Abonner
Poster
Kommentarer

Barneboksommer del 1

Tidligere i sommer etterlyste jeg bøker som sønnen min på 9 år kan lese selv. Han liker best å bli lest for eller å høre lydbok. Jeg fikk utrolig mange gode tips. Han er i full gang, og er ganske motivert.

Dette har han lest så langt:

VisBildeServletJon Ewo: Drageblod og blå safir

Dette er første boka i en serie om dragen Zara og familien hennes.

Sønnen min likte den godt. Ikke stormende jubel, men fint. Han brukte ganske lang tid på å lese boka.

Han har lyst til å lese resten av serien, sier han, så de skal vi låne på biblioteket.  Jeg tror det har kommet tre bøker i serien så langt.

 

robertoIngvar Ambjørnsen: Pater Pietros hemmelighet

Dette er tredje bok i serien om Samson og Roberto. Den første boka leste de høyt i klassen til sønnen min. Den andre hørte han på lydbok. Dette er den tredje, og den leste han altså selv. Det gikk unna på en uke, og det er supert. Dette er noen av hans favorittbøker, sier han. De er virkelig populære. Forresten, kanskje et godt tips for barn som sliter litt med å komme igang med å lese selv. Hør de første bøkene i en serie på lydbok. Det er sikkert mer motiverende å komme igang å lese bok to eller tre selv hvis man syntes lydbøkene var spennende.

sigurdJosefine Ottesen: Sagaen om Sigurd

Dette er en serie bestående av seks bøker. Sønnen min har begynt på denne serien en gang før, men da leste han bare noen sider. Nå leste han alle seks bøkene på en dag! Han synes de var veldig spennende. Han kjenner historien om Sigurd Drakedreper (Fåvnesbane) fra før, og det hjalp nok på. Dette er lettleste bøker med mange illustrasjoner og lite tekst. Sønnen min var også fascinert av illustrasjonene.

Nå har han begynt på første bok i Phenomenia. Rapport følger.

10 svar til “Barneboksommer del 1”

 1. akeleiedamen sier:

  det er jo akkurat dette jeg har savnet. Et sted å få tips til 9-åringen min. hehe hoho hihi..så gøy (beklager at jeg er litt gira, skal snart på ferie i fjellheimen, så da slipper dere å høre så mye til meg…men uansett takk og takk!)

 2. knirk sier:

  Gira er bra! Når man blogger så hender det at man letter litt. Og det er alltid hyggelig med kommentarer i bloggen.

 3. Mettemor sier:

  Ja! Der kom oppfølgeren til tips mottas-innlegget ditt. Jippi.

  Først: Har savnet deg i sommer. Fint at du er tilbake på bloggen.

  Andre: Genialt å få disse tipsene. Sigurd-bøkene skal jeg jammen låne. Min åtte og et halvt-åring er ikke på lesekjøret ennå. Det går i høytlesing og lydbøker. Nå er vi nettopp ferdig med Harry Potter og de vises stein. Sønnen min elsket den. Og da jeg la ned boka begynte han så smått å lese starten på neste kapittel. Det er noe! Videre har han hørt flere av Bjørn Sortlands detektivbøker med David. De liker han godt, men etter tre stykker, er han klar for andre ting. Lånte to lydbøker på biblioteket i dag. Du skal få høre hvordan de falt i smak senere.

 4. knirk sier:

  Hei Mettemor,

  takk for hyggelig hilsen. Fint du har en sønn i samme alder, så kan vi tipse hverandre om hva som funker og ikke. Sønnen min er ikke spesielt glad i å lese, så vi jobber med saken. Lydbøker derimot er topp. Var på biblitoeket i dag og lånte Harry Potter og Mysteriekammeret på lydbok. Det blir nok topp.

 5. Groskro sier:

  Hei Knirk,

  først av alt – det er bra å se at du er tilbake, liker å lese blogginnleggene dine! 🙂

  Og ja til kommentaren på bloggen min. Ethan Hawke er han skuespilleren fra Før soloppgang og Etter soloppgang (tror det er det de heter). Han er en god skuespiller og ikke så aller verst å se på heller, så da måtte jeg lese bøkene hans også…:-)

 6. Eli sier:

  Hei Knirk
  Interessant bloggpost. For oss som jobber med barne- og ungdomslitteratur er det alltid interessant å høre hva målgruppa liker, selv om JEG ikke alltid er enig, men det kan jeg leve med 🙂 Det var ikke alltid jeg og MIN sønn var like enige da han var barn. (Jeg lærte selv mye da jeg selv fikk barn noen år etter at jeg startet min karriære bom barne- og ungdomsbibliotekar.)

  Etter at jeg begynte på NLB har jeg mindre muligheten til å få tilbakemeldinger.

  Et problem for meg er jo bildene (eller mangel på bilder) siden det vi produserer er på lyd eller blindeskrift. Jeg har vært på jakt etter mer lettleste tekster for nybegynnere for produksjon i blindeskrift, og har litt tro på «Sigurd – serien» som er vi i gang med å produsere , fordi jeg tror at teksten her kan stå på egne bein.

  Den drageboka av Jon Ewo droppet jeg, her tror jeg bildene er en nødvendig drahjelp.

  Ellers har vi også produsert en lettlest fantasy-serie av Josefine Ottersen til. (Drageherren). Og enda en fantasyserie om «Sarin». (Gyldendal forlag. Forfatter : Bødker, Benni )

  Eli

  Så : håper du fortsetter med slike bloggposter

 7. knirk sier:

  Hei Eli!

  Takk for hyggelig hilsen.
  Den mest populære bokserien gutten min har lest er Taynikma. Har dere sett på dem?
  Han har lest Sarin, de likte han godt, og også Drageherren som han syntes var ok, men ikke mer.

 8. […] 17, 2009 av knirk Vi leter etter bøker sønnen min på 9 år kan lese selv. Det går ikke så raskt. Vi prøvde oss på Phenomena uten hell. Vi prøvde Ericsons […]

 9. predikeren sier:

  Jeg bare må anbefale Gabriels Scotts barnebøker. Jeg vet de er gamle og helt ute av bruk, men boken «Sølvfaks» er tidløs.
  Det er sjelden å oppleve katten så herlig og ekte skildret som her.
  Ellers vil jeg anbefale hele Scotts forfatterskap. De har en nerve av liv, humor og alvor, ironi og tidløs storhet.

  Er bibliotekvare, og nyopptrykket på lite trykkeri:

  Boksalg ansvarlig: Ingjerd Modal 4770 Høvåg tlf.:41524671

 10. knirk sier:

  Takk for tips!

Post et svar