Abonner
Poster
Kommentarer

Sommeren 2008

doruntine1Jeg fant denne oversikten på pc’en min – det er en leseliste fra sommeren 2008:

Ismail Kadare, Hvem fulgte Doruntine hjem: For en fantastisk historie! Jeg elsker plottet og stemningen i denne boka. Vel verdt lest selv om den blir litt abstrakt og vanskelig på slutten.

Diane Setterfield, The thirteenth tale: Denne likte jeg veldig godt. Skikkelig lettlest og spennende.

Kiran Desai, The inheritance of loss: Denne boka klarte jeg ikke å lese. Det er formen som gjør fortellingen vanskelig tilgjengelig. Jeg skimter en god historie bak veldig mye ord, og jeg kjeder meg og kjeder meg, og legger boka vekk etter 100 sider, men er fremdeles nysgjerrig på de personene som er med, men som jeg ikke klarer å få tak på. Må få noen til å lese boka og fortelle meg hva som skjedde med Sai og dommeren. Språklig utilgjengelig for meg.

Gert Nygårdhaug, Dverghesten: Jeg liker Gert Nygårdshaug. Denne boka er morsom og rar helt til han skal begynne å nøste opp trådene i siste tredjedel. Da skuffer han veldig med å miste grepet, han skriver seg ut i tåkeheimen av new age, kvantefysiske lysfontener, og det gjør at boka stuper ned i gjørmehullet etter å ha holdt stilen lenge. Synd!

Per Petterson, Aske i munnen, sand i skoa: Som alltid; den beste av de beste.

Ian McEwan, On Chesil beach: Etter å ha lest, eller snarere gjort et forsøk på å lese, Saturday, var forventningene lave til denne boka. Likevel ble dette noe av det beste jeg har lest på lenge. Han er språklig svært stilsikker. Teksten er helstøpt, men mest imponerer han ved den innsikten han formidler gjennom fortellingen. Nydelig! Sommerens beste.

Kate Morton, The forgotten garden; litt i samme genre som The thirteenth tale; lettlest og underholdende. Skikkelig sommerlesning (hva nå det enn er).

Ragnar Hovland, 1964: Dette var fornøyelig. Rett og slett! Godt å lese noe man ler av.

7 svar til “Sommeren 2008”

 1. Enig angående Kadareboka (men nå er det lenge siden jeg leste den). Men The thirteenth tale fikk jeg ikke dreisen på i det hele tatt.
  Merkelig nok er du den andre bloggeren som anbefaler On Chesil beach akkurat nå! (Janke på Jeg leser anbefaler den også)

 2. knirk sier:

  Ja, det var litt merkelig lille søster. Jeg leste det hos Janke nå.

 3. heklehatt sier:

  fine boktips! jeg liker at det går an å gjøre det kortfattet, at man kan gi en stemninge eller mening uten å bruke flere sider på det. Takk!

 4. Bente sier:

  God idé at liste de bøger, du læser! Nogle gange glemmer jeg næsten, hvilke bøger jeg har læst for bare et halvt år siden. Jeg har slet ikke læst nogen af bøgerne på din liste, men jeg er blevet nysgerrig og vil bruge den som inspiration. Så mange tak for den 😉 .

 5. Janke sier:

  Takk for gode tips! Her var det mye jeg ikke har lest – faktisk ingen utenom Chesil beach!

 6. Janke sier:

  Kadare: er det krim, eller er det skjønnlitteratur?

 7. knirk sier:

  Det er ikke krim. Plott er sikkert feil ordvalg egentlig, men jeg mener mer den grunnleggende tanken bak, ideen liksom. Jeg ville si det ligner mest et gammelt sagn. :o)

Post et svar