Abonner
Poster
Kommentarer

Refusjon

Moren min stakk til meg en ganske morsom liten sak fra en avis. Jeg tror det er fra Dag og Tid? Den handler om kjente forfattere som har blitt refusert.

Her kommer noen geniale:

Rudyard_KiplingEg orsakar, hr. Kipling, men du er rett og slett ikkje i stand til å bruke det engelske språket.   (Refusjonsbrev til Rudyard Kipling)

 

En annen:

 

hemingway-ernest-hemingway-portretDet ville vitne om ekstremt dårleg smak, for ikkje å snakke om kor frykteleg vondskapsfulle me måtte ha vore, om me hadde gjeve ut dette. (The Torrents of Spring av Ernest Hemingway refusert)

Og til slutt:

 

SylviaPlathHer er det så få spor av eigentleg talent at me ikkje kan bry oss med det. (refusjonsbrev til Sylvia Plath)

 

 

Artikkelen i Dag og Tid viser til Frank Sinatra sine ord: «Den beste hevnen er massiv suksess».

Sant nok!

(flere følger)

13 svar til “Refusjon”

 1. heklehatt sier:

  puh – ut fra tittelen trodde jeg du skulle skrive at du hadde sendt inn og blitt refusert – og jeg tenkte: nei, ikke KNIRK, for du kommer til å klare det! Men trøsten hvis (når) man blir refusert, er jo at man sannelig er i godt selskap. Morsom sak!

 2. Bokdama sier:

  Morsomt!
  Jeg har akkurat hørt en presentasjon av Tore Rem vedr. biografien om Jens Bjørneboe som kommer i høst. I følge Rem hadde Bjørneboe det ganske tøft til tider han også…

 3. Lena sier:

  Ja, det er en trøst for alle skrivende forfatterspirer at mange store også har blitt refusert. Slik som Sigrid Undset; «Prøv Dem ikke mer på historiske romaner, det kan De sgu ikke!» – jommen sa jeg smør…

 4. Bente sier:

  Hvor er det morsom læsning! Tak fordi du deler ud 😉

 5. Det er alltid morsomt og alltid en trøst å lese slikt! Det finnes vel ikke mange forfattere, små og store, som ikke har blitt refusert. Det må være kjedelig å være redaktør og ha refusert en nobelprisvinner for eksempel!

 6. knirk sier:

  Heklehatt, hvis du visste hvor glad jeg ble da jeg leste det du skrev, så skulle du nok kunne lene deg godt tilbake i stolen og smile bredt. Du er så søt at jeg blir helt…..(der hadde jeg ingen ord gitt).

  Og til alle; jeg skal skrive noen flere refusjonsbegrunnelser – for det er mange og det er strålende lesning!

 7. Solgunn sier:

  Morsomt – noe å tenke på for enkelte konsulenter kanskje. Harry Potter ville jo ikke flere av de store forlagene ha heller. Det kom nemlig ikke til å fungere…..så et nei kan jo romme mange muligheter.

 8. synsing sier:

  Det er godt å vite at selv de store forfatterne har måttet bøye seg i støvet fra noen halvblinde konsulenter. Det betyr jo at man overhodet ikke må finne på gi opp på første eller andre forsøk!

  Det hviskes forøvrig om planer om å etablere et norsk fiaskomuseum i Hemne kommune. Her skal man kunne komme og se andres dårlige og/eller mislykkede oppfinnelser, og derav ta til seg følgende lærdom: Gikk det ikke første gangen, så prøv igjen. (Jeg planlegger å stable på plass et lengre blogginnlegg om dette, så hvis noen sitter inne med info om prosjektet blir jeg glad for et lite pip.)

  Forresten trenger dette landet flere våghalser og ildsjeler, det være seg ingeniører eller lyrikere. Samtidens sanne helhetsbilde kan ikke skimtes før vi har fått det på avstand – det er viktig å tenke på akkurat det iblant.

 9. knirk sier:

  Fiaskomuseum; fantastisk! Hvor er bloggen din?

 10. […] 26, 2009 av knirk Artikkelen som jeg viste til her, har flere godbiter på lur. Jeg siterer rett fra artikkelen: “Dubliners av James Joyce, av […]

 11. Ane sier:

  Åh, så fabelaktig herlig.

 12. Siden bloggeren som skjuler seg bak navnet «synsing» er så beskjeden, så får jeg avsløre at du finner damen her:
  http://synsing.wordpress.com/

 13. akeleiedamen sier:

  morsomt!

Post et svar