatt sier:

  Dette minner meg om en bokserie vi leste høyt da jeg var liten, «Helter og monstre på himmelhvelvingen». Den handlet om tre søsken som var på hyttetur med onkelen sin – og så går plutselig strømmen (og dermed tv’n). Og hva gjør man da? Onkel foreslår at de kan gjøre som i gamle dager, gå ut og se på stjernene. Derfra følger gamle greske guder som perler som en snor. Man får høre om Zevs og Afrodite, Medusas hoder, kamp om liv og død – alt med opphav i stjernebildene. Vi elsket den! og det jeg kan om gresk mytologi, har jeg hovedsakelig derfra (selv om jeg må innrømme å ha glemt mye).

  vel overstått ferie, knirk! er det nå du begynner med skriveprosjekter…?

 2. knirk sier:

  Hei Heklehatt!
  Ja, jeg kjenner til de bøkene og de ligner litt.
  Jeg skal skrive i oktober og desember. Nå er det full rulle med jobb. Kom hjem fra Kristiansund i dag, drar til Valdres neste uke og så har jeg og en kollega fått 130 000,- for å utvikle en forestilling for videregående skole rundt fortellingen om Sigurd Fåvnesbane. Det er moro!

 3. heklehatt sier:

  Oi, gratulerer! Så spennende! Høres ut som det er full fart.
  – lykke til med reising, jobbing, familieliv, skriving… Bra å høre fra deg igjen! 🙂

Post et svar