Abonner
Poster
Kommentarer

Merlin

s01e00_01_merlin_288x3521Tv2 har kjøpt inn den britiske serien Merlin. Det er en halvråtten produksjon med heldårlige skuespillere og et budsjett som tillater spesialeffekter på nivå med hva jeg kunne klart å få til med litt ketchup og et super 8 kamera. Litt som Sinbad Sjøfareren omtrent.

Likevel ser jeg hver eneste episode. Og sist søndag, da jeg var borte, betalte jeg for å se den episoden jeg gikk glipp av. Jeg sier bare en ting:

– Hva skjer’a?

Ja, det er et godt spørsmål. Svaret er:

Jeg er fantasyfan ut av en annen verden, så terskelen er veldig lav.

Jeg elsker Arthur legendene, selv om serien omtrent ikke forholder seg til Arthur og Merlin slik de kjennes fra tradisjonelle kilder.

Fiiiiine hester.

Magi.

Og sist episode kom Lancelot.
Jeg sier ikke mer.

Selv ikke Aragorn.

Så da sitter jeg der – hver eneste søndag – og glor og fryder meg. Holder lett for øynene når kampscenene med monstere blir for dårlig, og det skjer stadig.
Og så gleder jeg meg til neste søndag, da det samme skal skje: Merlin skjuler sine magiske evner, Merlin redder Arthur, faren til Arthur er steil og følger reglene som Arthur til slutt går i mot, og da blir alt bra. Sånn er hver episode. Følger oppskriften. Enkelt og greit.
Jeg gleder meg til Gawain kommer. Sukk.

Hilsen Knirk.

Ps. Er ikke helt sikker på det med Aragorn og Lancelot. Må tenke litt på det.
Ps2. Jo, jeg er sikker. Hemmelig.

3 svar til “Merlin”

 1. Grenseløs sier:

  Det jeg reagerer på er ikke først og fremst manglen på gode spesialeffekter, men på hvor dårlig historien er. Man må kunne forlange en bedre historie.

  Den er laget for å tekkes «familier» og da må bli dårlig, antar jeg.

 2. knirk sier:

  Ja, du har rett i at historiene er veldig dårlige. De kunne jo latt seg inspirere av de opprinnelige Arthur legendene, der er det jo fullt av gode fortellinger.

 3. Grenseløs sier:

  Det vi ser er disneyfisering enkelt og greit.

  Jeg gremmes.

Post et svar