Abonner
Poster
Kommentarer

Dorés bibel

bibelDa jeg skrev om Gustave Doré fikk jeg en fin kommentar fra bokkari. Jeg vet at bokkari har svært god peiling på bøker, og jeg har lyst til å dele kommentaren med dere:

«Så fint at du skriver om Doré, Lise – jeg er hjertens enig med deg, men jeg må bare føye til et par ord om Torgny Lindgren som har skrevet så ufattelig vakkert om Dorés bibelillustrasjoner. Han er forresten en av de fineste forfatterne jeg vet om – ikke bare forfatter, men dikter. Dikter i ordets egentlige forstand.

Han er svensk og sitter i det svenske akademiet og er dermed med på å bestemme hvem som skal få Nobelprisen i litteratur hvert år (det er en folkeaksjon i gang i Sverige for å få ham ut av Akademiet slik at han kan bli gitt Nobelprisen – det er jo ganske morsomt). Boken jeg omsider kommer til heter Dorés bibel og handler om en gutt fra fattige kår i Sverige et stykke tid tilbake – han har det ugreit, har lærevansker og greier ikke å lese, men han eier en bok! Dorés bibel. Den elsker han og takket være de strålende illustrasjonene, sitter hele bibelhistorien som klistret inn i hjernen hans. Det er en dramatisk, vemodig og vakker historie.»

Jeg har ikke lest Torgny Lindgren, men tusen takk for tips!

Ett svar til “Dorés bibel”

  1. Bai sier:

    Eg har lese «Pölsan» av Lindgren, og eg kan godt tenke meg å lese meir av han. Så takk for at du vidareformidla tipset!

Post et svar