Abonner
Poster
Kommentarer

Som nyvalgt leder for Fortellerscenen i Oslo , så vil jeg bruke bloggen  til litt snikreklame for forestillingene. Fortellerscenen ligger i Kulturkirka Jakob i Hausmannsgate 14.

Kersti%20StaabiHøstsesongen starter med besøk fra Sverige. Førstkommende onsdag klokka 19.30 kan du høre Kersti Ståbi fortelle og synge. Jeg har hørt henne før, men har ikke sett denne forestillingen. Kersti Ståbi er en av Sveriges mest annerkjente fortellere og hun har gitt ut flere cd’er, den siste hvor hun synger Alice Tegnér.
Om forestillingen på Fortellerscenen sier Ståbi:

Jag tror på köttets lust och själens obotliga ensamhet!

Under denna paroll (stulen av Hjalmar Söderberg) vandrar Kersti Ståbi glatt mellan lättklädda historier och sånger fulla av fysisk kärlek. Kersti är en av berättarna i kompaniet Fabula Storytelling, och sångerska med rötter i den svenska vis- och folkmusiktraditionen. Under denna afton utlovas också besök neråt sydligare breddgrader, där solen värmer hjärtan och skuldror även när Skandinavien ligger inbäddad i köld och snö.

Her, her og her kan du høre og lese mer om Kersti Ståbi.

 

6 svar til “Jag tror på köttets lust och själens obotliga ensamhet!”

 1. Monica sier:

  Grattis! Så gøy at du driver med sånt, jeg var med på å arrangere en «Forteller møter forfatter»-workshop her i Fredrikstad i fjor med Mads Rehnman og Kersti Björkman, kjenner du dem? Og så har jeg en veldig god venninne, Katinka Brodin, som er en dyktig forteller. Kanskje du vet hvem hun er? Uansett, gratulerer masse, vi sees sikkert på et arrangement. Og takk for klok og fin omtale. Skulle gjerne hørt mer om det du sier om språket, det hender jeg har vært inne på tanken selv, enkelte steder i boka. Jeg tror kanskje det handler om ikke helt å ha funnet formen ennå i sin første bok, en slags «flinkhet» kanskje, jeg vet ikke. Men takk for omtale uansett, du skriver godt!

 2. knirk sier:

  Hei Monica.
  Takk for hyggelig kommentar.
  Jeg jobber i samme fortellerensemble som Katinka, i FabelAkt. Så hun kjenner jeg godt! Har akkurat vært en uke sammen med henne og familien hennes i Telemark.
  Jeg vet også godt hvilken workshop du snakker om, kjenner flere som var der.
  Stikk innom Fortellerscenen en dag – du kan jo ta med Katinka!

 3. Solgunn sier:

  Jeg skulle ønske jeg ikke bodde 200 mil unna. Hvis jeg flytter til Oslo kan du regne med meg som fast gjest 🙂

 4. Bente sier:

  Tillykke med ledertitlen! Er det et nyt job, du har fået, eller er det et bierhverv?

  Fortellerscenen lyder spændende – ærgerligt, at der er så langt til Oslo her fra mig i Danmark 😉 .

 5. knirk sier:

  Solgunn – sett deg på flyet da vel! Biblioteket kan sponse! ;o)

  Bente – dette er frivillig arbeid. Ikke en krone igjen i lomma, bare mange gode historier. Så får vi se hva framtida bringer..

 6. heklehatt sier:

  spennende, knirk. jeg kan ikke på onsdag, men det hørtes veldig fint ut. alica tegnér kjenner jeg godt fra barndommen – mamma pleide å synge for meg. fortelling som kunstart blir jeg bare mer og mer interessert i.

Post et svar