Abonner
Poster
Kommentarer

Dagbok

large_18_06_12059788205328617Dagbok av Tomas Espedal er akkurat det; en dagbok. Den er skrevet i løpet av et år i hans liv. Den er personlig, veldig nydelig og ganske så vond.

Det er på en måte litt vanskelig å vurdere en dagbok – en dagbok er jo en personlig ytring. Når jeg leser den tenker jeg aldri at han burde ha holdt dagboka for seg selv. Jeg er glad for at jeg får lese. Boka er tynn, jeg leste den på en busstur. Flere steder grep den meg så jeg måtte kikke ut av bussvinduet, blank i øynene. Han skriver på forskjellige måter gjennom boka, noen steder er det nærmere diktform, mens andre steder fortellende. Jeg liker vekslinga.

Det er en kjærlighetsroman, ikke bare til en kvinne og to døtre, men også til det å lese og skrive. Det synes jeg er helt fantastisk fint – en kjærlighetsbok til litteraturen.

Hvor er den som leser?
Det er like umulig å angi som det er å forklare hvor det ble av henne som nettopp er død. Den lesende er borte. Hun ligger der i sengen, du elsker henne, men hun er forsvunnet, og du trenger ikke å lete, hun ligger jo ved siden av deg og du vet at hun er borte. (side 13)

Denne fikk jeg også anbefalt i bloggposten om kjærlighet, og er den andre boka jeg leser på anbefaling fra dere. Takk til jrl.

Anbefales.

8 svar til “Dagbok”

 1. Unge Dreierstad sier:

  Hei..
  Jeg har nettopp lest en veldig bra bok. den heter «sukkertøymannen» og er skrevet av Hauk Hildebrand.
  Jeg tenkte jeg skulle legge den her, for det er ikke en kjærlighetsbok, selv om den har en spessiell type kjærlighet i seg. Den er absolutt og anbefale, den er interessant 🙂

 2. knirk sier:

  Hei Dreierstad.
  Takk for tips! Sukkertøymannen skal prøves.
  Ellers må du si i fra hvis du vil ha noen av bøkene jeg skriver om her. Jeg har ikke plass i bokhyllene så jeg gir gjerne pocketbøkene videre. Og hvis jeg ikke gir bort, så er det bare å låne.

 3. Janke sier:

  Espedal skriver vakkert, jeg ble ordentlig lei meg da jeg leste denne boken. Den er så usannsynlig trist… Og veldig, veldig fin!

 4. heklehatt sier:

  høres veldig fin ut, knirk! har ikke hørt om denne før. jeg likte det med tårene gejnnom bussvinduet. Litteratur på reise er ofte noe av det beste. Og jeg liker de personlige bokanmeldelsene dine!

 5. knirk sier:

  Janke og Heklehatt – takk for hilsen igjen! Og fine ord.

 6. Jeg har ikke lest den ennå, men den står i bokhylla. Synes bokcoveret er så fint! Det er kanskje forfatterens skriveplass?

 7. knirk sier:

  Hei lille søster, jeg tenkte det samme som deg. At det er skriveplassen hans. Fint.

 8. […] 16, 2010 av knirk Jeg leste Dagbok av Tomas Espedal for et år siden og likte godt det jeg leste. Å lese Imot kunsten (2009) er […]

Post et svar