Abonner
Poster
Kommentarer

Vicky Cristina Barcelona

vicky_cristina_barc_128929fJeg er ikke glad i Woody Allen. Jeg får kløe av alle de nevrotiske og pratesjuke personene han utsetter oss for. Folk som er seksuelt frustrerte og som prater og prater og prater og prater til jeg blir svett i øra.

Derfor ble jeg veldig skeptisk da navnet hans dukket opp som regissør og manusforfatter av filmen vi hadde lånt. Filmen heter Vicky Cristina Barcelona og er kanskje kjent for folk flest? Jeg hadde ikke hørt om den før, men den fristet med Javier Bardem, Penélope Cruz, Scarlett Johnasson og ikke minst både Golden Globe- og Oscartildelinger.

Det er jo i grunn ganske deilig å måtte justere litt på meningene sine en gang i blant. Positive overraskelser når man forventer noe annet er fint.

For denne filmen likte jeg veldig godt! Den har et godt driv, gode karakterer og mange overraskelser.

En fortellerstemme drar oss med inn i handlingen hvor to venninner reiser på ferie til Barcelona. Den ene er godt forlovet med verdens mest A4ete mann og den andre er rastløs og utprøvende. Jentene møter Juan Antonio i Barcelona, the latin lover og like lite A4 som origami. Da begynner moroa, og det topper seg når Penélope Cruz entrer scenen – hun gjør en helt fantastisk rolle i denne filmen – jeg kroer tærne av glede.

Selv om filmen er underholdende så ligger det mye alvor under; om livet, kjærligheten, havet, døden og alt det der. Mange overraskelser – filmen tok noen vendinger som jeg ikke hadde forventet.

Positivt er også at filmen varer i passende 1 time og 32 minutter.

Anbefales varmt!

6 svar til “Vicky Cristina Barcelona”

 1. Janke sier:

  Helt enig, denne var god. I motsetning til deg digger jeg W.Allen og har sett storparten av det han har laget. Jeg syntes ikke dette var den beste, men det kan ha forklaring i at jeg elsker de nevrotiske og frustrete rollefigurene hans 🙂

 2. Jorid sier:

  Jeg er heller ikke glad i Woody Allen, så kanskje dette er en film for meg også 🙂

 3. knirk sier:

  Og jeg digger alle som skriver hyggelige kommentarer til meg – så takk til dere Jorid og Janke og god påske!

 4. Jeg er tidvis begeistret for W.A. Noen av filmene hans er så bra, mens andre er middelmådige. Kanskje ikke så rart, han er jo utrolig produktiv, lager en ny film hver tiende måned eller så.
  Gleder meg til å se denne!

 5. KariE sier:

  Jeg noterer. : ) Ha en fin påske.

 6. Janke sier:

  God påske, Knirk!! Takk for hyggelig hilsen på bloggen! Den tar jeg med meg 🙂

Post et svar