Abonner
Poster
Kommentarer

Latcho drom

Noen ganger føler jeg meg glad i mennesker jeg ikke kjenner, og nå er jeg veldig glad i i Sorte svane. Det er fordi han tipset meg om filmen Latcho Drom fra 1993, regissert av Tony Gatlif – og den filmen digger jeg, selv om jeg ikke har sett den. Jeg så noen klipp fra Youtube, og mer trenger ikke jeg for å bli helt bergtatt:

Ble du ikke glad nå, så vet ikke jeg.

På romani betyr Latcho Drom trygg reise. I filmen følger vi sigøynergrupper fra «moderlandet» India opp gjennom Nord-Afrika og til det europeiske kontinentet. Det er ingen tradisjonell dokumentarfilm, men en film som gjennom vakre bilder, farger og musikk skal vise gleden musikken frembringer hos menneskene.

 En til – dette klippet tok pusten fra meg:

Jeg har bestilt musikken – filmen finnes bare som VHS.

2 svar til “Latcho drom”

  1. Filmen finnes da vitterlig på DVD – jeg har selv sett sett det med mine egne biologiske innretninger – de som projiserer lys via linser på synsnervene i netthinnen, og omsetter signalene til impulser i synsnervene – la oss kalle dem mine forførende øyne. Men selv har jeg den kun på opptak (VHS), da filmen i sin tid ble sendt på svensk fjernsyn for en lang tid tilbake.
    Kanskje du også er åpen for dette: http://vrengtklovdyr.blogspot.com/search/label/Fishtank%20Ensemble

    Ha en oppglødd og behersket dag.

  2. knirk sier:

    Jeg fant Lacho drom på nettet til slutt – så da skal jeg nok få se hele. Takk for nytt tips, skal se på det. Ha det fint!

Post et svar