Abonner
Poster
Kommentarer

Parkopplevelser med mer

parisVel hjemme fra fire dager i Paris. Det var 1. mai helg, og vi var ikke alene i Paris for å si det mildt. Herrelighet…jeg har aldri opplevd Paris så fyllt til randen. Vi forsto fort at vi måtte legge lure planer.

Vi startet friskt ut med å rive av plasteret fort, hardt og vondt: Eiffeltårnet. Det var jo selvsagt 7-åringens største ønske å bestige det høye tårn, og sammen med titusenvis av folk sto han heltemodig i kø i fire timer. Og ble belønnet med alt han drømte om og mere til (mye takket være en standhaftig morfar).

Å reise til Paris med en 7-åring går helt fint hvis man følger noen gode råd. For det første må man ikke forvente å rekke alt og se alt. Nei, nei – man må ha god tid og planlegge ett mål for dagen. Vi hadde Eiffeltårnet som mål første dagen, Luxembourgparken som mål andre dagen og Tuilerihagen som mål tredje dagen. Det gikk så fint. Alt gikk i 7-åringens tempo, og ved å legge opp et mål om dagen så får man med seg mye man ikke planla også. Bussturene er i seg selv små eventyr, flere kafèbesøk hver dag, en båttur på Seinen da vi hadde vært på Eiffeltårnet, et marked vi passerte, Louvre og pyramiden da vi var i Tuilerihagen, gatesangere og gjøglere ved Eiffeltårnet osv.

Og så må man aldri undervurdere parkene i Paris; fulle av opplevelser; ponnier, dyr, karuseller (de gammeldagse!), kafeer, trampoliner, lekeparker, trebåter som leies for en time av gangen (sånne små seilbåter med lange pinner til) – det var topp.

Andre tips; vi bodde i leilighet – det er superfint når man kommer hjem etter en lang dag. Også utrolig deilig med laaaange frokoster etter at noen har handlet på boulangeriet. 7-åringen hadde med eget kamera; han tok mange geniale bilder og filmer. Minst to is hver dag er å anbefale, og verdens to mest fantastiske besteforeldre som kjenner Paris som sin egen lomme er heller ikke å forakte.

Og mye vin til mor.

Takk for turen!

3 svar til “Parkopplevelser med mer”

 1. Stine Marie sier:

  Høres ut som en vellykket tur! Deilig med et lite avbrekk i hverdagen 🙂

 2. Mettemor sier:

  Å! Dette hørtes ut som en deilig tur for liten og stor. Jeg har samme erfaring; det gjelder ikke å bite for høyt. Noen kompromisser og god tid er et godt utgangspunkt, pluss is og cortadoer som belønning. Var i Málaga og Granada sammen med sønnen min da han var 6 1/2. Besøket på Alhambra ble både varmt og slitsomt, men likevel et høydepunkt. Vi hadde lest mye om riddere og borger i forkant og dette kom til nytte da vi gikk omkring på slottet. Vi fikk også sett hvordan området kunne være en skikkelig labyrint, da minsten måtte på do. Akkurat nå! Og vi takket en amerikaner for at han trakk gutten opp av vannet i et basseng med vannliljer. Det er fint å reise -. For oss er Stockholm neste reisemål. Tips?

 3. knirk sier:

  Hei Stine, gjett om!

  Mettemor – du setter fingeren på et annet punkt som jeg glemte å nevne i innlegget, nemlig forberedelser. Det er viktig! Vi hadde sett på bilder av alle de viktige bygningenen osv i Paris, sånn at lillegutt selv kjente de igjen fra bussen – Å SE! Der er Triumfbuen! Klart at opplevelsen ble mye større da. Så det er lurt.
  Jeg er ikke veldig kjent i Stockholm, så jeg har ingen veldig gode tips. Forresten – er det der Astrid Lindgren museet er? I så fall var det helt fantastisk!

Post et svar