Abonner
Poster
Kommentarer

Hovslager

knirk4Å finne en god hovslager er ikke lett.  Det er mange som er selvlærte, og noen som ikke har lært noe som helst. Det er veldig mange der ute som skor uten å kunne noe særlig, og jeg har vært borte i mange av de.

Det å lære seg å sko hester er et håndverk som må læres på lik linje med andre håndverk. Det er to års utdanning og så to år i læra. Man må kunne smi, men også vite mye om hoven og hester generelt.  Hver hest må vurderes individuelt. Jeg har stor respekt for hovslageryrket, og nå har vi endelig funnet en hovslager som er dyktig. Han er snart ferdig i læra, og gjør en ordentlig jobb.

Hester skal skos cirka hver 7. uke og det koster omtrent tusenlappen pr. hest. Så vet dere det. Alltid fint å lære noe nytt! På bildet ser dere hoven til hesten min, nyskodd og klar for glatt vinterføre. Den sorte gummigreia som ligger mellom hoven og skoen heter hovgrip og gjør at det ikke kladder. Uten de så går hesten på stylter i kram snø, og det er ubehagelig. Hovgrip og brodder brukes bare om vinteren.

Post et svar