Abonner
Poster
Kommentarer

Streif

For en stund siden holdt jeg et kurs for elever fra ungdomsskolen. På et tidspunkt skulle elevene skrive hva de ønsket seg aller mest i livet. Jeg fant noen av arkene da jeg ryddet, og her har dere et par utdrag (anonymisert).

Amir var 14 år og skrev:

«En mann ønsker seg nok mest en kvinne som elsker ham for den han er, som er sammen med han og koser med han. En kvinne som han elsker, beskytter og han skulle ikke kunne leve uten henne. At han skulle elske henne av hele sitt hjerte.»

Fatima er like gammel og skriver:

«Jeg vet ikke hva andre vil ha, men jeg vil ha respekt. Jeg vil ha like mye respekt som mannen og jeg vil også bestemme selv, jeg behøver ingen som bestemmer over meg. Jeg vil være lykkelig gift også, men om man kan respektere hverandre så har man lykke.»

3 svar til “Streif”

 1. Bente sier:

  Ønsker, der kan være svære at forene! Måske er det derfor, samlivet mellem mænd og kvinder nogle gange mere ligner en kamp. Måske?!

 2. Solgunn sier:

  Hei Knirk 🙂

  Så at du hadde kommentert på min side, og tenkte jeg kunne svare på din denne gangen. Har ikke så mye med akkurat dette innlegget, men likevel…
  Du vet jo at en av dine venner har vært og lært oss fortellerteknikk. Det var veldig bra! Regner med at du kjenner mange av historiene og fikk så lyst til å fortelle deg om den ene: Den med epletreet som står alene i skogen og føler seg så liten. Jeg fortalte det til en jeg arbeider sammen med, og jeg hadde tatt med meg et eple. Da historien var ferdig fortalt (det tok ca. 2 minutter) gråt min kollega, og hun sa at det var noe av det fineste hun hadde hørt. Igjen, det er ikke så mye som skal til 🙂 Og ja, jeg ble kjempelykkelig. Skrev det i bloggen slik at jeg ikke skulle glemme det.

 3. knirk sier:

  Hei Bente og Solgunn. Takk for hilsner.
  Den historien du refererer til Solgunn, den er veldig søt!

Post et svar